Search This Blog

Wednesday, November 14, 2012


Άγγελος …προστάτης μας
ο παροικιακός χαφιές…

Κάθε φορά που θέλω να γελάσει λίγο το χειλάκι μου, ανατρέχω στα παραλειπόμενα του παροικιακού ρουφιάνου και ξεκουράζω για λίγο το μυαλουδάκι μου, περνώντας ευχάριστα την ώρα μου….
Εκεί, λοιπόν, διαβάζω μεταξύ άλλων ότι ένας συμπατριώτης μας από τη Θεσσαλονίκη, ήρθε στο Τορόντο και αφού νομιμοποιήθηκε, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές και τελευταία, λόγω των γνώσεών του  τον προσέλαβε η Κοινότητα για την έκδοση ενός φυλλαδίου (θα το έχετε δει, πιστεύω, οι περισσότεροι) για την ενημέρωση των μελών της και γενικότερα της παροικίας. Την πρόσληψη αυτή …ανακάλυψε ο κορνιζάς και μετέπειτα «δημοσιογράφος» στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα και τελευταία στην πόλη μας και αφού τον …προήγαγε σε «γενικό δερβέναγα στα γραφεία της Κοινότητας» και «ακούσαμε και για την παιδεία», όπως λέει, και αντί να ρωτήσει πρώτα περί τίνος πρόκειται, έβαλε μπρος τη γνωστή του …τέχνη της ρουφιανιάς, τόσο κατά του συμπατριώτη μας όσο και κατά των διοικούντων. Διαβάστε τι γράφει:
  
… «Για σταθείτε βρε αδέλφια μου πριν τρελαθούμε εντελώς… 150.000 Έλληνες στο Τορόντο με ιστορία και γνώσεις επάνω στα παροικιακά, δεν υπήρξε ένας ΙΚΑΝΟΣ να αναλάβει αυτό το καίριο και απόρρητο πόστο; Θα παραδώσουμε τα αρχεία σε έναν κύριο που μόλις ήλθε και θα έχει πρόσβαση στα 100 χρόνια της Ιστορίας του Ελληνισμού του Τορόντο. Προκηρύξατε κάποιον διαγωνισμό; Bάλατε κάποια αγγελία ώστε να ενημερωθεί ο Ελληνισμός ότι χρειάζεστε κάποιο άτομο γι’ αυτή την θέση; Ποιός τον επιβάλει; Aπό που έρχεται; Ποιο είναι το παρελθόν και τα προσόντα του; Γιατί έφυγε απ’ την Θεσσαλονίκη και ήλθε συστημένος σε κάποια άτομα; Ελέγξατε το παρελθόν και το Μητρώο του; Το δημοσιεύσατε να ξέρει ο Ελληνισμός ή οι προύχοντες με ποιόν έχουν να κάνουν και ξαφνικά τον βάλατε να κάτσει και στο head table της εκδήλωσης;»

Αφού, λοιπόν, κατασκεύασε μια δήθεν πληροφορία περί «γενικού δερβέναγα», έβγαλε όλο μαζί το δηλητήριο της ρουφιανιάς του κατά του συμπαθέστατου συμπατριώτη μας ο οποίος βρέθηκε στο Τορόντο για να εργαστεί και να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του.! Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεί κάποιος περισσότερο μαζί του… Σας τον …παραδίδω αυτούσιο τόσο σε σας τους αναγνώστες μου όσο και στους υψηλά ιστάμενους προστάτες του, οι οποίοι και δέχονται ευχαρίστως τις …υπηρεσίες του.!!! Κρίμα που …καμαρώνουν και για τη μόρφωσή τους…


1 comment:

  1. είναι το λιγότερο αισχρό να χτυπάς συμπατριώτες σου, χωρίς να γνωρίζεις το παραμικρό για την ταυτότητά τους ή να δημοσιεύεις ''πληροφορίες'' τρίτων (που προφανώς έχουν σκοπό να ''χτυπήσουν'' έναν άνθρωπο για προσωπικούς λόγους) χωρίς να τις ΔΙΠΛΟΤΣΕΚΑΡΕΙΣ.
    Κι αν έχεις κάτι να του καταλογίσεις και κρατάς την πένα στο χέρι οφείλεις να το κάνεις ευθέως, αναλαμβάνοντας ΤΟ ΒΑΡΟΣ και την ΕΥΘΥΝΗ της δημοσίευσής σου...

    ReplyDelete