Search This Blog

Thursday, April 4, 2013


Μεγάλη εκδήλωση με θέμα:
«Το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας 
στον Καναδά»


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας στο Καναδά».
Δυο καθηγητές των πανεπιστημίων του Τορόντο και Γιόρκ, οι κ. κ. Μιχ. Βιτόπουλος και Περικλής Τρίφωνας, μαζί με τον υποψήφιο καθ. Θέμη Αραβοσιτά, παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η διδαχή των γλωσσών κληρονομιάς και πώς θα μπορούσε αυτή να βελτιωθεί και να επεκταθεί σε περισσότερους αποδέκτες. Την παράσταση «έκλεψε» η συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου με την εμπεριστατωμένη εισήγησή της και την εν γένει παρουσίαση και διεύθυνση της εκδήλωσης, ενώ ο κ. Αραβοσιτάς «κέρδισε» τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε την Ελληνική ως Γλώσσα Κληρονομιάς στον 21ο αιώνα.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γραφείο συντονίστριας στο Γενικό Προξενείο, με την Δρ. Χατζηδιάκου, σε συνεργασία με τον σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Οντάριο, με την κ. Ξενικάκη, το Γρ. Παιδείας της Μητρόπολης, με τον κ. Βολονάκη και το Γρ. Παιδείας της Κοινότητας, με την κ. Μάγδα Σιγάλα.
Η απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης αυτής θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως «απάντηση» στα τελευταία δημοσιεύματα-λιβελογραφήματα τόσο κατά της συντονίστριας Εκπαίδευσης, Δρ. Χατζηδιάκου, όσο και κατά του Θέμη Αραβοσιτά.
Επειδή όμως τέτοια μεγάλα και αξιόλογα θέματα δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστούν από τούτη τη θέση, θα σας παρουσιάσουμε μερικές φωτογραφίες και αργότερα ολόκληρη  την εκδήλωση όπως καταγράφηκε από την greekworld live.com και τον κ. Τάκη Γαλιάτσο...

































     

No comments:

Post a Comment