Search This Blog

Saturday, November 16, 2013

ΣΙΚΑΓΟ-ΤΟΡΟΝΤΟ

Πολιτιστικό Κέντρο 
της Ελληνικής Κοινότητας Σικάγου

Έτοιμο να τεθεί στη διάθεση της εκεί Ομογένειας είναι το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Σικάγου, το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και φιλοξενεί την Κρητική Αδελφότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το προσφάτως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο διώροφο κτίριο διατίθεται για τη φιλοξενία διαλέξεων, σεμιναρίων, μαθημάτων, ημερίδων, συνεδρίων, εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και συνεδριάσεων. Διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων, στον πρώτο όροφο, χωρητικότητας 200 θέσεων, ενώ στο δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία όπου φιλοξενούνται τα αρχεία και οι συνεδριάσεις συλλόγων, σωματείων κι ενδιαφερομένων ομάδων Ελληνοαμερικανών».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο εμπνευστής της ιδέας, γνωστός επιχειρηματίας και τ. Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που πρόσφατα αγόρασε το κτίριο για να το διαθέσει στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα και στους Φιλέλληνες του Σικάγου, δήλωσε ότι «επιδίωξή μας είναι ο χώρος να αποτελέσει ένα πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή του Σικάγου». Επίσης, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην Επιτροπή Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας Σικάγου, που αποτελείται από επιχειρηματίες, ηγέτες ομογενειακών οργανώσεων και ενδιαφερόμενους ομογενείς. Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση που απορρέει από την ιστορική και πολιτισμική μας παρακαταθήκη να προσφέρουμε στο ευρύ κοινό και κυρίως στους νέους μας ένα Πολιτιστικό Κέντρο που θα προσφέρει ποιοτικές εκδηλώσεις και ευκαιρία για κοινωνική δικτύωση.

Το εν λόγω έργο είναι κάτι παρόμοιο με το πολιτιστικό Κέντρο των κ. κ. Μενεγάκη - Γερονικολού, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να το φτάσουν στο τέλος του, προτιμώντας το τέλος της Κοινότητας, παρότι υπηρέτησαν (ή τους υπηρέτησε;) το ΣΑΕ από τη θέση του συντονιστή, όπως  ο κ. Σπυρόπουλος. Τελικά αποδείχτηκε ότι το Σικάγο πα' ότι είναι μικρότερο σε ελληνικό πληθυσμό έχει μεγάλους ηγέτες εν αντιθέσει με το Τορόντο που είναι μεν μεγαλύτερο αλλά οι ηγέτες του ήταν και είναι μικροί...

No comments:

Post a Comment