Search This Blog

Monday, December 14, 2015

Όπου γάμος και χαρά η ...βασίλω πρώτη.!!!«Μεταμόρφωση» στην Μητρόπολη, παρουσία του μητροπολίτη και του γενικού πρόξενου.


 (Αναδημοσίευση από το μπλογκ "Καιάδας")
 
Ακολούθως δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Μητρόπολης -και μαζί κάποια δικά μας σχόλια- με αφορμή τα κάλαντα των μαθητών του ιδιωτικού σχολείο «Μεταμόρφωση» στην Μητρόπολη, παρουσία του μητροπολίτη και του γενικού πρόξενου.


Ελληνικά ορθόδοξα κάλαντα στον Καναδά




 Δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα (10.000 χλμ) μακριά από την Ελλάδα, στον αχανή και παγωμένο Καναδά, ζεστές και χαρούμενες οι καρδιές των μαθητών του ημερήσιου ελληνορθόδοξου σχολείου της Ι.Μ. Τορόντο, «Μεταμόρφωση».
Σημ. Α.: Εκτός του ότι ο Καναδάς μόνον παγωμένος ΔΕΝ είναι αυτή την εποχή, αλλά ούτε και τα
σχολεία είναι της Μητρόπολης. Τα σχολεία ανήκουν  στους γονείς οι οποίοι πληρώνουν ΔΕΚΑ (10) ολόκληρες χιλιάδες δολάρια ο καθένας για την κάλυψη του ενοικίου του μητροπολιτικού ακινήτου όπου στεγάζονται και με ένα αξιόλογο ποσό κέρδους το οποίο περισσεύει από τα "χοντρά" δίδακτρα των μαθητών.!
Ήρθαν σήμερα τα παιδιά και με τις χαρούμενες φωνές τους σκόρπισαν την ειρήνη και τη χαρά του Χριστού στο μητροπολιτικό μέγαρο. Τους δέχθηκε με πολλή αγάπη ο Μητροπολίτης Σωτήριος.
Σημ. Α.: Κρίμα που έπρεπε τα παιδιά να σκορπίσουν την ειρήνη και τη χαρά του Χριστού στο Μητροπολιτικό μέγαρο, αντί να τα …εισπράξουν από το «Κέντρο του πνεύματος και της χαράς», όπως θα έπρεπε να είναι ένας τέτοιος οργανισμός.!! Όσο για την «πολλή αγάπη» του μητροπολίτη είναι …θεμιτή αφού τους παίρνει ένα δεκαχίλιαρο κάθε χρόνο…
Κατά αγαθή συγκυρία παρών ήταν και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Α. Ιωαννίδης.
Σημ. Α.: Δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο αγαθή μα ούτε και πόσο συγκυρία ήταν η παρουσία του κ. γενικού, αλλά γιατί ρε παιδί μου δεν μεταφέρουν όλο το προξενικό …συγκρότημα στις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης ώστε να μη φεύγει σε ξένα χέρια το ελληνικό συνάλλαγμα και φυσικά ο Σωτήριος να είναι πιο ευχαριστημένος και …χαρουμενώτερος.! Αφού έτσι κι' αλλιώς,  εκεί ξημεροβραδιάζονται οι...διπλομάτες μας
Οι αγνές ελληνικές ορθόδοξες ψυχές των παιδιών ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη και τον γενικό πρόξενο να έχουν χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και ειρηνικό τον καινούργιο χρόνο.
Σημ. Α.: Εντάξει τα παιδάκια έτσι τα έμαθαν, έτσι έκαναν, αλλά γιατί ο μητροπολίτης γράφτηκε με Μ, ενώ ο πρόξενος π; Τόσος πολύς ο σεβασμός του μητροπολίτη στον πρόξενο;
Ο Σεβασμιώτατος και ο γενικός πρόξενος ανταπέδωσαν τις ευχές καμαρώνοντας τα παιδιά με την ελληνορθόδοξη ψυχή και καρδιά.
Σημ. Α.:…!!!
Συγχαίρουμε τη ημερήσιο ελληνορθόδοξο σχολείο μας και ευχόμαστε τα κάλαντα των παιδιών να κάνουν χαρούμενες τις ψυχές όλων που θα τα ακούσουν.
Σημ. Α.: Τέτοιες επιχειρήσεις με τόσα κέρδη για τον επιχειρηματία, φυσικά και πρέπει να τα συγχαίρει ο αφεντικός τους…


1 comment:

  1. Κύριε Αντίποδα, συμφωνώ με την ιδέα σας, να μετακομίσει το προξενείο στην Ιερά Μητρόπολη, αφού είναι και δική μας, όπως ισχυρίζεται και ο Μητροπολίτης. Ούτως η άλως οι περισσότεροι Πρόξενοι, ιδίως οι τελευταίοι, το κατάντησαν αυτό το Προξενείο γραφείο της Ιεράς Αποστολικής Διακονίας.

    ReplyDelete