Search This Blog

Monday, April 14, 2014

Τα παιδιά των Ελλήνων που έγιναν αρχιδικαστές

 Στην εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βικτώριας παρουσία δικαστών, νομικών, βουλευτών και εκπροσώπων του Τύπου, έγινε η επίσημη παρουσίαση του Συνδέσμου Ελληνοαυστραλών Νομικών, που ιδρύθηκε πρόσφατα και όπως τόνισε στην ομιλία της η
αρχιδικαστής της πολιτείας, Μέριλν Γουόρεν, στο καλωσόρισμά της, η ιδέα της δημιουργίας ανήκει στον ομογενή δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βικτώριας, Αιμίλιο Κύρου.

Όπως εξήγησε η αρχιδικαστής Γουόρεν η πορεία ζωής του Αιμίλιου Κύρου από τότε που ξεκίνησε μικρό παιδί από τη Βόρεια Ελλάδα και έφτασε στην Αυστραλία χωρίς να ξέρει λέξη αγγλικά είναι στην ουσία μία ιστορία υφασμένη με δυσκολίες και θυσίες.
Βοσκός ο πατέρας του Γιάννης, εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία οκτώ ετών και η μάνα του Στέλλα, που εργαζόταν στο βαμβάκι και στα καπνά άφησε το σχολείο μόλις εννέα ετών. Η καταγωγή τους ήταν από το χωριό Σφυκιά της Ημαθίας και στην Αυστραλία μετανάστευσαν μαζί με τον Αιμίλιο και τον άλλο τους γιο Θεόδωρο που σήμερα είναι γιατρός.

Την επίσημη παρουσίαση του Συνδέσμου Ελληνοαυστραλών Νομικών έκανε ένας άλλος ομογενής ο αρχιδικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νότιας Αυστραλίας, Κρις Κουράκης ο οποίος αναφέρθηκε στους πρωτοπόρους Έλληνες δικηγόρους της Αυστραλίας.


© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

No comments:

Post a Comment