Search This Blog

Wednesday, December 5, 2012


Κρείττον το σιγάν, …σεβάσμιε γέροντα.!

ΣΕ μια Τρίτη συνεχόμενη ανάρτησή του το παροικιακό blog ΜΑΚΕΔΝΟΣ ασχολείται με τον μητροπολίτη Σωτήριο και τις τρείς αναφορές του στην υπόθεση του μικρού Αλέξανδρου για τα χρήματα που η Μητρόπολη συγκέντρωσε για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Δεν γνωρίζω πολλά γύρο από το αντικείμενο, αλλά έχω να πω μόνο τούτο, μπας και τους συμβιβάσω ώστε να ασχοληθούν με κάτι ωφελιμότερο για την παροικία.
ΟΛΟΙ γνωρίζουμε και καλύτερα απ’ όλους μας ο μητροπολίτης, ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους σχετικούς εράνους, ξεπερνούν τις 100.000 δολάρια.!
ΟΛΟΙ, επίσης, γνωρίζουμε ότι από τα χρήματα αυτά έφτασαν στον προορισμό τους, δηλ. στην εταιρεία μεταφοράς του Αλέξανδρου στον Καναδά, κάποια λιγοστά κατοστάρικα.!!
Τα …υπόλοιπα -άνω των $100.000-κατατέθηκαν, ως συνήθως, σε διάφορους λογαριασμούς της Μητρόπολης ή του μητροπολίτη για να καλύψουν ανάγκες άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων είτε της Μητρόπολης, είτε του μητροπολίτη..!
ΠΡΟΣ τι, λοιπόν, η επιμονή του «ΜΑΚΕΔΝΟΥ» στο εν λόγω θέμα και προς τι η κωλυσιεργία  του μητροπολίτη να (τους) απαντήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ;
Εκτός κι’ αν πιστεύει ότι ο χρόνος είναι γιατρός …ξεχασιάρης… Τότε δεν θα ‘πρεπε να αναφερθεί ούτε για μια φορά στο θέμα αυτό.
ΣΕ παρόμοιες περιπτώσεις «κρείττον το σιγάν» δέσποτα και άσε τις …απειλές σου προς όσους εκ των …υφισταμένων σου δεν υπάκουσαν να σου παραδώσουν όλη τη σοδιά, όπως π. χ. οι εκκλησίες της Κοινότητας και οι ιερείς της…
Άγιε Τορόντο, τελευταία συλλαμβάνεσαι να κάνεις πολλά περισσότερα από πριν λαθάκια και δεν είναι στα υπέρ σου. Μήπως θα πρέπει να δείς κάποιον αρμόδιο, ώστε να αποφανθεί επίσημα για την πνευματική σου διαύγεια; Μήπως η «θωλούρα» στην οποία αναφέρεται ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» είναι γνωμάτευση κάποιου …Φούσια, ας πούμε, και δεν το ξέρουμε; Εξ’ άλλου η πρόληψη, λένε, είναι καλύτερη από την θεραπεία. Δεν το νομίζεις κι’ εσύ;
Έχουμε ολόκληρο χειμώνα μπροστά μας και θα τα ξαναπούμε…

No comments:

Post a Comment