Search This Blog

Saturday, May 31, 2014



Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο 



Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών διoργανώνει Τριήμερες Εκδηλώσεις για την Προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αθήνα και το Ναύπλιο.

Σήμερα Σάββατο 31 Μάιου έγινε η έναρξη της 2ης μέρας των εκδηλώσεων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου με μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ. Ιερωνύμου που διάβασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία υπό του κ. Βασιλείου Χαραμή, Ιστορικού - Φιλολόγου, τ. Προέδρου του Ιδρύματος «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», με θέμα «Ο Καποδίστριας ως ο Ενσαρκωτής και διάκονος των ανθρωπιστικών αξιών».

Την όλη Εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία του Δήμου Ναυπλιέων υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θ. Αντωνιάδη.

Στην εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες, Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Ιλιού Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθιναγόρας, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ενω τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Σουλάνδρος.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου της πολιτικής Ι. Καποδίστρια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τις αδιάκοπες προσωπικές προσπάθειες που κάνει για την αγιοποίηση του μεγάλου αυτού Έλληνα πολιτικού.

No comments:

Post a Comment