Search This Blog

Thursday, March 13, 2014

ΑΛΛΑΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ;

 Τι είπατε, παρακαλώ;

Μα είναι δυνατόν να μη σέβεται τίποτα και κανέναν; Και μετά μου λένε ότι δεν έχει ξεμωραθεί;
Ακούστε ή καλύτερα διαβάστε …φάση. Τα μίλησαν, τα συμφώνησαν και αποφάσισαν να το ανακοινώσουν,  «χρησιμοποιώντας» ουσιαστικά τον  άνθρωπο που δεν έφταιξε σε τίποτα.
Και για να μη σας ταλαιπωρώ, μπαίνω αμέσως στο …ψητό.

Αναφέρομαι  στη απόφαση (;) του Μητροπολίτη Σωτήριου, να χρήσει αντικαταστάτη του τον νυν γενικό πρόξενο στο Τορόντο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο, ύστερα από την παραίτηση του δευτέρου από το διπλωματικό σώμα και την παρακολούθηση των απαραίτητων μαθημάτων στην θεολογική ακαδημία της Μητρόπολης και όλα τα υπόλοιπα… Ο Σωτήριος, όμως, βλέποντας τον καιρό να πλησιάζει και ως …καταγόμενος από την «Πάρω», πού να πραγματοποιήσει την υπόσχεση και να παραχωρήσει το θρόνο του σε άλλον…
Σκέφτηκε λοιπόν, ο πανούργος, να μεσολαβήσει για την ...προαγωγή του διπλωμάτη στη θέση "Επιτετραμμένου Εκκλησιαστικών Θεμάτων" του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να απαλλαγεί από την υπόσχεση και μαζί να κοροϊδέψει εμπλεκόμενους και Θεό, ότι το έκανε για το καλό τους.!
Στη προσπάθειά του αυτή μαθαίνω ότι μαζί με τον Αβραμόπουλο επιστράτευσε τον πρέσβη στον Καναδά ο οποίος βρίσκεται εδώ μόνο (:) για τα θελήματα του Σωτηρίου και την παρουσία του σε ΟΛΕΣ της εκδηλώσεις της Μητρόπολης.!
Τώρα κάποιοι λένε ότι η ακύρωση της απόφασής του αυτής προήλθε από το γεγονός ότι η Κοινότητα βρήκε τα χρήματα και θα παραμείνει ανεξάρτητη για πολλά ακόμα χρόνια, οπότε πρέπει να περιμένει για να παραλάβει τα κλειδιά της και ύστερα να αποχωρήσει.!
Εδώ να σημειώσω ότι δεν γνωρίζω την αντίδραση της άλλης πλευράς, αφού δεν έχω πρόσβαση, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν και το καλλίτερο νέο, εφόσον βέβαια του κοινοποιήθηκε η αλλαγή ...πλεύσης. Σε λίγο τα νεότερα... 

No comments:

Post a Comment