Search This Blog

Tuesday, June 2, 2015


Αντιμνημονιακό μέτωπο χωρίς "φουσκωμένο έλλειμμα" γίνεται;


Πόσο μας κόστισε ο μύθος της πλατείας και των Ζαππείων πως τάχα το έλλειμμα δεν ήταν όσο μετρήθηκε το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ και βεβαιώθηκε από την Eurostat, μετά την εξαπάτηση των κυβερνήσεων Καραμανλή; Μετά τα greek statistics που υπονόμευσαν ό,τι κι αν έλεγε η ελληνική κυβέρνηση το 2009 και 2010, αφού ο κ. Καραμανλής μαζί με τα χρήματα που δεν είχε για να πληρώσει τις προσλήψεις και τις σπατάλες του κ. Παυλόπουλου, ξόδεψε και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας της πατρίδας εξαπατώντας
αγορές, επενδυτές, πολίτες και εταίρους.

Υποδέχτηκαν με τυμπανοκρουσίες, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, την Επιτροπή Ελέγχου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά μετά καταψήφισαν το πόρισμα τους στην Ευρωβουλή. Γιατί; Γιατί χωρίς το μύθο περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 δεν υπάρχει “αντιμνημονιακό” μέτωπο. Γιατί χωρίς τις θεωρίες συνωμοσίας του συγκυβερνώντα κ. Πάνου Καμμένου - για τις οποίες καταδικάστηκε στα ελληνικά δικαστήρια - φαίνεται η γύμνια των επιχειρημάτων περί δολίων κινήτρων και προσυνεννόησης για την υπαγωγή της χώρας σε πρόγραμμα όπως και των δήθεν εναλλακτικών λύσεων για δανεισμό σε μία χώρα που διαλύθηκε στα χέρια του κ. Καραμανλή (με τον κ. Καμμένο υπουργό τότε). Μία χώρα που παρέδωσε τρέχοντας όταν η καταστροφή είχε ολοκληρωθεί, ψελλίζοντας μόνο κάτι αστειότητες για πάγωμα μισθών. Έκτοτε, μοιραίος και σιωπηλός, επικοινωνεί με τον έξω κόσμο μόνο μέσω κύκλων και διαρροών. Ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει τη φωνή του και μάλλον είναι καλύτερα έτσι.

Όσο για τον αντικαταστάτη του, τον αντιμνημονιακό κ. Σαμαρά των Ζαππείων, κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός με διπλές εκλογές που παραλίγο να χρεοκοπήσουν τη χώρα για δεύτερη φορά εκμεταλλευόμενος Μέσα και πλατείες, όσο και την πρωτοβουλία Παπανδρέου για να ακουστεί η φωνή των πολιτών με το δημοψήφισμα - μία στιγμή που η Ιστορία θα καταγράψει με μελανά χρώματα, όπως έκανε με κάθε άλλη συνεργασία Έλληνα εκλεγμένου με ξένους παράγοντες ενάντια στην δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού. Το δε άμεσο κόστος αυτών των εκλογών ήταν περί τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ νέα μέτρα.
Τι έκανε όσο έμεινε στην εξουσία; Τίποτα. Όταν ήρθε ο λογαριασμός για τη δική τους αποτυχία, με τον κ. Βενιζέλο, ακολούθησαν και αυτοί το παράδειγμα Καραμανλή: έφυγαν νύχτα για να μην υπογράψουν το mail Χαρδούβελη - το πειστήριο της αποτυχίας τους.

Τώρα ο κ. Σαμαράς απειλεί πως για μία ακόμα φορά δεν θα υπογράψει το δανεισμό της χώρας. Αλήθεια, ποιόν πιστεύει πως μπορεί να κοροϊδέψει για δεύτερη φορά; Όσες Επιτροπές περιπλανώμενων 'σοφών' του Τρίτου Κόσμου κι αν συγκροτήσει η κ. Κωνσταντοπούλου το δια ταύτα - η πραγματικότητα - δεν αλλοιώνεται πλέον.

Αν είχαν βάλει πλάτη από την αρχή, αν δεν έπαιζαν παιχνίδια εξουσίας και όχι μόνο στις τηλεοράσεις, τις πλατείες και το παρασκήνιο, αν όλοι ετούτοι άφηναν ένα ίχνος πατριωτισμού να αχνοφανεί κάτω από τον καιροσκοπισμό της καρέκλας και της εξουσιομανίας η χώρα μας σήμερα θα ήταν αλλού. Αν όχι εκεί που είναι η Πορτογαλία, πολύ κοντά της. Και όχι στην ελεύθερη πτώση της συζήτησης περί Grexit. Τη συζήτηση για την ισοπέδωση των κατακτήσεων γενεών Ελλήνων.

Όσοι παραμένουν προσηλωμένοι στο συμφέρον των πολλών οφείλουν να επιμείνουν και να στηρίξουν την προσπάθεια εκείνου του μέρους της κυβέρνησης που επιδιώκει μία λύση στο ελληνικό δράμα και την υπογραφή μίας συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας σε μία Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει και αλλάζει. Όχι με ιαχές και μύθους, αλλά με σκληρή και συντεταγμένη δουλειά καταρχήν των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Όχι άλλους μύθους - ήρθε η ώρα για την αλήθεια που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε. Αλλάζοντας τη χώρα και τους εαυτούς μας για το καλό των επόμενων γενεών.

No comments:

Post a Comment