Search This Blog

Wednesday, September 14, 2011

Παπούτσι από τον τόπο σου…

ΕΝΑΣ γνωστός – πασίγνωστος θα έλεγα- ομογενής, θέλησε να στείλει στον κουνιάδο του στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψης της συζύγου του, ένα μικρό δωράκι, έτσι για τα χαιρετίσματα που λέμε. Τι να στείλει, τι να του πάρει, σκέφτηκε  πως ένα κατοστάρικο και μάλιστα αμερικάνικο θα ήταν η καλλίτερη λύση για όλους.! Τόσο για τη μεταφορά του όσο και για την διευκόλυνση  να το χρησιμοποιήσει όπως εκείνος ήθελε…

Έλα όμως που η μοίρα επιφυλάσσει εκπλήξεις ακόμα κι’ εκεί που δεν μπορείς με τίποτα να φανταστείς… Και για να μην τα πολυλογώ, το αμερικάνικο (ως πιο …σοβαρό νόμισμα) δολάριο, έφτασε στα χέρια του παραλήπτη ο οποίος κάποια στιγμή το κατέθεσε στην τράπεζα για ανταλλαγή με ευρά.! Έλα όμως που ο τραπεζίτης, λόγω πείρας, διαπίστωσε αμέσως ότι το αμερικάνικο χαρτονόμισμα ήταν πλαστό.! Ο κουνιάδος το παρέλαβε, πήγε σπίτι το είπε στην αδελφή του, εκείνη με τη σειρά της στον σύζυγο και γέλασαν όλοι μαζί για το …πάθημά τους.!
Σκεφτείτε, το ρεζίλι του ομογενή μας αν το συγκεκριμένο κατοστάρικο να  έφτανε σε κάποιον μακρινό φίλο ή συγγενή… Αν το κατοστάρικο ήταν καναδέζικο, δεν θα συνέβαινε τίποτα από τα παραπάνω. Να γιατί είχαν δίκιο όταν έλεγαν: παπούτσι από τον …τόπο σου.!

No comments:

Post a Comment