Search This Blog

Thursday, December 22, 2011

Μαγείρεψαν τραχανά στην καρδιά της Ευρώπης

Η Πελοπόννησος έκανε γαστρονομική επίδειξη στις Βρυξέλες με τοπικά προϊόντα…

Γαστρονομική επίδειξη Πελοποννησιακού γεύματος, με τραχανά και τοπικά προϊόντα, παρουσίασε στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του“Winter Wonders” και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «PlaisirsdHiver», όπου η Ελλάδα είναι «τιμώμενη χώρα», η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου -Λουξεμβούργου, το Σύλλογο Πελοποννησίων Βελγίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε ένα Πελοποννησιακό γεύμα το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους. Η αποστολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος αποτελούμενη από το βραβευμένο με αστέρι MichelinΠελοποννήσιο chef Νικόλας Τσικνάκος και τους executivechef Γκουλίνας Γιάννης, Ιωάννης Παινέσης παρουσίασαν μια Πελοποννησιακή σούπα από τραχανά με ταυτόχρονη μετάφραση στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Οι chefκατάφεραν να προσφέρουν μερίδες σούπα τραχανά, Πελοποννησιακό κρασί, χοιρινό παστό και λουκάνικο, κεφαλογραβιέρα και παστέλι σε 1000 άτομα που πέρασαν από την πλατεία των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ενώ το γεγονός κατέγραψαν τουριστικοί συντάκτες που είχαν προσκληθεί από το Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου-Βρυξελών.
Η σειρά των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας ολοκληρώθηκαν με επίδειξη γευσιγνωσίας Πελοποννησιακών κρασιών πάλι από τον chef Νικόλα Τσικνάκο.
Επίσης, παρουσιάστηκαν Πελοποννησιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελών και το Σύλλογο Πελοποννησίων ο Μοριάς.
Το “Winter Wonders” διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Βρυξελλών και τον Οργανισμό Τουρισμού Βρυξελλών. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη xριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης και η προσέλευση κοινού υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες, εκ των οποίων 20% είναι τουρίστες. Με μεγάλη και σημαντική διεισδυτικότητα στα εθνικά άλλα και διεθνή ΜΜΕ.

No comments:

Post a Comment