Search This Blog

Saturday, March 26, 2016

Εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας για την 25η Ματίου




«Μορφές Εθνεγερσίας» ήταν ο τίτλος της χθεσινής εκδήλωσης-δεξίωσης της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, με την ευκαιρία της γιορτής της 25ης Μαρτίου. Σε μια κατάμεστη, κυριολεκτικά, αίθουσα του Πολυμενάκειου Πολιτιστικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση την οποία ετοίμασαν τα μέλη του Τμήματος Συλλόγων της Κοινότητας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Υψηλάντη, μια από τις  μεγαλύτερες μορφές των Εθνεγερτών του γένους, του οποίου την ζωή και τον αγώνα παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία οι: Ειρήνη Στούμπου, ο Μάκης Ανδρικόπουλος και ο Αντώνης Μιχαηλίδης. 
 
Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους τα χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας Ποντίων, του συλλόγου Κρητών και φυσικά της Ελληνικής Κοινότητας τα οποία χειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους. Η βραδιά έκλεισε με άφθονους εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες και κρασί, που ετοίμασε ο κ. Νικόπουλος, προσφορά του Τμήματος κυριών «Η Πρόνοια». Η άρτια οργανωμένη εκδήλωση με πρωταγωνιστή τον κ. Μιχ. Μουρατίδη, έδειξε για μια ακόμα φορά ότι η Κοινότητα παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται από τον μητροπολίτη και τους ιερείς «του», στέκεται κάθε μέρα και περισσότερο στα πόδια της ξεπερνώντας τα προβλήματα της δεκαΑΙΤΙΑΣ Μενεγάκη και των συν αυτώ… Παρόμοιες
εκδηλώσεις δίνουν δύναμη στο Δ. Συμβούλιο το οποίο πραγματικά κουράζεται ώστε να φτάσουν τα πράγματα μέχρις εδώ, συνεχίζοντας για ακόμα καλύτερες μέρες και περισσότερη προσφορά στην εγκαταλειμένη απ’ όλους και ειδικότερα από την εκκλησιαστική ιεραρχία, ομογένεια. Βλέπετε ο μητροπολίτης και το λοιπό ιερατείο έχουν …σοβαρότερες ασχολίες με το Real Estate και άλλες -οικονομικής φύσεως- εργασίες.!!!
Παρακάτω μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή…






















No comments:

Post a Comment