Search This Blog

Tuesday, October 29, 2013


Η δασκάλα με τα χρυσά και το ...κωλάν



Τα πέντε λεπτά δημοσιότητας της ...ταπεινής δασκάλας με τα χρυσά μαλιά και το ...κωλάν.! 
Δεν είναι δύσκολο να εξασφαλίσεις τα «πέντε λεπτά δημοσιότητας», ακόμα και αν είσαι μια ταπεινή δασκάλα δημοτικού σχολείου.
Μόνο που στην περίπτωση της κυρίας που παρέλασε με το γαργαλιστικό ...κωλάν, η δημοσιότητα μπορεί να κρατήσει και πάνω από πέντε λεπτά. Ήδη η φωτογραφία της καταγράφει αλλεπάλληλα χτυπήματα στο διαδίκτυο.
Βλέπω τις επόμενες μέρες τη δασκάλα να γίνεται ολοσέλιδο θέμα σε εφημερίδες. Ίσως και σε κάποια εκπομπή περίεργων παρουσιαστών.
Θα την προβάλουν όχι γιατί ζήτησε μετάθεση σε κάποιο ακριτικό χωριό,για να προσφέρει σε Ελληνόπουλα, ή επειδή αφοσιώνεται με πάθος στο να φτιάξει άξιους, μορφωμένους και έξυπνους Έλληνες. Αλλά γιατί είχε την «εξυπνάδα» να παρελάσει σαν να ανέβαινε σε πάλκο. Και ταυτόχρονα να δείξει τη χρησιμότητα των μαθητικών παρελάσεων και των ...κωλάν.!

1 comment:

  1. Κολάν το γράφουμε κανονικά, αν και αυτό είναι όντως "Κωλαν".
    Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει τι φοράει ο καθ' ένας. Όταν όμως πρόκειται για εμφανίσεις στις οποίες αντιπροσωπεύει παιδιά και δη μαθητές, και τα οποία "υποχρεούνται" να είναι σεμνά ντυμένα, καλό θα ήταν να δίνουν πρώτοι οι διδάσκαλοι το παράδειγμα της σεμνότητας και της "ευπρεπούς" ενδυμασίας.
    Στον ελεύθερο χρόνο της, ας τριγυρνάει και με τάνγκα, δεν με "χαλάει" καθόλου :)

    ReplyDelete