Search This Blog

Saturday, December 6, 2014

«Ακριβό μου "ντοκτορά".!»


Bραβείο σε δημοσιογράφο με πλαστά πτυχία.!

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Κων. Ι Μπότση», να βραβεύσει προχθές Τετάρτη τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη «για την αξιόλογη δημοσιογραφική του πορεία σε έντυπα, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της βόρειας Ελλάδας και της ομογένειας».
O κ. Μαργαρίτης είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τον Τύπο, προβάλλοντας, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, τους πλαστούς τίτλους σπουδών του με πτυχία-μαϊμού, απ’ αυτά που πωλούνται στο
Διαδίκτυο.
Το θέμα είχε αποκαλύψει η «Ελευθεροτυπία» με μια εκτενή ανάλυση για το προφίλ του Κ. Μαργαρίτη και την όλη δράση του. Τίτλος του άρθρου; «Ακριβό μου ‘ντοκτορά’!». Λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου αυτού, ο Μαργαρίτης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) που κατείχε τότε.
Σημ. Αντ.: Ευτυχώς που στην παροικία μας δεν έχουμε παρόμοια φαινόμενα μεταξύ των συναδέλφων. Είμαστε όλοι πτυχιούχοι αναγνωρισμένων σχολών, έστω κι' αν δεν το προβάλουμε τόσο πολύ, όσο θα έπρεπε... Αν ξέφυγε και κάποιος από τον έλεγχο του συλλόγου των ΜΜΕ, δεν χάλασε και ο κόσμος...
Τώρα πληροφορούμε ότι ιστορικός με εξιδίκευση στον Μ. Αλέξανδρο και "επί 45 συναπτά έτη" δημοσιογράφος, θέλει λέει να επανεξετάσει -με νέο έλεγχο-  τα πτυχία όλων μας. Υποθέτω ότι ο πρόεδρός μας θα έχει στη διάθεσή του όλα τα σχετικά αντίγραφα... Αυτά.

No comments:

Post a Comment