Search This Blog

Sunday, January 9, 2022

Δεν τους έφταναν όλα τ’ άλλα, έχουνε τώρα και τους …επαναστάτες.!!!


Άρχισαν τα όργανα να παίζουν στους …σκοπούς της αλητείας της Ερανικής Επιτροπής, η οποία κατέβασε, όπως ξανάπαμε, τα βρακιά της στις απαιτήσεις Σωτηρούλας, παραχωρώντας του εκτός από τα μετρητά του εράνου και όλα ουσιαστικά τα ακίνητα…

Έτσι, κάποιοι έξυπνοι ομογενής, όταν πλησιάστηκαν από τους θύτες της Επιτροπής για συνεισφέρουν στην ερανικη προσπάθεια, ώστε να βοηθηθεί το ταμείο της τότε Κοινότητας, κατάλαβαν ότι η προσπάθεια γινόταν ουσιαστικά για την αύξηση του πακτωλού των χρημάτων του αχόρταγου Σωτήρη και της Αρχιεπισκοπής και σκέφτηκαν, αντί για μετρητά, να δώσουν υποσχετικές, κερδίζοντας κάποιο χρόνο μέχρι να δούν πού στο διάολο θα καταλήξουν τα χρήματά τους…

Έτσι, λοιπόν, τώρα που διαπιστώνουν ότι τα χρήματα πέφτουν στον καιάδα και εξαφανίζονται, έκαναν μια δεύτερη σκέψη αποφεύγοντας την εκπλήρωση της υπόσχεσής τους και κρατώντας κάποιες επιφυλάξεις για την πραγματοποίηση της υπόσχεσης.! Φυσικά για την εξέλιξη αυτή ΔΕΝ ενοχλείται κανένας, αφού παρέδοσαν τα πάντα – ακόμα και τα βρακιά τους – στον κουσουριάρη Σωτήριο, του οποιου το αυτί ΔΕΝ ιδρώνει, αφού είναι της άποψης «ό,τι φάνε, ότι ποιούνε και ό,τι αρπάξει ο κώλος τους»… Παρακολουθούμε και ότι φτάνει στ’ αυτιά μας σας το μεταφέρουμε…  

 

8 comments:

  1. Έτσι μάζεψαν το χρήμα από τους ομογενείς. Μαζί Μπορούμε - έλεγαν οι απατεώνες. - Δώστε και σώστε! -Υπογραφή από το Συμβούλιο: Ελληνική Κοινότητα Τορόντο.

    ReplyDelete
  2. Ο κόσμος τους πείρε μυρωδιά από νωρίτερα, για το τι μαγειρεύονταν, γιαυτό και σταμάτησε να αγοράζει τα λαχεία για το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να μείνουν κάποιες εκατοντάδες απούλητα. Μόνο ο Αρτεμάκης και ο Καραντώνης δεν κατάλαβαν τι γίνεται γύρο τους, αφοσιωμένοι στο πώςς θα κάνουν κι άλλα χρήματα.

    ReplyDelete
  3. Κύριοι μη το παιδεύεται το πράγμα, έδωσαν όλα για να σώσουν το τομάρι τους. Ξαναδιαβάστε την αρχική μήνυσε. Κατηγόρησαν και μήνυσαν τον αιπόλο, τώρα χωρίς μάρτυρα υπερασπίσεως, όχι μόνο η περιουσία της ΕΚΤ δεν θα έφτανε αλλά και οι προσωπικές περιουσίες αυτών που μήνυσαν και αυτών που υπέγραψαν δεν θα έφταναν. Κατ' ουσίαν ο αιπόλος τους έκανε και χάρη. Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω. Αξίζει επανάληψη: οποιος έχει μυαλό ας καταλάβει και αλοίμονο στους ανόητους. The wise man understands and alas to the foolish.

      Delete
    2. Ποιός να ξέρει πόσα έδωσε στον πιτσιρικά που του πέταξε στα μούτρα το στικάκι, ώστε να μη πει κουβέντα; Ή μήπως δεν ήταν αρκετό το στικάκι ως μαρτυρία στα δικαστήρια; Και γιατί δεν κάλεσαν την αστυνομία όταν έπεσε η πρώτη σφαλιάρα στον ιεράρχη μας, μπροστά στον κόσμο που συμμετείχε στο Γκολφ; Κάνε ό,τι θέλεις με τον κώλο σου ρε παλιάνθρωπε αλλά άσε καταμέρος την Εκκλησία στους ό,ποιους πιστούς της. Τρισάθλια κουσουριάρα!

      Delete
    3. Βλέπω αγαπητέ μου, ότι γνωρίζεις απ’ όξω κι’ ανακατωτά την έννοια της λέξης «ανόητος», λες και την βιώνεις εκ γενετής! Ας είναι, όμως, και λόγω ηλικίας αν είναι, πάλι καλά τα καταφέρνεις. Γιατί όμως δεν μας λες, με κάποιες περισσότερες κουβέντες, τι εννοείς, ώστε να μπούμε στο νόημα και κάποιοι από εμάς, τους παντελώς ανόητους, μήπως αισθανθείς κι’ εσύ λίγο καλυτέρα, ότι βοήθησες στην Παιδεία ή έστω στην μετεκπαίδευση ημών των ηλιθίων ομογενών; Μην κρατάς όλες τις γνώσεις για πάρτη σου ρε βλάκα! Αυτές δεν βρίσκονται στο ράφι, ώστε αν τις αποθηκεύσει κάποιος άλλος στο κεφάλι του, θα μείνει άδειο το δικό σου!! Εκτός κι’ αν είναι, όπως όλα δείχνουν…..

      Delete
    4. Τέτοια σου είπανε να γράφεις ρε πάνσοφε της οκάς; Που τα ξέρεις όλα αυτά εσύ βρε άσχετε και τα λες με τόση βεβαιότητα αλλά κρύβεις το ονοματάκι σου σαν πουστοπουτανίτσα; Πες μας ποιος είσαι βρε, ώστε να ξέρουμε με ποιο χαμένο τομάρι έχουμε να κάνουμε, να καταλάβουμε κι' εμείς και να σταματήσει κάθε περιττή κουβέντα και να χειροκροτήσουμε Αρτεμάκη, Καραντώνη και όποιο άλλο τομάρι μας έσωσε;

      Delete
  4. Can the GCT pay the $1.3M to the priests for past pay from the settlement without selling a church? And why is the new President of the GCT hanging out at Merkle/Thatchers house and calling Sotirios on his cell at night? Sounds like someone’s sleeping with the enemy. I wonder if someone should tell her she’s being played by a pedophile and fraudster?

    ReplyDelete