Search This Blog

Wednesday, February 25, 2015

Συνεχίζεται κανονικά η επένδυση στις Σκουριές, δηλώνει ο Τσιρώνης




ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συνεχίζεται κανονικά η επένδυση στις Σκουριές, δηλώνει ο υπουργός Τσιρώνης

Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί η Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατή η ακύρωση υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά κατά βάση ο έλεγχος των αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί για το έργο.

"Όύτε η Αττική όπως έχει ανοικοδομηθεί μας αρέσει. Παραλαμβάνουμε μία πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να καταργήσουμε με το έτσι θέλω μία σύμβαση. Πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό ωρίμανσης έχει φτάσει" ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για το έαν η ηγεσία του υπουργείου απομακρύνεται από όσα έχει αναφέρει προγενέστερα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισήμανε ο ίδιος, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάκληση επιμέρους τεχνικών αδειοδοτήσεων που αφορούν πλημμέλειες στο πεδίο εργασιών στις Σκουριές.

Ωστόσο, «η εξόρυξη δεν σταματά» όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους της πολιτείας είναι συχνές: στο πρόσφατο παρελθόν η πολεοδομία Αρναίας είχε ζητήσει τη διακοπή των πολεοδομικών εργασιών στις Σκουριές, απόφαση όμως, που ακυρώθηκε ύστερα από την προσφυγή της εταιρείας στο ΣτΕ.

Ας σημειωθεί ότι οι περιβαλλοντικοί όροι της επένδυσης έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

No comments:

Post a Comment