Search This Blog

Thursday, July 5, 2012


ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ 
ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ 
κυρία ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ 
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε χθες, 3 Ιουλίου 2012, την κυρία Ανδρομάχη Καρακατσάνη – Καρβάνη, Δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά,  τον σύζυγό της κ.Tom Καρβάνη  και τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ.Robert William Peck.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Καλωσορίσατε.  Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που σας συναντώ.

Α.ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ:  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.  Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   Είναι εξαιρετική τιμή για μένα να έχω εδώ εσάς, κυρία Καρακατσάνη, και τον σύζυγό σας, δύο διαπρεπή μέλη της ελληνικής κοινότητας στον Καναδά.  Είμαστε περήφανοι για σας.

Α.ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ:  Μας τιμάτε πολύ.  Και εγώ είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα, Ελληνοκαναδέζα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες του Καναδά διαπρέπουν σε όλους τους τομείς.  Και είναι εξαιρετική επιτυχία μία γυναίκα να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο του Δικαστικού Σώματος του Καναδά.

Α.ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ:  Είναι μεγάλη τιμή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (απευθυνόμενος στον κ. Καρβάνη):  Και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί κάνετε πάρα πολλά για την ελληνική γλώσσα.

Τ.ΚΑΡΒΑΝΗΣ:  Εσείς κάνετε πολλά για τον ελληνισμό τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Προσπαθούμε όλοι να κάνουμε κάτι για τον ελληνισμό, αλλά αυτό που κάνετε εσείς για την ελληνική γλώσσα είναι πολύ σημαντικό.  Έχω μια αδυναμία στην ελληνική γλώσσα, γιατί είναι μια πολύ ωραία και δυνατή γλώσσα.

T. ΚΑΡΒΑΝΗΣ:  Όλοι μας έχουμε και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Διάβασα ότι κάνετε πάρα πολλά και είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι ελληνικές σπουδές στον Καναδά πηγαίνουν καλά.

A.ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ:  Προσπαθούμε.  Υπάρχει μια πολύ δυνατή ελληνική κοινότητα στον Καναδά και είμαστε όλοι ιδιαιτέρως υπερήφανοι για τους Έλληνες εκεί.  Βεβαίως συναισθανόμαστε τη δυσκολία της κατάστασης που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και προσπαθούμε όπως μπορούμε να συνδράμουμε.-

No comments:

Post a Comment