Search This Blog

Saturday, March 1, 2014

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "MAKEDNOS"


Γιώργος Νικόπουλος:
Ο αρχιτέκτονας του οικονομικού "νοικοκυριού" της Κοινότητας

Ευχάριστα τα νέα από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο αυτή την εβδομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδροΑντώνη Αρτεμάκη, τον Νίκωνα Γεωργακόπουλο, τονΕρμή Ιορδάνους αλλά και τον πιστό φίλο της ΕΚΤ Ανδρέα Μπενάκη γιά την επίτευξη της συμφωνίας με την τραπεζα της Royal Bank.

Πως φτάσαμε όμως εδώ; Τι χρειάστηκε η Κοινότητα να αλλάξει γιά να μπορέσει να φτάσει σ' αυτή τη συμφωνία, την οποία προσπαθεί να πετύχει εδώ και 4 χρόνια σχεδόν;

Φυσικά δεν έγινε από τη μιά μέρα στην άλλη. Παρακολουθώντας την Κοινότητα γιά πολλά χρόνια, θα προσπαθήσουμε να καταθέσουμε τη δική μας άποψη.

Ο Κώστας Μενεγάκης παρέδωσε μιά διαλυμένη Κοινότητα με πολλά μυστικά που ούτε καν το συμβούλιο τότε, δεν γνώριζε καλά-καλά. Παρέδωσε την Κοινότητα ένα βήμα πριν τη πτώχευση και ίσως να ήταν και ο λόγος τελικά που αποχώρησε. Έφυγε με το πιό άσχημο τρόπο που μπορούσε να αποχωρήσει ένας πρόεδρος. Να πεί ψέματα στους συνεργάτες του και στα μέλη του οργανισμού παίζοντας θέατρο με κορκοδιλίστικα δάκρυα.

Μέσα σ' αυτό το χάος, βρέθηκαν τα παληκάρια του προηγούμενου ΔΣ και, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, αποφάσισαν να τραβήξουν κουπί γιά τη σωτηρία της Κοινότητας. Ένα από αυτά ήταν και ο Γιώργος Νικόπουλος.

Ο Γιώργος Νικόπουλος ήταν αυτός που μαζί με τον Νίκωνα, έβαλαν τις βάσεις γιά να μπορέσει η Κοινότητα σήμερα να μπορέσει να πετύχει συμφωνία με τη τράπεζα. Ο Νικόπουλος ήταν το "μαύρο πρόβατο" που καλέστηκε να αλλάξει όλα τα συστήματα στη Κοινότητα. Να αλλάξει νοοτροπίες και να εφαρμόσει πάνω απ' όλα, αυτό που λέμε balanced budget. Ο ρόλος του ήταν δύσκολος και παρεξηγήθηκε από πολλούς. Δεν έκανε τα "στραβά μάτια" και δεν ενέδωσε σε συνήθειες των παλιών εποχών. Η σκληρότητα του αυτή και η σύγκρουση του με παλαιά μέλη της Κοινότητας και το υπαλληλικό προσωπικό, ήταν η αιτία να βρεθεί χαμηλά στα αποτελέσματα των εκλογών. Από εκεί και πέρα, τον βλέπουμε να συμμετέχει όλο και λιγότερο.

Δεν θέλουμε να μειώσουμε τον αγώνα και τη προσπάθεια των σημερινών συντελεστών. Απλά, θέλουμε να θυμήσουμε και τον αγώνα αυτών που δεν βρίσκονται στο προσκήνιο. Νάναι όλοι τους καλά!

Posted by IΔΑΣ

No comments:

Post a Comment