Search This Blog

Tuesday, April 5, 2016

Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκκλησία (6)


Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν όλοι, κι’ αυτοί ακόμη (και μάλιστα, πολλές φορές  περισσότερα) που δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να σκέπτονται.  Αλλά όχι μόνον αυτοί.! Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν κι’ όσοι μπορούν και θέλουν να σκέπτονται, κι’ όσοι συμβαίνει να ξέρουν δυο πράγματα παραπάνω από τον επίσκοπο, τον ιερέα, τον ψάλτη, τον νεωκόρο, ή τον μπακάλη της γειτονιάς. Είναι και ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι τελευταίοι αυτοί να μη καταδιώκονται, να μη μυκτηρίζονται και να μη καταδικάζονται σε αποστροφή από τα κοινά… Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επίσης οι τόσοι και τόσοι ιερείς, λαϊκοί και οι οικογένειές τους, που προπηλακίζονται κάθε φορά σε κοινοτικά τραπέζια όταν θέλει να πουλήσει πνεύμα, ή να κάνει χάζι και δημόσιες σχέσεις ο επίσκοπος. Οι σύζυγοι που ζήτησαν συμβουλή από τάχα πνευματικούς πατέρες και πήραν τη συμβουλή «να μη τρέξουν στα δικαστήρια αλλά να τα χωρίσουν μεταξύ τους  κι’ αντί να δώσουν
τα λεφτά τους σε δικηγόρους να τα δώσουν στην Εκκλησία» !!! Ή εκείνοι που έχουν στοιχεία περί αμφιβόλου ηθικής συμπεριφοράς, αλλά ξέρουν ότι κανείς απ’ τους πιο πάνω δεν έχει το σθένος ν’ ακούσει, αλλά μάλλον έχει το πείσμα να τους διώξει… Έχουν κι’ αυτοί ανθρώπινα δικαιώματα και η αγανάκτησή τους είναι όχι μόνο θέμα τάξεως αλλά και ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.!!!
Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν και όσοι έλαβαν φιρμάνι απ’ τον δεσπότη ότι «Από σήμερα απαλλάσσεσθε», ή εκείνοι που ονομάστηκαν «προδότες», «Σλαβόφιλοι» (μιλάμε από προσωπική πείρα), που συκοφαντούνται ότι «εξυπηρετούν τους σκοπούς ων εχθρών της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου», οι ιερείς που υποχρεώθηκαν να βγάλουν τα άμφιά τους * εν μέση ακολουθία και να πάνε στο σπίτι τους βιαίως εκείνη τη στιγμή.!!!
(*Την ιστορία αυτή σε επώμενο άρθρο...)

No comments:

Post a Comment