Search This Blog

Thursday, April 7, 2016

Η κατάντια της Μητρόπολης επί Σωτηρίου.!!!




"Hello everyone,

I would like to inform you that our next liturgy will take place on Saturday, April 16th at 9:30 am.

Thank you," (ακολουθεί το όνομα της προέδρου)


Έπεσε στην αντίληψή μας το παραπάνω κείμενο με το οποίο ειδοποιούνται τα μέλη μιας Κοινότητας-Ενορίας, ότι το …παραπάνω Σάββατο θα γίνει λειτουργία στον ιερό ναό όπου εκκλησιάζονται.!  Παρόμοια ανακοίνωση κυκλοφορεί μεταξύ των μελών μια φορά στους δυο ή τρείς μήνες, ό,ποτε δηλαδή ευκαιρεί κάποιος ιερέας  γειτονικής εκκλησίας και φυσικά ΜΟΝΟΝ Σάββατο ή άλλη μέρα, αλλά ποτέ Κυριακή.! Και μάλιστα λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Τορόντο.! Βλέπετε τις Κυριακές ο μητροπολίτης βρίσκεται πάντα σε κάποια μεγάλη ενορία και θα πρέπει (!!!) να περιστοιχίζεται από 5-6 άλλους κληρικούς  (λες και παίζουν κάποιο θέατρο!)
ώστε να έχει η παρουσία του και τη σχετική επισημότητα ή …αίγλη, αν θέλετε.!!! Δεν γίνεται, όπως λένε, να λειτουργεί …ολόκληρος μητροπολίτης με λιγοστούς παπάδες γύρο του, ώστε να στείλει κάποιον απ’ αυτούς σε κάποια ενορία η οποία δεν έχει ιερέα.!
Βέβαια με την δική του  παρουσία καθώς και των άλλων ιερέων, γεμίζει η εκκλησία με 400-500 ανθρώπους και πιστεύει ακόμα και ο ίδιος ότι κάνει σωστά τη δουλειά του.! Ότι δηλαδή, ο κόσμος τρέχει στις εκκλησιές ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι που τρέχουν ξωπίσω του μπας και φωτογραφηθούν από τα ΜΜΕ.!
Και το χειρότερο όλων είναι το ότι ολόκληρη Μητρόπολη με περιουσία 200 εκατομμυρίων (!!!), δεν μπορεί να έχει διαθέσιμους 2-3 ιερείς έξτρα και να τους στέλνει μια Κυριακή το μήνα σε κάποια μικρή ενορία  η οποία ΔΕΝ μπορεί να πληρώσει μισθό 5-6.000 δολαρίων σε κάποιον μόνιμο ιερατικώς προϊστάμενο. Όταν εκεί την κατάντησε την Μητρόπολη ο Σωτήριος, δεν μπορώ να καταλάβω τι στο δι@@λ@ παραμένει ακόμα επικεφαλής της και δεν μας αδειάζει τη γωνιά, μπας και βρεθεί ένας σοβαρός ιεράρχης να ποιμάνει με σοβαρότητα το «πεταμένο» στον Καναδά Ορθόδοξο ποίμνιο… Μήπως είναι καιρός μωρέ;;; Θα τα ξαναπούμε…

1 comment:

  1. Φαντάζομαι, Αγαπητέ Αντίποδα, πως αυτή η εκκλησία δεν θα έχει πίνακα δωρητών. Καμία
    μικρή εκκλησία ή ξωκκλήσι δεν έχει. Βλέπετε οι "παπάδες και οι δεσποτάδες" προτιμούν τις παχιές αγελάδες, αυτές που δίνουν πολύ γάλα(πολλά τυχερά), τις ισχνές δεν τις θέλει κανένας. Ποιος ξέρει, μπορεί να φταίμε και εμείς.
    Γιάνης

    ReplyDelete