Search This Blog

Thursday, February 10, 2022

Αναγνώστης ζητά διευκρινήσεις για τους …νεοφώτιστους επισκόπους και ιδιαίτερα για τον Κεράμων Βαρθολομαίο…

 

Όποιος, λοιπόν, γνωρίζει κάτι ας το πει και σε μας:

Μπορεί κάποιος να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει με τον Επίσκοπο Κεράμων Βαρθολομαίο; Το όνομά του αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των Επισκόπων στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής. Τον Μάιο του 2021, ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε εντολή στην Κοινότητα του Μόντρεαλ να σταματήσει να πληρώνει τον μισθό του στον Επίσκοπο. Μετά από αυτό πήγε στην Ελλάδα για λίγους μήνες. Τώρα είναι πίσω στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο Λαβάλ. Φαίνεται ότι είναι ένας απλός ιερέας. Παραπονιέται ότι δεν πληρώνεται. 

Με τις εκκλησίες που άνοιξαν ξανά αυτή την εβδομάδα, πολλοί ενορίτες αναρωτιούνται ποιος είναι ο τίτλος του Επισκόπου Νεκταρίου και τι ρόλο παίζει στην Αρχιεπισκοπή. Τον έχει υποβιβάσει ο Αρχιεπίσκοπος και αν ναι ποιοι ήταν οι λόγοι; Ο Επίσκοπος Ιάκωβος είναι υπεύθυνος για τον Ανατολικό Καναδά και ο Επίσκοπος Αθηναγόρας είναι υπεύθυνος για το Οντάριο. Από τη Χειροτονία δεν φάνηκε ποτέ τι έπρεπε να κάνει ο Νεκτάριος και ποιος είναι υπεύθυνος για τον Δυτικό Καναδά. Θα βάλει ο Σωτήριος τον Νεκτάριο να μηνύσει την ΕΚΜΜ για απλήρωτο μισθό όπως έκαναν στην κοινότητα του Τορόντο; Αυτό είναι απίθανο επειδή η Κοινότητα του Μόντρεαλ έχει επιστολή από τον Αρχιεπίσκοπο που υποδεικνύει ότι πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν τον Επίσκοπο Νεκτάριο. Ίσως η Φιλική Εταιρεία να προσπαθήσει να βρει κάποια λογική σε αυτή την κωμωδία πριν μας πουν ότι ο Σωτήριος ξέρει να λειτουργεί εκκλησίες και να του δώσουμε τον έλεγχο των εκκλησιών του Μόντρεαλ. Ας ελπίσουμε ότι όταν καταλάβουν ότι ο Σωτήριος δεν αφήνει τίποτα όρθιο, θα επανεξετάσουν της ιδέες τους.

4 comments:

  1. Replies
    1. Προφανώς νοιάζεται αυτός που ρωτάει - όπως και κάθε σοβαρός άνθρωπος που ζει, αναπνέει και κινείται στο χώρο μας - και φυσικά όχι εσύ. ο οποιος μπορεί να ενδιαφέρεσαι για τη συγκεκριμενη ώρα που έβαλε το γκολ ο Παναθηναϊκός, ή πότε θα ανοίξουν τα καζίνο. Εσύ στα δικά σου ενδιαφέροντα, λοιπόν, και Ο Λουμίδης στους καφέδες,.

      Delete
  2. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο μέρος για να ασχοληθεί κανείς με τα πραγματικά θέματα που απασχολούν τις ελληνικές παροικίες. Οι τοπικές ελληνικές εφημερίδες δεν ασχολούνται ουσιαστικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Φοβούνται μήπως ενοχλήσουν τις διεφθαρμένες διοικήσεις και συμπορεύονται. Ακολουθούν το Βάσταμε να σε βαστώ. Έτσι, τύπος και διοικήσεις "Μαζί Μπορούμε να τα καλύψουμε όλα".

    ReplyDelete
  3. Barman.... Εγώ πιστεύω από σεβασμό προς τον εαυτόν του. Δεν νομίζω του χρειάζεται ένας τίτλος που θα απαιτεί να δέχεται και να εκτελεί περισσότερες εντολές και τίποτε άλλο. Από ότι βλέπουμε του αρχιεπισκόπου θα είναι "πολλά τα έτη" και ούτε πρόκειται να παραιτηθεί. Επομένως. Και την στιγμή που και ο νεο- Επίσκοπος έχει και αυτός τα χρονάκια του. Καλά έκανε και παραιτήθηκε.
    Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι δική μου άποψη.

    ReplyDelete