Search This Blog

Wednesday, July 10, 2013

Και ο μήνας έχει 9, κύριε Καραμανλή





Αυτή είναι η εισαγωγή του Βαγγέλη Παπαχρήστου στο σημερινό του άρθρο στα Νέα, με τίτλο ''το τραμ το γαλάζιο''. Στο άρθρο, ο Παπαχρήστος μάς θυμίζει ότι το τραμ παρέδωσε κερδοφόρο η κυβέρνηση Σημίτη με ένα δίκτυο 26 χλμ, 47 σταθμών και 190 υπαλλήλους. Το ίδιο τραμ παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ζημιωμένο κατά 190 εκ. ευρώ και με 690 υπαλλήλους! 

Τι ακριβώς συνέβη; Νομίζω το εξηγεί άριστα ο Παπαχρήστος σε επόμενο σημείο του άρθρου:






Σε αυτό το σημείο να μην ξεχάσουμε ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκείνη την περίοδο ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΜ ΑΕ [τα ΄χουμε πει για τον Παπαμιμίκο, σχολή Παυλόπουλου -Ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του Παυλόπουλου και του Παπαμιμίκου].

Διαβάζοντας μάλιστα τις γελοίες δικαιολογίες των Καραμανλικών ότι το χρέος αυξήθηκε επί Καραμανλή επειδή πληρώναμε τόκους και το έλλειμμα προφανώς όχι λόγω αύξησης δαπανών [αθρόες προσλήψεις-αυξήσεις μισθών στον Δ.Τ. κατά ~30%, διπλασιασμός της φαρμακευτικής δαπάνης] αλλά λόγω φουσκώματος [με την τρόμπα] από τον Παπακωνσταντίνου, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Και δεν τα τέντωσα τελείως ακόμη, επειδή μόλις διάβασα το τουί του Ανδρέα Ψυχάρη, ότι ο τελευταίος που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας είναι ο Καραμανλής.

Φορτώνω και γω στο τραμ το τελευταίο το screenshot με τις φαρμακευτικές δαπάνες [οι τιμές σε δις, έτσι;] και άντε στο καλό ρε παλικάρια...





No comments:

Post a Comment