Search This Blog

Wednesday, April 12, 2023

Ιερέας αρνήθηκε να μοιράσει τη δάφνη στους πιστούς.!!!

 Αναγνώστης μας σχολιάζει:

 Unknown commented on "Αθηναγόρας Σαλμάς, ο επώμενος αρχιεπίσκοπος;"


Αγαπητέ Αντίποδα, αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα! Για τον πρόεδρο των προέδρων μας είπε κάποιος ότι θα χειροτονιθεί ιερέας, και ο πρόεδρος του αϊγιάννη ορίστηκε ως παπάς την Κυριακή των Βαΐων, για να μοιράσει τα βάϊα στους πιστούς. Την χειροτονία του κ. Αλικάκη έκανε ο παπαφίλιππας, ορίζοντάς τον να μοιράσει τα βάγια αντί αυτού, διότι λέει ήταν πολύ μικρά τα κομάτια και ...ντρέπονταν να τα δώσει ο ίδιος στους πιστούς που πήγαν στην εκκλησία!  Μεγάλος ο θυμός του παπαφίλιππα, διότι τα ...κλαδιά δάφνης που του έδωσαν να μοιράσει, ήταν πολύ μικρά και κρύφτικε στο γραφείο του γιατί δεν ήθελε να ... τους δυσαρεστήσει, και τόριξε στην κατάλυση ενός μπουκαλιού με μαυρο-δάφνη, να πάνε τα φερμάκια κάτω! Για το λόγο αυτό, ανέθεσε στον πρώην πρόεδρο  Γιώργο Αλικάκη, να το κάνει αντ’ αυτού!! Τι ξεπεσμός της εκκλησίας μας επί Σωτηρίου χωρίς να ντρέπονται όλοι τους.....

Τα σχόλια δικά σας...

18 comments:

  1. Φισικά και ενας σοβαρός ιερέας όπως ο παπαφίλιππας δεν θα μπορούσε να κοροϊδέψει τους πιστούς με τα μικρά φιλαράκια της δάφνης, που του έδωσαν να μοιράσει. Αφού ο ίδιος όταν έπερνε λεφτά από τη φιλίφτωχο της έδινε πάντα και ένα τσεκ, δεν έκανε δηλαδή όπως ο Ιάκωβος στο Μόντρεαλ που πήρε τα 30 αργύρια χωρίς επιταγή!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ασχοληθήτε με το Τορόντο και αφήστε το Μόντρεαλ σαν τον Επίσκοπο ΊσκωβοςΤίμιος Αξιος Εργατικός Φιλάνθρωπος σπάνια θα ξαναπεράσει,,Εμείς που ζήσαμε και συνεργαστήκαμε με τον άνθρωπο αυτό γνωρίζουμε ποσο καθαρός είναι και ποσο λείπει από την παροικία μας!!!!

      Delete
  2. Είναι ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και παρακαλώ να κάνουμε νηστεία στα σχόλια και τις γνώμες.

    ReplyDelete
  3. Άκουσα ότι ο πρόεδρος των προέδρων θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρο της Κοινότητας το 2024. Χριστέ μου!

    ReplyDelete
  4. Λιγο σεβασμό για τις ημέρες αυτές . Σεβασμός στα γεγονότα που έγιναν για το Χριστό. Ουτε πολύ θεοσεβούμενος είμαι ούτε θέλω να παίξω τον μάγκα αλλά χρειάζεται κάποια προσοχή σε όσα αναγράφονται με περισσή ευκολία σε αυτό το ιστολόγιο .
    Μπορεί κάποιος να πεί , ότι λέω "ανοησίες" Εφόσον λέτε ότι πρέπει να ακούμε και τις γνώμες τως άλλων λέω και εγώ τη γνώμη μου.
    Γιατί ? Διότι.μια από τις πιο ειλικρινείς μορφές σεβασμού είναι να ακούμε τι έχουν να πουν οι άλλοι.
    Ο σεβασμός είναι αυτό που έχουμε. Η αγάπη είναι αυτό που δίνουμε. - Εχουμε τίποτα από αυτά μέσα μας?

    ReplyDelete
  5. 10:45 pm: You do realize this is a church blog against the church, against the archbishop, against the bishops, against the patriarch, against the Patriarchate, against the priests. Against the establishment.

    So I'm not sure why you think that the person running this anti-church blog would suddenly stop posting during the high holidays.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πρώτα απ' όλα, απορώ με σας τους μέγιστους σε γνώσεις και πίστη στο Θεό, γιατί ασχολείστε με ένα ...ΑΝΤΙ-πάντων μπλογκ. Ντροπή σας να διαβάζετε τέτοια δημοσιεύματα, ...χρονιάρες μέρες.!!! Και το χειρότερο να τα σχολιάζετε...

      Delete
    2. «Τον ΑΝΤΙΠΟΔΑΡΑ κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς», λέει μια σοφή παροιμία στην πατρίδα μου στον Καναδά.

      Delete
  6. Δεν φταίει ρε ευλογημένε ο παπά φιλλιπος. Έχουν μπει στο συμβούλιο άνθρωποι που θέλουν να σαμποτάρουν το καθεστώς. Δηλαδή να δημιουργούνε επεισόδια και καταστάσεις ντροπιαστικές και να λένε ότι φταίει ο παπάς. Παράδειγμα την ημέρα εκείνη δεν παρήγγειλαν αρκετά βαια και ο μισός κόσμος δεν πήρε! Είναι αίσχος και προπαντός για τον πρόεδρο που αντί να βοηθήσει την κατάσταση ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ακούγεται μάλιστα οτι ο νικονας προσπαθεί δια μέσω αυτόν να ζημιώσει τον παπα φιλλιπο. Θα γράψω γι αυτό το θέμα σύντομα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το ζήτημα δεν ήταν, αν δεν κάνω λάθος, η ποσότητα των βαΐων, αλλά η άρνηση του παπά να τα δώσει στους πιστούς. Όμως, αναφαίρεσαι σε κάποιο καθεστός που υπάρχει στην εκκλησία αλλά δεν μας διαφωτίζεις λίγο παραπάνω. Τι συμβαίνει, πες το και σε μας να ξέρουμε; Είναι με την έγκριση του παπά η δικολαβία που ανάλαβες ή έτσι ανακατεύεις τα πράματα για να τον αποξευτύλίσεις; Ο Νίκωνας τι έκανε πάλι και τον ανακατώνεις; Πες μας πράμα ρε συ που ξέρεις.

      Delete
  7. Κάνεις λάθος. Ήμουν εκεί.
    Είπα οτι σύντομα θα γράψω περισσότερο για το θέμα του νίκονα άλλη φορά.

    ReplyDelete
  8. As someone who attends st johns and st demetrios regularly, its painfully obvious that those in charge of st johns are a disgrace. Its great that you all want to serve but serving so that you can find ways to embarrass the priest and the church is definitely not right. Its quite obvious that fr. Phillip is not going anywhere. So what exactly are you trying to accomplish? Your becoming ballbusters thinking that people are going to point the finger at the priest? Wrong! The people can see clearly who is right and who is wrong. Many families have left st johns and now attend Metamorphosis and are unlikely to ever return. Ask them why and they all say the same thing. They are tired of the shenanigans and the bullshit that goes on. No other church in Toronto operates this way. The parishioners that remain just talk and talk and talk so that no one can actually hear the service. You think that theres any spirituality there? I don’t think so. So instead of trying to shut up the church service illiterate so that you might if not gain some people back not lose more, you blame the priest. The thing I don’t understand is why Skutakis hasn’t gotten rid of the entire motley crew that you guys are. Hasn’t she realized that the bottom line is affected? I guess she must be getting advice from Nikonas.

    ReplyDelete
  9. Προς ενημέρωση και βοήθεια των αναγνωστών, να πω ότι το σχόλιο αυτο είναι γραμμένο από κάποιο Shun of a beach, το οποίο ΔΕΝ τολμάει να πει το όνομά του, ενώ χαρακτιρίζει επώνυμους, με τα δικά του χαρακτηριστικά...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και ΓΙΑΤΙ δεν το λογόκρινες να το κόψεις το σχόλιο αφού σου θίγει τους επώνυμους βρε Αντἰποδα και σε ενοχλεί; Αφού το κάνεις με άλλα αβλαβή σχόλια, υποκριτή ε υποκριτή.

      Delete
  10. Αυτοί κυρ αντιποδαραααα είναι επώνυμοι διότι είναι δημόσια πρόσωπα που έχουν η είχαν ευθύνες κοινότητες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτούς, όμως, κυρ μ@λ@κ@@@@, μπορεί να έχουν ΟΛΑ τα κακά του κόσμου μαζεμένα πάνω τους, αλλά τους κάνουμε την ό,ποια κριτική θέλουμε, για το ...έργο και τις ό,ποιες μαλακίες τους, αλλά όταν τους καταλογίζουμε προσωπικές αδυναμίες ή ότι άλλο, τους το λέμε με το όνομά μας... Κατάλαβες παλιοτενεκέ; Μήπως η αποσιώπηση του ονόματός μας, αποδεικνύει ότι είμαστε λίγο χειρότεροι και ΔΕΝ τολμάμε να τους τα πούμε με το όνομά μας, ώστε μη τυχών βγάλουν τις δικές μας πομπές στη φόρα; Λέω εγώ τώρα...

      Delete
  11. Αυτο που δεν έχει καταλάβει το συμβούλιο στον άι Γιάννη είναι ότι υπηρετούν την εκκλησία και όχι την κοινότητα. Το συμβούλιο και οι σύμβουλοι αυτής της κοινότητας νομίζουν ότι προσφέρουν την εκκλησία σαν υπηρεσία για τους ομογενείς από την κοινότητα. Δεν είναι έτσι όμως. Είναι, η πρέπει να είναι υπηρέτες της εκκλησίας. Η εκκλησία δεν είναι υπηρεσία κανενός και μάλιστα όχι του GCT. Μόνο οι δεσποτάδες έχουν δικαιώματα το πως θα λειτουργήσει. Ο Χριστός τους έδωσε αυτό το δικαίωμα.Αυτά είναι με απλά λόγια τα γεγονότα.

    ReplyDelete
  12. Το θέμα του Νίκονα.
    Ο Νικονας μπορεί να μην είναι στο συμβούλιο της κοινότητας αλλά, απ έξω είναι πάλι μέσα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι σε κάθε εκκλησία της κοινότητας άνθρωποι δικοί του, κατάσκοποι που των πληροφορούν για το τη γίνεται, όπως και στο συμβούλιο της κοινότητας που μπήκε ο Γιος! του. Τι διαβολική σύμπτωση. Και σε κάθε εκκλησία τώρα ξεκίνησε μια προσπάθεια να βγάλουν, δηλαδή να τους κάνουν να φύγουν, τους παλαιούς σύμβουλους που είναι φιλικοί προς την εκκλησία και τον παπά. Και οι αφελείς σύμβουλοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι; Στον άι Γιάννη επιχειρούν να σαμποτάρουν τον παπά δημιουργώντας ντροπιάστηκες καταστάσεις όπως π.χ με τα βαια. Αλλά έλα που πήγε ο Νικονας να σαμποτάρει και τα μικρόφωνα όταν πήγε τελευταία ο Αρχιεπίσκοπος. Με την βοήθεια ενός ψηλού σύμβουλο και έναν νεαρό. Το ίδιο γίνεται και στον αι Δημήτριο κάθε 26 Οκτ. και όποτε πάει ο αρχιεπίσκοπος. Πάλη διαβολική σύμπτωση! Και όποτε είναι επίσκοπος σε εκκλησία που λέγεται οτι τι διοικούν κοινοτικοί, θα βρείτε τον Νικονα και την Σκουτακη. Με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν τα μικρόφωνα να μην ακούγεται ο αρχιεπίσκοπος. Διαβολική σύμπτωση. Και να φανταστείτε ότι ο Νικονας δεν θέλει ούτε να τον βλέπει και είναι από τους πρώτους για την παρουσία του. Τώρα θα μου πείτε ότι ο Νικονας έσωσε την κοινότητα από οικονομική καταστροφή. Πως την έσωσε; Να αναγκάζονται να πουλάνε 30$ μακαρονάδες; για να βιώσουν; Ελέγξτε το θέμα πιο πολύ και θα δείτε ότι μάλλον την κατέστρεψε. Θα το δείτε με το χρόνο. Η κα. Σκουτακη πάντως η πρέπει να είναι μέσα στο ύπουλο σχέδιο του Νικονα, η δεν το έχει πάρει χαμπάρι. Πάντως χρειάζεται προσοχή διότι έχει όλη την ευθύνη.

    ReplyDelete