Search This Blog

Monday, December 22, 2014

Έτσι Νομίζω...


Με την επάνοδο στην παροικία μας του ακατονόμαστου παγκόσμιου εκδότη και "επί 45 συναπτά έτη δημοσιογράφου", πριν από 2-3 χρόνια, διαπιστώνουμε μια αλλαγή όσων αφορά τις αρχές και τα ήθη τούτης της ...έρμης της παροικίας, όπου πολλοί εκ των μελών της, έχουν πέσει και συνεχίζουν να πέφτουν θύματα απειλών, εκφοβισμού και ενίοτε εκβιασμού, με απώτερο σκοπό και στόχο την ... "συμμόρφωσή τους προς τας υποδείξεις" ΤΟΥ.!
ΔΕΝ γνωρίζουμε σε πόσους έγιναν οι απειλές αυτές αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι είναι πάρα πολλές. ΔΕΝ γνωρίζουμε επίσης, πόσοι αντέδρασαν στις απειλές αυτές, ούτε το σύνολο όσων υπέκυψαν, για τους δικούς τους λόγους, στις επιθέσεις του... Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα αυτά έγιναν.! Και από τα πολλά αποδεικτικά διαλέγω μόνο τούτο:
 ... "και να είστε σίγουροι ότι εσείς αλλά και οι οικογένειές σας θα περάσουν δύσκολες δημοσιογραφικές μας αποκαλύψεις, όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο..."!!!

Στον αντίποδα αυτής της αλητείας του, έρχεται ένας άλλος δημοσιογράφος με γνώσεις, και γνώστης της ελληνικής, - και όχι μόνο,- γλώσσας και φυσικά γνώστης της δημοσιογραφίας, να υποπέσει, εξ' αβλεψίας υποθέτω, σε μια κάποια, αντιδεολογική, θα έλεγα, κριτική σε επώνυμο άτομο, ασχολούμενο με τα κοινά και προσφέροντας περισσότερο ίσως από τον, μέσω συμπάροικο, για πάρα πολλά χρόνια...
Αντί, λοιπόν, να δούμε μια κάποια, οποιαδήποτε, κριτική στο έργο και τα λάθη του εκλεγμένου αυτού ομογενή συνανθρώπου, βλέπουμε κάποια κριτική της κοινωνικής του ζωής, (εναλλασσόμενες φωτό) πράγμα που είναι καθαρά προσωπικό και δεν αφορά κανέναν, απολύτως, άλλον. Είμαι από αυτούς που περιμένουν στη γωνία τον ό,ποιον εκλεγμένο, ηγέτη ή μη, για να κρίνω τα λάθη και τις παραλείψεις του, αλλά όταν έρχεται η ώρα της προσωπικής ζωής γυρίζω το κεφάλι αλλού.
Στις εξόδους του ο καθένας έχει δικαίωμα να πιεί το ποτό του σε ό,ποιο μπαρ θέλει, να γευματίσει σε ό,ποιο εστιατόριο του αρέσει και να παρακολουθήσει με την παρέα του ό,ποια συναυλία και ό,ποια θεατρική παράσταση γουστάρει. Σωστά; Τώρα; αν εκεί που βρίσκεται τον εντοπίσουν κάποιοι ...παπαράτσι, τον φωτογραφήσουν και δημοσιεύσουν το "λαβράκι" τους σε κάποιο έντυπο ή Site, ε δεν νομίζω ότι είναι στο χέρι του να αντισταθεί κι' αν ακόμα το ήθελε.
Επομένως ό,ποια νύξη υπέρ ή κατά της προσωπικής ζωής του καθ' ένα μας, ας το αφήσουμε ως αποκλειστικό ...προνόμιο του "επί 47 συναπτά έτη" λεχρίτη της παγκόσμιας ομογένειας, αφού επέλεξε να ζει από αυτά...
Φυσικά το ..."πόνημά" μου τούτο, δεν έχει πρόθεση να λογοκρίνει κανένα γραπτό, αλλά να καταθέσει μια άλλη άποψη που ίσως να μην είναι και η σωστότερη.
 Έτσι Νομίζω και ο νοών, νοείτω...

2 comments:

  1. Gnosti I praktiki kai petyximeni. Stoxopoioume kapoion me mpourdologies Apla kai mono gia na prokalesoume to endiaferon tou, na mas parei tilephono, na ta vroume mazi tou pano stin kouventa kai na...vgoume kai gia kafe. Etsi...xtizoume sxeseis kai...anoigoume portes, osoi den gmorizoume to sosto tropo. Esy ti nomizeis, pos tha apoktisoume anagmorisimotita stin paroikia emeiS oi freskioi?

    ReplyDelete
  2. Δώσε θάρρος στον χωριάτη... Σωστή και ψύχραιμη άποψη κι ας μη γνωρίζω σε ποιον αναφέρεσαι. Δεν πειράζει, δεν θα χάσω και τίποτα κατά πώς φαίνεται αν δεν τον μάθω.

    ReplyDelete