Search This Blog

Monday, October 5, 2020

Χαράς Ευαγγέλια.! Ακούσαμε επιτέλους και μια αλήθεια από τον κουραφέξαλα …πνευματικό πατέρα.!!!

Ή ο κορωνοϊός τον …πείραξε ή οι περιορισμένες εισπράξεις τον παλάβωσαν.!!! Διότι ΔΕΝ είναι δυνατόν ο …πρύτανης του ψεύδους να προβεί σε μια παρόμοια ομολογία αληθείας… Είπε, λέει, από τηλεοράσεως ότι η Αρχιεπισκοπή ΔΕΝ διαθέτει αρκετούς ιερείς ώστε να καλύψεις τις κενές θέσεις των ενοριών και αποφάσισε να κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα.! Και αναρωτιέται στα σοβαρά ένας κολητός του: Τι κάνει επί τόσα χρόνια (πάνω από είκοσι.!!) η Θεολογική του Ακαδημία, η οποία πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε πατριαρχική; Τι απόγιναν όλοι εκείνοι οι απόφοιτοι που με τραγούδια και φανφάρες τους παρέδιναν (και οι Προξενικές Αρχές), τα πτυχία της αριστείας τους κάθε χρόνο; Πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι αριστεύσαντες και οι …πολλοί περισσότεροι συμμαθητές τους που, για να φανεί η διαφορά, ΔΕΝ βραβεύονταν; Τι απόγιναν όλα εκείνα τα εκατομμύρια των δωρεών που μάζεψε από τους πλούσιους ομογενείς; Γιατί ΔΕΝ χρησημοποίησε ούτε δεκάρα, για να βοηθήσει κάποια φτωχά παιδάκια που θα ήθελαν να γίνουν κληρικοί αλλά τους έλειπε το δεκαχίλιαρο; Ακόμα και στις διαθήκες κάποιων φουκαράδων προσπάθησε και έβαλε χέρι ο αθεόφοβος, ώστε να μαζέψει πολλά χρήματα και να κοιμάται πάνω τους…

3 comments:

  1. Εάν δεν γίνουν κάποιες αλλαγές σε κάποια θέματα που αφορούν τη Σχολή, τίποτα δεν αλλάζει.
    Ο διευθυντής της Σχολής είναι όργανο του Σωτηρίου. Το ίδιο γίνεται και με τους δασκάλους.

    Πάνω από 20 αποφοίτησαν από τη Σχολή και πολλοί δεν θελησαν να χειροτονηθούν.
    Γιατί ?

    Πάντως δεν μπορούμε να ρίχνουμε όλο το βάρος στό Σωτήριο αν και έχει ευθύνη σε πολλά.
    Ισωςαυτοί σκέφτηκαν καλλίτερα . Ισως να ωρίμασαν και να είπαν, "δεν θέλω να γίνω παπάς" για κάποιο λόγο.
    Πάντως αυτή η μεγάλη Σχολή πρέπει να αλλάξει σύστημα σε μερικά θέματα οργάνωσης.

    ReplyDelete
  2. Ακόμα και εδώ σε έπιασε αδιάβαστο ο κ. αρχιεπίσκοπος αντίποδα. Έφυγαν μέχρι τώρα ήδη τρις ιερείς και ετοιμάζονται άλλοι τόσοι αν όχι πολλοί περισσότεροι. Δεν θέλει να τον βλέπει κανένας στα μάτια του εχτός από δέκα περίπου του περιβάλοντος του που βολεύονται. κάτι ξέρω κιεγώ!

    ReplyDelete
  3. Αν ψάξετε θα βρείτε μερικούς που αποφοίτησαν από τη Σχολή και υπηρετούν σε διάφορες Ενορίες στον Καναδά. Να λέμε και κάποια θετικά.

    Βέβαια κάποιοι από αυτούς έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.
    Είχα πάει σε κάποιον από τους νέους παπάδες να συζητήσω κάτι καί είδα με τι ύφος μιλούσε.
    Καλά στη Σχολή δεν μάθανε λιγάκι να έχουν ταπείνωση?

    ReplyDelete