Search This Blog

Tuesday, July 1, 2014

Λεπτομέρειες για το νέο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών
στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο


Ο κ. Θέμης Αραβοσιτάς, μας πληροφορεί μέσω του fb, μερικές λεπτομέρειες για το νεοσύστατο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, απ' όπου τις  κλέψαμε και τις μεταφέρουμε για ό,ποιον ενδιαφερόμενο.

"Το νεοσύστατο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο θα προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 μάθημα Νέας Ελληνικής Γλώσσας καθώς και μαθήματα Ιστορίας και Πολιτικής. Ειδικά το μάθημα της Γλώσσας που θα διδαχθεί φέτος, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο (full-year course) και απευθύνεται σε ομογενείς και μη φοιτητές με βασικές γνώσεις της Ελληνικής.
Το Πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών (CERES) του Munk School of Global Affairs. Δημιουργήθηκε με τις πρωτοβουλίες και συντονισμένες προσπάθειες του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών στο UT, των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στον Καναδά (Πρέσβη,Γενικού Προξένου Τορόντο, Γραφείου Συντονιστή Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Καναδά-Μεσοδυτικών Η.Π.Α). Χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF) που με την υποστήριξη όλων των παροικιακών φορέων έχει ξεκινήσει μια σημαντική οικονομική εκστρατεία για την περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση του Προγράμματος."

Όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων ο κ. Αραβοσιτάς θα (πρέπει να) είναι και ο πρώτος που θα διδάξει στο νέο αυτό πρόγραμμα, για το καλό της Γλώσσας και των μαθητών. Ας το ευχηθούμε...

No comments:

Post a Comment