Search This Blog

Wednesday, December 10, 2014

Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Σωτήριος.!

Τον κατήγγειλε ιερέας για εναντίον  του "φυλετική διάκριση".!


Μια παλιότερη  φωτογραφεία μας, όταν το καζάνι της διάσπασης έβραζε ασταμάτητα, 
ο π. Κυριάκος συνομιλεί έτοιμος να τσουγκρίσει το πασχαλινό κόκκινο αυγό με τον
 κ. Νίκο Μηνιώτη. Παρακολουθεί ο κυρ Γιώργος ο μοναδικός τότε 
επίτροπος -ήρωας-του ναού.

Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οντάριο κατήγγειλε τον μητροπολίτη Σωτήριο, ο π. ιερέας της Αγ. Τριάδας, Peterborough, π. Κυριάκος ( Kurt Wegner) για φυλετική διάκριση σε βάρος του.

Από πληροφορίες που έχουμε, ο  κληρικός απαιτεί από το Δικαστήριο 360.000 δολάρια ως ποσόν της διαφοράς των χρημάτων που ελάμβανε ο ίδιος και την μισθοδοσία των άλλων Ελλήνων ιερέων. Επιπλέον απαιτεί 25 χιλ. δολάρια ως ψυχική οδύνη για την ανάρμοστη  συμπεριφορά απέναντί του.
Οι απαιτήσεις του αυτές έρχονται ύστερα από απόφαση του Σωτηρίου να τον μεταθέσει σε άλλη ενορία αφού το μισό και πάνω εκκλησίασμα ζητούσε εδώ και πολλά χρόνια έναν ελληνόφωνο ιερέα ώστε να παρακολουθούν και να καταλαβαίνουν τη θεία λειτουργία και τα μυστήρια που τελούνταν εκεί.
Η αδιαλλαξία όμως του μητροπολίτη, να μην υποκύψει στις απαιτήσεις των πιστών, όταν έπρεπε, αλλά και η επιμονή του ιερέα να παραμείνει στην περιοχή, ανάγκασαν τους πιστούς σε διάσπαση με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν δυο "πετίσιον" υπέρ και κατά της παραμονής του ιερέα στην ενορία τους.
Με το αποτέλεσμα των υπογραφών και την υποχρεωτική αποπομπή του ιερέα, αυτός κατέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οντάριο, καταγγέλλοντας την εις βάρος του στάση του μητροπολίτη ως "ρατσισμό".!
Επειδή η ιστορία είναι λίγο μεγάλη και παράλληλα βρίσκεται στα αρμόδια όργανα της Επαρχίας, θα περιμένουμε το αποτέλεσμα και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί. Πάντως σίγουρα ούτε ο Σωτήριος αλλά μήτε και ο ιερέας Κυριάκος, τήρησαν τους κανόνες της εκκλησίας περί σεβασμού και αγάπης προς το ποίμνιό τους. Σωστά;

Εδώ να πούμε-αν ενδιαφέρει κανέναν- ότι οι Έλληνες ορθόδοξοι της περιοχής, δεν θα παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία αφού ο καινούριος ιερέας που λέγεται ότι διόρισε ο μητροπολίτης, δεν μπορεί να αναλάβει καθήκοντα πριν τις γιορτές.


No comments:

Post a Comment