Search This Blog

Thursday, December 26, 2013

Αργεντινή:

Ο ελληνικός πολιτισμός και η οικονομική κρίση στο διεθνές συνέδριο του "Νόστου"

26 Δεκεμβρίου 2013

 Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, η σύγχρονη Ελλάδα, η λογοτεχνία, οι σπουδαίες ελληνικές προσωπικότητες και η επιρροή του ελληνικού πνεύματος στον δυτικό πολιτισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο του διεθνούς ελληνικού συνεδρίου που διοργάνωσε, στο Μπουένος Άιρες η Οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού, “Νόστος”, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μπελγκράνο υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή.

Μίλησαν 22 καθηγητές από πανεπιστήμια της Αργεντινής, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Βενεζουέλας, της Χιλής και των ΗΠΑ.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδας, που ξυπνάει μνήμες στην Αργεντινή δεν μπορούσε να λείψει από το συνέδριο και ήταν το θέμα της ομιλίας του καθηγητή του πανεπιστημίου Μπελγκράνο και οικονομολόγου, Αλμπέρτο Ρούμπιο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ομιλία της πρέσβειρας της Ελλάδας στην Αργεντινή Ελένης Λειβαδίτου, της πρόεδρου του “Νόστου”, Χριστίνας Τσαρδίκου και του καθηγητή Κολόμπρες Μαρμόλ.

Οι φοιτητές του τμήματος Σχεδιασμού Ρούχων του πανεπιστημίου Μπελγκράνο, παρουσίασαν σύγχρονη μόδα, βασισμένη στις ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες. Σχεδίασαν, έραψαν τα ρούχα τους και την τελευταία μέρα του συνεδρίου έγινε η επίδειξη μόδας.

Η πρώτη τους επαφή με τις ελληνικές ενδυμασίες ήταν τον Απρίλιο, μέσα από την έκθεση που διοργάνωσε ο “Νόστος” και την παρουσίαση της κ. Τσαρδίκου, η οποία τους “ταξίδεψε” στην ελληνική παράδοση, τους μύθους και τον πολιτισμό. Κατόπιν, ξεκίνησαν να δουλεύουν σε ομάδες για ένα διάστημα έξι μηνών, μέχρι την τελική επίδειξη μόδας. Τα ρούχα τους παρουσιάστηκαν σε έκθεση στο πανεπιστήμιο, που ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου.

Γ.Χ © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

No comments:

Post a Comment