Search This Blog

Monday, June 1, 2015

Ουαί υμίν…

 Η Έλενα Παναρίτη παραιτήθηκε, με επιστολή που κοινοποίησε προς τον υπουργό Οικονομικών.


Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά (ΣΥΡΙΖΑίικα) ντουφέκια πέφτουν. Πάνω της, σύντροφοι. Ακούς εκεί η Παναρίτη στο ΔΝΤ. Αίσχος!

Να ανακληθεί αμέσως ο διορισμός της. Ο Βαρουφάκης, που τη διόρισε, να κάνει δύο αντιμνημονιακές σούζες με τη μηχανή του μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και η ίδια να
δηλώσει τρις «απεταξάμην τα παλιά Μνημόνια, ζήτω το νέο, αριστερό, που έρχεται».

Μήπως παρατράβηξε αυτή η ιστορία με την Παναρίτη; Ακούω τον ένα μετά τον άλλον να εξανίστανται. Άλλος λάβρος, άλλος ήπιος να απαιτούν από τον Τσίπρα να ακυρώσει τον διορισμό. Τι υποκρισία είναι αυτή;

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΡΩΤΗ: Δηλαδή, σύντροφοι, δεν ήξερε τίποτα ο Τσίπρας; Μα, ενώπιόν του δεν συναποφάσισαν οι Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος (τώρα, τι είδους «όργανο» είναι αυτό, άλλου παπά ευαγγέλιο) για την Παναρίτη; Αν δεν είναι έτσι και ο Βαρουφάκης τους εξαπάτησε, με αυτόν υπάρχει θέμα. Αλλά εγώ τον Γιάνη τον βλέπω αγέρωχο να παίζει με τα τουίτς του.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Δεν έπρεπε -λένε- να επιλεγεί η Παναρίτη, γιατί έχει κακό παρελθόν. Ήταν σύμβουλος και βουλευτής του ΓΑΠ κτλ. «Συμβολίζει το παρελθόν του Μνημονίου», που είπε και ο παλιός μου συνάδελφος Νίκος Φίλης. Ο οποίος, όμως, όπως και οι άλλοι αντιδρώντες δικοί του (τώρα) συνάδελφοι, υπουργοί και βουλευτές, διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον. «Ξεχνούν», δηλαδή, πόσοι άλλοι βαρύτεροι μνημονιακοί, πρώην ΠΑΣΟΚοι και ειδικά ΓιωργοΠαπανδρεϊκοί, έχουν βρει καταφύγιο στη φιλόξενη στέγη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν έχουν πάθει αμνησία, ας τους θυμίσουμε εμείς:
- Ο υπουργός (του ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο.

- Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, επίσης. Έχει, μάλιστα, δηλώσει ότι θα το ξαναψήφιζε!

- Η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη έχει ψηφίσει και τα τρία Μνημόνια.

- Οι συνάδελφοί της Παραστατίδης, Μιχελογιαννάκης, Βουδούρης έχουν ψηφίσει Μνημόνιο (αν μου διέφυγε κάποιος, ζητώ συγγνώμη).

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΡΙΤΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια, που όλοι αυτοί -εκλεκτά στελέχη του σήμερα- έχουν ψηφίσει! Ελπίζω η πρόεδρος Ζωή να τους καλέσει έναν-έναν και μία-μία και να τους υποβάλει σε ανάκριση α λα Ταγματάρχη!

Τι χειρότερο έχει κάνει η Παναρίτη από όλους αυτούς; Τίποτα. Μια θεσούλα (θεσάρα, δηλαδή) επιζητεί, όπως τόσοι και τόσοι, πρώην μνημονιακοί και νυν αντιμνημονιακοί, καταφερτζήδες.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:
Δηλαδή, για να έχουμε καλό ρώτημα, στο ΔΝΤ ποιον πρέπει να στείλει ο Βαρουφάκης; Την Παναρίτη ή τον Λεουτσάκο (συμβολική η αναφορά); Η πρώτη σίγουρα θα μιλάει με τη Λαγκάρντ στη (μνημονιακή) γλώσσα της. Ο δεύτερος θα της λέει «έξω, μωρή μημονιακή, από την Ελλάδα»;

Ήθελα να 'ξερα πού ήταν όλοι αυτοί οι «αντιστασιακοί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι πρώην μνημονιακοί γίνονταν ασμένως δεκτοί στο κόμμα τους. Η Παναρίτη είναι μεγαλύτερο πολιτικό μέγεθος από αυτούς; Αλήθεια, όταν όλοι αυτοί ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έχει ψηφίσει όλα τα Μνημόνια, δεν ντρέπονται που παριστάνουν τα κοκόρια για την Παναρίτη; Είναι σπουδαιότερη η θέση στο ΔΝΤ από την ανώτατη θέση της Ελληνικής Πολιτείας; Και πού θα τρέχουν να κρυφτούν όταν οι ίδιοι θα ψηφίσουν το πρώτο αριστερό Μνημόνιο;

Όπως έλεγε ο Αμερικανός συγγραφέας Τένεσι Ουίλιαμς, «το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από έναν ψεύτη, είναι ένας ψεύτης που είναι και υποκριτής».
Γιώργος Καρελιάς, 

No comments:

Post a Comment