Search This Blog

Friday, December 8, 2023

Και η αστεία πλευρά των λεχριτών της Αρχ/σκοπής, με προεξΑΡΧΟΝΤΑ τον Σωτήρη, συνεχίζεται...

 


O Aρχιεπίσκοπος Σωτήριος τελεί τη γιορτή του Αγ. Νικολάου στον Καθεδρικό Ναό

Ο φετινός εορτασμός της γιορτής του Αγ. Νικολάου του Θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Μύρων, ήταν ιδιαίτερα ουσιαστικός και ευλογημένος για την Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά και τους πιστούς της.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος με τον Επίσκοπο Πατάρων Αθηναγόρα και 17 Ιερείς, τέλεσαν τον Μ. Εσπερινό στις 5 Δεκεμβρίου 2023, στην εορτάζουσα κοινότητα του Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος ανεκήρυξε επίσημα τον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Καθεδρικό, γεγονός που χαροποίησε τους ενορίτες και όλους όσοι ήρθαν να προσκυνήσουν και να γιορτάσουν τον Άγ. Νικόλαο, έναν από τους πιο αγαπητούς αγίους της Χριστιανοσύνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε με πατρική αγάπη τη σημασία ενός Καθεδρικού Ναού και γιατί ο Ι.Ν. του Αγ. Νικολάου, ο οποίος ανήκει και τελεί πλήρως υπό την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής μαζί και το Μητροπολιτικό Κέντρο, αρμόζει να είναι Αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός Ναός.

Μετά το πέρας του Μ. Εσπερινού πάνω από 560 άτομα συμμετείχαν στο δείπνο που παρέθεσε το Συμβούλιο του Καθεδρικού Ναού στο παρακείμενο Πολιτιστικό Κέντρο. Ήταν μια πραγματικά υπέροχη βραδιά με συγκινητικές ομιλίες από την κα Αναστασία Σωτηροπούλου, Πρόεδρο του Καθεδρικού Ναού, και τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο. Το χορευτικό συγκρότημα νέων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο διασκέδασε τους καλεσμένους με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Πάνω από 600 άτομα παρακολούθησαν τον Μ. Εσπερινό και ανάμεσά τους η πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Αναστασία Σωτηροπούλου, η πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ζωή Βερούτη, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Μπέττυ Σκουτάκη, ο δημοτικός σύμβουλος του Τορόντο Νίκος Μαντάς και ο π. Δοσίθεος (από την Ι. Μονή Ταξιαρχών, Τέξας), η Γερόντισσα Αλεξία και αδελφές από την Ι. Μονή Πατροκοσμά.

Το επόμενο πρωί 6 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, ο Επίσκοπος Αθηναγόρας, ο π. Ευάγγελος Αναστασιάδης, ο π. Τριαντάφυλλος Πορφύρης και ο π. Εμμανουήλ Καροφιλάκης τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία. Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν και συμμετείχαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να γιορτάσουν τη Γέννηση του Χριστού όπως θα έκανε ο Άγιος Νικόλαος.

Δύο άτομα, ο κ. Σταύρος Βρετός και ο κ. Άγγελος Τούλης, αναγνωρίσθηκαν για το έργο και την ακούραστη προσφορά τους στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου και ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος τους απένειμε τιμητικές πλακέτες.

Μετά τη Θ. Λειτουργία οι πιστοί παρεκάθησαν σε γεύμα στο Μητροπολιτικό Κέντρο. Όλοι μαζί έψαλλαν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα υπό τη διεύθυνση του Αρχιεπισκόπου και τη φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ήταν μια ευφρόσυνη γιορτή για την I. Αρχιεπισκοπή Καναδά και ευχαριστούμε και δοξάζουμε τον Θεό για τις πολλές και συνεχείς ευλογίες Του.


1 comment:

  1. Αγιότερος της Παν-ΑΓΙΑΣ, είναι ο αϊΝικόλας, βρε αλητήριε, ώστε να του μεταφέρεις την πρωτοκαθεδρία του ναού ΤΗΣ, ύστερα από ...100 χρόνια; Ου να χαθείς, βρωμερέ απατεώνα κουσουριάρη του κερατά... Ευτυχώς που παραυρίσκονταν η κ. Ειρήνη, στον εσπερινό, και σε ξεμπρόστιασε, διότι η προεδρίνα και ο πρόεδρος των ενοριών της Κενότητας, μόνον για να φωτογραφηθούν και να πιάσουν την πορδή σου, τρέχουν από πίσω σου... Και για να είμαστε λίγο δίκαιοι, πριν την κ. Ειρήνη, ΕΝΑΣ ακόμα ομογενής, σε ξεμπρόστιασε δημόσια κυρ Σωτήρη μας, καταγγέλοντά σε, με επιστολή στις εφημερίδες για την αλητήρια πράξη σου, χωρίς κανένας να κάνει κιχ, μηδέ εσού και του κογκλαβίου σου εξαιρουμένου... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...

    ReplyDelete