Search This Blog

Saturday, February 6, 2016

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται, πλέον, από τις εξελίξεις τι θα πει πραγματικός πατριωτισμός.!


Η δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιείται καθημερινά, αργά, σταθερά και βασανιστικά και η δημοκρατική προοδευτική παράταξη είναι εδώ μαζί του, παρούσα, ενεργή και αναμένουσα.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον βιωματικά από τις εξελίξεις τι θα πει πραγματικός πατριωτισμός και σε τι διαφέρει από τα πατριδόμετρα και τους πατριδοκάπηλους ισχυρισμούς για το «θεαθήναι τοις ανθρώποις».

Συνειδητοποιούν επώδυνα δυστυχώς, ότι ο γνήσιος πατριωτισμός είναι θυσία και προσφορά, είναι αγάπη που «ου ζητεί τα εαυτής».
Ακριβώς όπως έκανε με το συγκλονιστικό παράδειγμα θυσίας και αξιοπρέπειας που έδωσε υπέρ της πατρίδος, ο Γιώργος Παπανδρέου και τους τελείωσε ΟΛΟΥΣ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο ανιδιοτελής πραγματικός πατριώτης και άξιος συνεχιστής μιας μεγάλης οικογενειακής, αγωνιστικής και δημοκρατικής παράδοσης, που όταν οι συνομωσίες εντός και εκτός της χώρας τον ανάγκασαν σε παραίτηση, το έκανε χωρίς να αντιδράσει έχοντας ως οδηγό το συμφέρον της χώρας του.

2 comments:

  1. Αγαπητέ,
    Πληροφορήθηκα μόλις πρόσφατα για την ύπαρξη του ιστολογίου σας, παρότι ζω στο Οντάριο, και μπήκα στον κόπο να διαβάσω σχεδόν όλα τα αναρτημένα κείμενά σας, από τούτο το πιο πρόσφατο έως τα πιο παλιά, σχεδόν. Εν συντομία θα σας πω τα ακόλουθα:
    Η απουσία σχολίων από αναγνώστες των προσφάτων άρθρων σας δείχνει ότι έχετε μικρή επισκεψιμότητα και τούτο μάλλον ως αποτέλεσμα της ποιότητας των γραπτών και των απόψεων που εκφράζετε εντός τους. Φρονώ δικαίως.
    Για τα θέματα των Ελληνικών Κοινοτήτων και ιδιαιτέρως αυτά που σχετίζονται με την δραστηριότητα του Μητροπολίτη Τορόντο απέναντι στους ομογενείς μέλη των εκκλησιών-κοινοτήτων δύσκολα υπάρχει κάτι προς το οποίο θα διαφωνήσω μαζί σας, επί της αρχής τουλάχιστον. Για όποιον παρακολουθεί και ενημερώνεται, η φαυλότητα, υποκρισία και εν γένει η καταπάτηση και μη τήρηση στοιχειωδών αρχών της ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης από τον προαναφερθέντα είναι κραυγαλέα και αποτελεί ντροπή για την εκκλησία. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους υποστηρίζεται από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται μεν την εκτροπή του πλην όμως αδιαφορούν η δεν προβαίνουν σε κριτική του (και συνεχίζουν να δίνουν τον οβολόν τους στους δίσκους του) έχει να κάνει εν μέρει με λόγους ιδιοτελείς και εν μέρει για λόγους αφελούς θεώρησης της χριστιανικής πίστης. Η απορία σας (σε παλαιότερο σχόλιο) γιατί δεν αντικαθίσταται από τον Πατριάρχη, δείχνει ότι δεν φροντίζετε να ενημερώνεστε για τα της Ορθόδοξης πίστης. Η παρέκκλισις από το ορθόδοξο δόγμα και των δύο είναι κοινό τους χαρακτηριστικό στον ποιμαντικό τους βίο. Είναι κοινό μυστικό ότι οι πολιτικοί σε υψηλές θέσεις τοποθετούνται ὀταν (και επειδή) είναι εκβιάσιμοι προκειμένου να εκτελούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις και εντολές που τους δίδονται. Έτσι και ο εν λόγω εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία των διορισμένων οργάνων (διερευνήστε τις αφανείς πτυχές του βιογραφικού του και ίσως αντιληφθείτε τον συλλογισμό μου). Η προσέγγιση της κριτικής σας εστιάζει περισσότερο στη δραστηριότητά του που σχετίζεται με το ότι επιδιώκει να εμφανίζεται σαν καθαρά θρησκευτικός ηγέτης παρά σε αυτό που ουσιαστικά είναι, (και ενίοτε έτσι αντιμετωπίζεται από έναν δικαστή) δηλ, ως ο επικεφαλής (και οικονομικός διαχειριστής) μιας ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ και των παραρτημάτων της. Ο προαναφερθείς λόγος σε συνδυασμό με την υποψία ότι έχετε ελάχιστους αναγνώστες, τουτέστιν μικρή επιρροή στους ομογενείς του Τορόντο, σας έχει μάλλον σώσει από του να γίνετε στόχος απειλών και δικαστικών διώξεων από μέρους του......(συνεχίζεται)

    ReplyDelete
  2. (συνέχεια εκ του προηγουμένου)................Εις ότι αφορά τα κείμενά σας για την πολιτική στην Ελλάδα και την διαφήμιση συγκεκριμένων προσώπων ή και κομμάτων θα αποφύγω επί της ουσίας να τοποθετηθώ αφενός μεν από σεβασμό στο πρόσωπό σας, αφετέρου δε επειδή δεν θα ήθελα να υποπέσω σε εκφράσεις προσβλητικές και μειωτικές προσπαθώντας να σχολιάσω τις απόψεις σας. Ο λόγος είναι ότι τα γραπτά σας δείχνουν κακή και ελλιπή πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στην πατρίδα και αμφιλεγόμενη κριτική ικανότητα. Επίσης οι αναγνώστες σας αντιλαμβάνονται και μια σύγχυση ως προς τα μηνύματα με τα οποία επιδιώκετε να τους νουθετήσετε και αυτό δημιουργεί και τις προϋποθέσεις να εκληφθείτε ως φορέας αναξιόπιστης «δημοσιογραφίας». Σας λέγω γενικά ότι στο διαδίκτυο μπορούν οι ομογενείς να βρούν όλα τα κείμενα (μέσα από τον κυκεώνα σκουπιδών, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης) που περιγράφουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί έγινε έτσι η κατάσταση, ποίος φταίει για το κατάντημα και τι πρέπει να γίνει. Προϋπόθεση μόνον είναι η ύπαρξη κοινού νοός και να απορριφθούν οι παρωπίδες και οι κομματικές προσκολλήσεις και ιδεοληψίες .
    Καταλήγοντας, ενώ επιτυγχάνετε στον πρώτο τομέα δραστηριότητας του ιστολογία σας, αποτυγχάνετε στον δεύτερο και τούτο αποτελεί σοβαρή αντίφαση, τόσο ισχυρή, που είναι ικανή να αποτρέψει κάποιον από του να επισκεφτεί το ιστολόγιό σας περισσότερες από λίγες φορές – δηλ. λόγω της δημιουργηθήσας καχυποψίας. Μάλλον αυτό συμβαίνει –είναι δηλ. θέμα συνολικής έλλειψης αξιοπιστίας.
    Η απογοήτευσή μας από το ιστολόγιό σας συγκρίνεται αρκετά με αυτήν που αισθανθήκαμε μετά την 25η Ιανουαρίου 2015 βλέποντας την Οβιδιακή μνημονιακή μεταστροφή του κάποτε εξαιρετικού καλλιτέχνη, του Χάρυ Κλύν, στο δικό του ιστολόγιο, σε προπαγανδιστή με παρωπίδες των ανυπόληπτων κυβερνητών. Αλλά δυστυχώς στην περίπτωσή του «καλλιτέχνη» όπως και στην περίπτωση του «Ιεράρχη», μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.
    Η συμβουλή και προτροπή μας, αφοσιωθείτε αποκλειστικά στα γραπτά περί των κοινοτήτων της εν Καναδά Ελληνικής ομογένειας.
    Φιλικά
    ΠΚ

    ReplyDelete