Search This Blog

Wednesday, January 30, 2013


Γιορτή των τριών ιεραρχών
Και απονομή βραβείων σε μαθητές

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε, σήμερα το απόγευμα, η  μεγάλη γιορτή των Προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας, των μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και το Γραφείο Παιδείας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 6:30 με τον μεγάλο εσπερινό στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και στη συνέχεια με την γιορτή των γραμμάτων στην επάνω αίθουσα του «Πολυμενάκειου» Πολιτιστικού Κέντρου.
Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων προσκεκλημένων, οι οποίοι εξέφρασαν, με λίγα λόγια, τη χαρά τους που γονείς, δάσκαλοι και μαθητές ήρθαν να τιμήσουν αυτούς οι οποίοι τίμησαν την Ελληνική Παιδεία και τα Ελληνικά Γράμματα, η διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας κ. Μάγδα Σιγάλα εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές, αναφερόμενα στους τρείς Μέγιστους Φωστήρες.
Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των σχολείων απένειμαν τιμητικά βραβεία στους μαθητές οι οποίοι αρίστευσαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά καθώς και σε όσους συμμετείχαν με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνομάθειας το 2012.

Την εκδήλωση των Ελληνικών Γραμμάτων τίμησαν με την παρουσία τους ο επίσκοπος Χριστοφόρος, ο πρόξενος της Κύπρου κ. Ιάκωβος Κιρακοσιάν, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αντώνης Αρτεμάκης, η συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, οι ιερείς του Αγ. Ιωάννη π. Φίλιππος Φιλίππου και του Αγ. Δημητρίου π. Κωνσταντίνος Παυλίδης, καθώς και 500 περίπου μέλη, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές της Κοινότητας.
Με το τέλος της γιορτής οι διοργανωτές έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση…
































No comments:

Post a Comment