Search This Blog

Tuesday, April 7, 2020

Δωρεά Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού


Το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας προσέφερε 200.000 αιγυπτιακές λίρες στο ειδικό ταμείο «Τάχια Μασρ» («Ζήτω η Αίγυπτος») που έχει οριστεί για τη συγκέντρωση χρημάτων που στηρίζει τις προσπάθειες του κράτους για την περίθαλψη των ασθενών, την αγορά ιατρικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού, και γενικότερα για τον αγώνα της Αιγύπτου εναντίον του φονικού ιού.
«Αυτή η μικρή προσφορά αγάπης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς τον λαό της Αιγύπτου είναι μία εκδήλωση αγάπης, για να δείξουμε ότι ο αιγυπτιακός λαός είναι γενναίος, ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες», δήλωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος και  κατέληξε: «Εύχομαι στον αγαπημένο μας Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι να τού δίδει ο Παντοδύναμος Θεός δύναμη, γιατί έχει πολλά χαρίσματα και θα βοηθήσει τον λαό του και όλους τους λαούς να ξεπεράσουν τη δυσκολία, και το απέδειξε με την βοήθεια που απέστειλε σε άλλες χώρες και κυρίως στην Ιταλία».


5 comments:

  1. Η Αρχιεπισκοπή μας έδωσε 2.000.000 $ και δεν μιλάει, αυτοί γιατί περιαυτολογούν; ντροπή τους.....

    ReplyDelete
  2. Αναλυτικότερα, με εγκύκλιό του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος ανακοινώσε:

    α) Την απαλλαγή των ενοριών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις και συνεισφορές τους (λογία) προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για το τρέχον έτος 2020.

    β) Τη δυνατότητα να εξασφαλιστεί εισόδημα $1.500 ανά δεκαπενθήμερο για τους ιερείς και τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους, που είναι δύσκολο να λάβουν τον μισθό τους λόγω μειώσεων των εσόδων των εκκλησιών.

    Για την εξασφάλιση αυτού του βασικού εισοδήματος, από την 1η Μαρτίου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή, μετά από συνεργασία που είχε το Γραφείο Οικονομικών με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, κοινοποιεί στους ενδιαφερόμενους τις σχετικές οδηγίες και αναλαμβάνει να τους παράσχει κάθε διευκόλυνση και κάθε απαραίτητο δικαιολογητικό.

    γ) Την πρόθεση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο από τα κεντρικά ή τα περιφερειακά γραφεία, από τα ιδρύματα, από τα σχολεία και από τις εκκλησίες της.

    Παράλληλα, απευθύνεται παράκληση προς τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων, τους υπευθύνους και τους Διευθυντές των λοιπών Οργανισμών και Ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και προς τους Διευθυντές των σχολείων να σεβαστούν την παραπάνω αρχή.

    ReplyDelete
  3. Που έδωσε τα $2.000.000 η ψεύτο Αρχιεπισκοπή....;;;;
    Εφ’οσον δεν έχει Επισκόπους είναι ακόμα Μητρόπολη...... Όσο για την «δωρεά» πιστεύετε ότι αν είχε γίνει ο Σωτήρης δεν θα το διατυμπάνιζε στην Οικουμένη.....;;;; Σας είπα, ήταν Πρωτ’Απριλια....!!!!

    ReplyDelete
  4. Έχει δίκιο ο 5:55... Ήταν πρωταπριλιάτικο, καθ' ότι διαφορετικά ο Σωτήριος θα ήταν τώρα με ...εγκεφαλικό.!!!

    ReplyDelete
  5. Μπράβο, ας ασχολούμαστε με τον Σωτήριο. Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αλλά εμείς πρέπει να ασχολούμαστε με αυτόν για να περνάει και η ώρα !!!!χα,

    Θα μπορούσε ο Σωτήριος να στείλει μία επιστολή πρός όλες τις ενορίες- Εκκλησίες η Κοινότητες δίνοντας κουράγιο σε όλους.
    Παράλληλα να ένοιωθε αυτή την τραγική κατάσταση που υπάρχει και να μειώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις των Εκκλησιών πρός την Μητρόπολη ή να τις διαγράψει τελείως για το 2020.

    Συνήθως όμως τέτοια θαύματα δεν γίνονται

    ReplyDelete