Search This Blog

Wednesday, November 6, 2013




Ο Γ. Παπανδρέου μιλά στους Παριζιάνους. 
Πέντε διαλέξεις στην πόλη του φωτός

Επειτα από τις ΗΠΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις διαλέξεις στην Ευρώπη. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να παραθέσει πέντε στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού μέσα στο Νοέμβριο.

Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που απαιτούνται στην ΕΕ και την Ελλάδα, σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, θα είναι στο επίκεντρο των διαλέξεων που θα γίνουν στις 7, 8, 21, 22 και 25 Νοεμβρίου.

Η Σχολή Πολιτικών Επιστημών είναι μία από τις σημαντικότερες σχολές πολιτικής επιστήμης στην Ευρώπη, με διεθνές κύρος και ανοιχτούς ορίζοντες στην αναζήτηση νέων ιδεών κι αυτό, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την συνεργασία της με τον πρώην πρωθυπουργό. Πολύ δε περισσότερο που η τρέχουσα πολιτική περίοδος χαρακτηρίζεται από το ορόσημο των Ευρωπαϊκών Εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη.

«Μετά από τέσσερα χρόνια κρίσης, με την συντηρητική Ευρώπη να αναζητά μέχρι τώρα λύσεις με ατολμία, καθυστερήσεις και παλινωδίες, καθώς και με συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση από τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και από τα αναγκαία αλλά όχι και απολύτως ενδεδειγμένα βήματα που έγιναν, υπάρχει ήδη πολύτιμο κεφάλαιο ιδεών που μπορεί να αξιοποιηθεί, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά κυρίως για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης, που δεν θα επιτρέψει να εκδηλωθούν νέες επώδυνες κρίσεις. Οι εξελίξεις που καταγράφονται, επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόλυτη ανάγκη άμεσης προώθησης μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών», αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

No comments:

Post a Comment