Search This Blog

Sunday, January 12, 2014

Αυστραλία:

Ο Νίκος Κότσιρας αποσύρεται από την πολιτική

Ο ομογενής πολιτειακός υπουργός Ενέργειας και Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Νίκος Κότσιρας, ανακοίνωσε την παραίτηση του από την πολιτική.

Ειδικότερα, ο κ. Κότσιρας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την έδρα του Μπουλίν στην οποία εκλέγεται εδώ και 14 χρόνια.

Και επέλεξε να κάνει την ανακοίνωσή του αυτή στην αποβάθρα του λιμανιού της Μελβούρνης όπου έγινε σήμερα ο αγιασμός των υδάτων από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Η επιλογή της ημέρας και της τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία.

Στην αποβάθρα αυτή πριν 50 χρόνια, το 1964, έφθασε στη Μελβούρνη με το υπερωκεάνιο "Πατρίς" της εταιρίας Χανδρή. Ήταν μόλις πέντε χρονών.

Στη Μελβούρνη ο Νίκος Κότσιρας, που γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού, κοντά στην Πύλο το 1959 βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του. Δύσκολα τα πρώτα χρόνια. Αγώνας για επιβίωση. Σπούδασε εκπαιδευτικός, έγινε διευθυντής σχολείου, αλλά τον κέρδισε η πολιτική.

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως σύμβουλός του πρώην πρωθυπουργού της Βικτώριας και γνωστού φιλέλληνα, Τζεφ Κένετ, αλλά και του υπουργού του, Φιλ Χάνιγουντ και το 1999 εξελέγη μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου.

Κέρδισε την έδρα του Μπουλίν, την οποία κατέχει έως σήμερα και ανέλαβε αρχικά υπουργός Πολυπολιτισμού και στη συνέχεια και υπουργός Ενέργειας.

Όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε κοντά στον Ελληνισμό και την Ελλάδα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. του ανταποκριτή Σ. Χατζημανώλη




No comments:

Post a Comment