Search This Blog

Tuesday, December 4, 2012


Κογκρέσο και Ομοσπονδία...
...συμβάλουν στην ενημέρωσή μας.!

ΤΕΛΙΚΑ οι δυο …μεγάλοι ελληνικαναδικοί Ι. Χ. οργανισμοί (Κογκρέσο και Ομοσπονδία) βγήκαν από το …καβούκι τους.! Και τι έκαναν; Συνδιοργάνωσαν μια ανοιχτή-δημόσια ιδιωτική ομιλία-διάλεξη ενός επιχειρηματία ορκωτού λογιστή από το Μόντρεαλ.! Η διάλεξη η οποία ήταν καλή σε γενικές γραμμές, είχε στόχο την ενημέρωση των ελληνοκαναδών οι οποίοι έχουν έσοδα και στις δυο πατρίδες και πρέπει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και στις δυο χώρες. Επειδή το ζήτημα αυτό είναι από μόνο του ολόκληρη επιστήμη, δεν θα ασχοληθούμε καθόλου αφού δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως από το συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά θα σχολιάσουμε κάποια πραγματάκια τα οποία μας κίνησαν την περιέργεια.
Επιτρέπεται στους δυο αυτούς μεγαλύτερους ομογενειακούς οργανισμούς να προβάλουν και διαφημίζουν, με την συμπαράστασή τους, έναν μόνο επιχειρηματία ομογενή μας ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο; Και καλά ο της ομοσπονδίας …ηγέτης μη γνωρίζοντας από τέτοια πράγματα, έκανε το λάθος και συμμετείχε, αλλά ο «πρόεδρος» του Κογκρέσου ο οποίος ξέρει πολλά, γιατί ασχολήθηκε με ένα τέτοιο θέμα; Αληθεύουν μήπως τα «κουτσομπολιά» που λένε ότι ανταποδίδει κάποιες παλιές λογιστικής φύσης υπηρεσίες του κ. Κρομύδα; Διότι, όπως ο ίδιος ομολόγησε, κατά την ομιλία του, στέγαζε το γραφείο του στο γραφείο του τότε επαρχιακού Κογκρέσο (Ομοσπονδία Οντάριο) στο κτήριο Μητσόπουλου. Ήταν δηλ. η εποχή κατά την οποία το τότε Δ. Συμβούλιο ζήτησε από τον τότε πρόεδρο, να απολογηθεί για το έλλειμμα των 20-30 χιλ. δολαρίων από το ταμείο του επαρχιακού και κείνος αντί να απολογηθεί υπέβαλε την παραίτησή του.!!!
ΤΗΝ διάλεξη-ομιλία παρακολούθησαν πενήντα (50) ακριβώς άτομα, εκ των οποίων οι δέκα (10) ήταν οι γνωστοί χαβαλετζήδες.! Πόσο ικανοποιημένοι είναι, επομένως,  οι οργανωτές-ηγέτες των δυο μΕΓΑΛΩΝ οργανισμών οι οποίοι κατάφεραν να μαζέψουν 40 νοματέους; Δεν ένοιωσαν καθόλου την ξευτίλα των δυο Ι. Χ. οργανισμών τους; Ή μήπως παραμένουν ακόμα δυο «σάπια καρπούζια» στη μασχάλη του κ. Παπαδάκη; Πόσο άνετα αισθάνονται οι εκδότες των δυο εβδομαδιαίων εφημερίδων οι οποίες διαφήμισαν την εκδήλωση;
Το μόνα παρήγορο στην περίπτωση αυτή είναι η ικανοποίηση του ομιλητή από την …μεγάλη, όπως μας είπε, προσέλευση του κόσμου.!
Αυτό όμως είναι, από μόνο του, ένα άλλο ζήτημα το οποίο θα μας απασχολήσει σε μελλοντική ανάρτησή μας, καθ’ ότι το θεωρούμε λίγο παραπάνω σοβαρό, απ’ ότι επιφανειακά φαίνεται…   

1 comment:

  1. Χαίρομαι που μπόρεσες και τράβηξες μια καθαρή φωτογραφία Γαυγά, την πήρες όμως πολύ νωρίς, πριν ακόμη έρθει ο κόσμος (έχεις τους λόγους σου εσύ). Έχω όμως να κάνω μια μικρή παρατήρηση στα γραφόμενά σου. Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι έξυπνος όταν μιλάς για ανταπόδοση παλιών λογαριασμών και για κάτι χιλιάρικα αλλά νομίζω ότι είσαι τελείως σκράμπας από αριθμητική. Μετρημένα τα άτομα που παρακολούθησαν την ομιλία - παρουσίαση του Κου Κρεμμύδα ήταν εκατόν δύο άτομα και ένα υποκείμενο - αντικείμενο. Ή έχεις αδυναμία στα μαθηματικά ή έχεις αδυναμία στις άτοπες λασπολόγες επιθέσεις κατά της Ομοσπονδίας και του Κογκρέσου.

    ReplyDelete