Search This Blog

Tuesday, March 18, 2014

ΞΕΝΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Πρώτα στο TGB και μετά στο  "ο Καιάδας" διαβάσαμε το παρακάτω άρθρο το οποίο αφορά την παροικία μας και τους οργανισμούς της.
 Ως εκ τούτου το παραθέτουμε αυτούσιο, για ό,ποιον ίσως,
 δεν το πρόσεξε αλλού...
ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ

Λάβαμε ένα Email, το οποίο και παραθέτουμε αυτούσιο, κρατώντας μόνο εχεμύθεια σχετικά με τα στοιχεία του αποστολέα, όπως μας ζητήθηκε



Φιλανθρωπικές δραστηριότητες και Λυκοφιλίες με προέδρους «ΓΛΑΣΤΡΕΣ» που Προσβάλουν τους θεσμούς.
Οι ίδιοι αποδέχονται ότι δεν τους θέλει η παροικία.


Η ελληνική κοινότητα Τορόντο είναι ένας οργανισμός με ιστορία 100 και πλέον ετών .

Ο ιστορικός αυτός οργανισμός, όπως όλοι γνωρίζουμε,  υπέστη τον μεγαλύτερο εμπαιγμό και οικονομική καταστροφή στην ιστορία του, από κάποιους ασυνείδητους και αδίστακτος τυχοδιώκτες προέδρους με πολιτικά κίνητρα .

Για τον λόγο αυτό πρέπει να προστατεύουν την ΕΚΤ αποφεύγοντας τις "κακές συναναστροφές".

Σε πολλές περιπτώσεις, αρκετοί ηγέτες, προσπαθώντας να κρατήσουν ισορροπίες στον κοινωνικό τους χώρο, και "για χάρη των θεσμών", ανέχονται συνεργασίες με "παράσιτα" της παροικίας, τα οποία, κρατώντας σε ομηρία ιστορικούς οργανισμούς, διασύρουν και προσβάλουν τους φορείς.

Κάτω από την μάσκα των φιλανθρωπιών, με λαχειοφόρους αγορές και εκδηλώσεις χωρίς άδειες, για τα χαμογέλα κάποιων φανταστικών παιδιών, όπως λένε άπειρες καταγγελίες τελευταία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από κάποιους Bloggers της παροικίας, οι οποίοι (και πρός τιμήν τους) έγραψαν επ' αυτού, εκτενή άρθρα.

Τελικά οι μόνοι που χαμογέλασαν από τις "φιλανθρωπίες", ήταν κάτι "παιδιά με μουστάκια", όπως για παράδειγμα ο πεθερός ενός πειναλέου γαμπρού, και συνάμα "Πρόεδρου Γλάστρα"..

Τα κίνητρα των Προέδρων "Γλάστρα", είναι, η λεηλασία των οικονομικών πόρων των οργανισμών, και κάποιων άλλων, με "ΙQ” Ραδικιού, που έχουν το ψώνιο της αυτοπροβολής, να γελοιοποιούνται, αρκεί να προβάλλονται. Ελάχιστοι δε από αυτούς, δεν διστάζουν να παίζουν τον ρόλο του ρουφιάνου των τοπικών αρχών, όπως και στο αεροδρόμιο, στην εφορία κ.λ.π. εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο, όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο τους. Η πλειοψηφία των εθελοντών είναι αξιόλογοι άνθρωποι, προερχόμενοι από όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα και υπηρετούν την παροικία με αξιοπρέπεια συνείδηση. Αυτά σε γενικές γραμμές.

Τώρα, άσχετα με τα διάφορα σχόλια του κόσμου, το ενδιαφέρον μας είναι (και πρέπει να είναι) η αξιοπιστία και η έξωθεν υγιής εικόνα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Μας προβληματίζουν όμως κάποιες συνεργασίες της ΕΚΤ με οργανισμούς, όπως η ομοσπονδία, όταν συνδέουν το όνομα της ΕΚΤ με εκδηλώσεις οι οποίες ΠΡΟΩΘΟΥΝ επιλεκτικά τα συμφέροντα ενός μονάχα επιχειρηματία, αγνοώντας επιδεικτικά τους υπόλοιπους σα να μην υπάρχουν.

Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες, όπως ο προσκεκλημένος ομιλητής σε αυτήν την παροικία και πρέπει να αποφεύγονται τέτοια λάθει.

Τα Οικονομικά δεδομένα των μελών της παροικίας είναι απόρρητα και εάν κάτι πάει στραβά με κάποιον "πελάτη", το όνομα της Κοινότητος θα φαίνεται, και θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Ερευνήσατε ποιος είναι ο λογιστής αυτός? Σας προσέφεραν συνεργασία και σας πάσαραν μια απ" τα ίδια..

Συνεργάζεστε με έναν αυτοαποκαλούμενο «πρόεδρο» ο οποίος αποκαλούσε την ΕΚΤ, τον «μεγαλύτερο εχθρό του Οργανισμού» τους.

Μήπως ξεχάσατε ότι ο πρόεδρος έστελνε σε ΜΜΕ επιστολές εξυβρίζοντας με χυδαίες εκφράσεις μέλη του συμβούλιου της ΕΚΤ;

Επίσης! Αποφασίσατε να απολύσετε υψηλόβαθμο μέλος του οργανισμού, και σας έβαλε σε νομικές διαδικασίες. Τι συνέβη? Μήπως με αυτές σας τις ενέργειες επιβεβαιώνετε ότι ήταν λάθος να τον απολύσετε;

Ξεχνάτε ότι αποκαλούσαν τον Μανωλιό και τον Peter "προδότες της Ομοσπονδίας", διότι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με την ΕΚΤ.

Μήπως η παροικία τους έχει πάρει είδηση, και, ναί μεν κρατά αποστάσεις, αλλά αναγνωρίζει και τον θεσμό?

Και κλείνοντας..

Μόνοι τους αποδέχονται αυτήν την άποψη. Διαβάστε απάντηση του προέδρου του οργανισμού πρός τον Γενικό Πρόξενο, στο γραφείο του:

Γ. Πρόξενος: Γιατί δεν συμμετέχει στην Ομοσπονδία, το μεγαλύτερο μέρος των παροικιακών φορέων;

Πρόεδρος: Δεν πάνε εμένα και τον κύριο *******

Μπράβο πρόεδρε, τουλάχιστον είπες την αλήθεια…

Το νερό, σίγουρα είναι πηγή ζωής. Αλλά όταν είναι μολυσμένο, σε δηλητηριάζει.
Μην πίνετε τέτοιο νερό!! .. Για χάρη των θεσμών, έστω..

Ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη, που μας έστειλε αυτό το κείμενο καταθέτοντας την άποψή του.



No comments:

Post a Comment