Search This Blog

Monday, December 21, 2020

"Άγιος Παΐσιος" έργα και λόγια παρακαταθήκης...

Διαβάστε παρακάτω τις χαζομάρες που έλεγε, πριν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, ο καλόγερος Παΐσιος και βγάλτε τα συμπεράσματά σας… Τα δικα μου πάντως συμπεράσματα είναι ότι με όλα αυτά τα …επαναστατικά του, κατάφερε να πείσει τους …αρμόδιους και να μπει στο κλάμπ των αγίων και μάλιστα πολύ βιαστικά απ’ ό,τι θα ήταν πρέπον.

Αυτά, λοιπόν βλέπουν κάποιοι Αμβρόσιοι, Νεκτάροιοι και το κακό συναπάντημα και τρέχουν να κάνουν τα ίδια με αφορμή τον κορωνοϊό και τη μια Λαβίδα που

ΔΕΝ τον μεταδίδει.! Μάλιστα, αγαπητή μου, αυτοί ανακηρύσσονται Άγιοι και τρέχουν οι Χριστιανοί να χτίζουν εκκλησιές και να τους ανάβουν καντήλια και κεριά.!!! Διαβάστε τώρα τα λόγια του και βλέπουμε…

Ο Γέροντας Παϊσιος, έλεγε το 1987 με αφορμή το τότε θέμα, των ταυτοτήτων, ότι "βάλθηκαν, με πολύ πονηρό τρόπο, να "περάσουν" αυτό το οικονομικό σύστημα και να παγιδέψουν τους χριστιανούς."

Επίσης ο, Άγιος πλέον, Παϊσιος σχολιάζοντας τις έσχατες αυτές ημέρες έλεγε: "Ενώ τόσο ολοκάθαρα ενεργείται το μυστήριο αυτό, για το οποίο μας προενημέρωσε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος δια της αποκαλύψεως, στεναχωριέμαι, γιατί πολλοί, ακόμα και ιερείς και επίσκοποι, δεν αντιμετωπίζουν το θέμα πνευματικά, αλλά καθαρά κοσμικά."

"Λένε στον κόσμο πως δεν συμβαίνει τίποτα κι ούτε πειράζει το να πάρουν τις ταυτότητες και, γενικά, δικαιολογούν όλα τα αδικαιολόγητα. Δεν είναι σωστό αυτό, γιατί καθησυχάζουν τον κόσμο και τον αφήνουν να βρεθεί ξαφνικά σε μια θέση από την οποία να μην μπορεί πλέον να ξεφύγει. Την ευθύνη ασφαλώς θα την φέρουν εξ ολοκλήρου αυτοί" - προσθέτε ο Άγιος Παϊσιος.

Στην συνέχεια τόνιζε: “Πολλοί, ξέροντας την θέση μου, το ότι δηλαδή δεν συμφωνώ με όλα αυτά για την έκδοση των ταυτοτήτων, είπαν: -Ε, τι κι αν είπε ο Παϊσιος αυτό; Μια γνώμη ενός καλόγερου είναι αυτή, δεν είναι η γνώμη της Εκκλησίας-.”

"Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Εγώ δεν εξέφρασα καμία δική μου γνώμη. Απλώς υποδεικνύω ταπεινά, σε όσους μου το ζητούν, τη γνώμη της Εκκλησίας που είναι το Ευαγγέλιο και τα λόγια του Χριστού”.Κλείνοντας ο Άγιος Παϊσιος είπε: “Συμφωνώ ότι κανείς, είτε Παϊσιος λέγεται αυτός, είτε πνευματικός είναι, είτε επίσκοπος, είτε πατριάρχης δεν πρέπει να έχει δική του γνώμη και να την προωθεί στο λαό του Θεού, αλλά όλοι πρέπει να υποτάσσουμε τη γνώμη μας στην γνώμη και το θέλημα του Θεού, που μας γνωστοποιήθηκε διαμέσου του Ευαγγελίου."

 

7 comments:

  1. Andipodas22,
    Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί σας με το email που παρέχεται στο προφίλ σας και επιστράφηκε λόγω έγκυρου email. Πώς μπορώ να σας στείλω κάτι ενδιαφέρον;

    ReplyDelete
  2. Δυστυχώς η πλειοψηφία των Δεσποτάδων αποτελείται από σκληρούς και φανατικούς που θέλουν να περνάνε το δικό τους μήνυμα , ότι δήθεν είναι ευσεβείς και παραδοσιακοί.
    Για τους άλλους είναι αυστηροί αλλά και για τον εαυτό τους βρίσκουν δικαιολογίες.
    Η Εκκλησία σήμερα δεν ταλαιπωρείται από τους άθεους και αρνητές αλλά από τον ίδιους τους κληρικούς.
    Είναι δε μερικοί από αυτούς "τοσο κολλημένοι" που δεν αλλάζουν με τίποτε. Η Εκκλησία έχει επηρεασθεί από τους δήθεν τέτοιους "πνευματικούς" που επειδή κρίνονται γιαυτό και υποκρίνονται.

    ReplyDelete
  3. Καλώς μας ήλθες Αντίποδα στην ομάδα του Αρχιεπισκόπου. Τα ίδια πιστεύει κι αυτός για τον Άγιο Παίσιο και τους λοιπούς μοναχούς, μόνο που δεν τα λέει στα ίσια αλλά κατηγορεί τους πιστούς ότι είναι ταλιμπάν και φονταμενταλιστές γιατί προσεύχονται και επικαλούνται την επέμβασή τους στον Θεό. Του κάνεις μεγάλη αβάντα με αυτό το άρθρο σου και βλέπω να σου στέλνει πρεσβευτές να δεχθείς να του κάνεις το τραπέζι έξω σε εστιατόριο, για να συζητήσετε και να συμφιλιωθείτε, όταν κάνετε τα εμβόλια και τελειώσει η πανδημία του χρόνου.

    ReplyDelete
  4. Σωστός ο 6:55..... Ο Σωτήρης εδώ είναι σωστός...!!!
    Σωστός μόνο σ’ενα θέμα... Δεν πήγαινε τους «γερονταδες» με τίποτα.....Αυτός εξόρισε τον Εφραίμ από τον Καναδά.... Καλά και του έκανε, αλλά οι θεουσοι δυστυχώς τ’ακουμπαγανε χοντρά εκεί κάτω στην Αριζονα.... Σε πολλά σπίτια των θεοφοβούμενων θα βρείτε την φωτογραφία του Εφραίμ στα εικονοστάσια.... Ε ρε κόσμος εκεί έξω...!!!

    ReplyDelete
  5. Εσείς κ. 9:01, προσπαθείτε να πείτε κάτι αλλά ...μάλλον δεν. Ο Σωτήριος δεν πήγαινε τους γέροντες, γιατί δεν του ακουμπούσαν τα λεφτά που τους εμπιστευόταν ο κόσμος. Ο άγιος τα θέλει όλα δικά του, γιαυτό και δεν δίνει οικονομικό λογαριασμό σε κανέναν και και για καμία εκδήλωση. Είναι άρρωστος βορειοαλβανοηπειρώτης. Πάλι καλά που ο Εφραίμ πρόλαβε και έφυγε αφήνοντάς του τα όλα καθότι ένας άλλος που θέλησε να παραμείνει βρέθηκε νεκρός λίγα μέτρα πιο πέρα από το μοναστήρι του, όπως λένε οι κακές γλώσσες! Ακόμα, ο κόσμος εκεί έξω, δίνει τα λεφτά του όπου θέλει και καλά κάνει αφού έτσι αισθάνεται, αλλά το θέμα είναι ότι δεν του λένε ποτέ σε ποια τσέπη πάνε αυτά. Τουλάχιστον ο Εφραίμ είχε να επιδείξει έργο!!

    ReplyDelete
  6. Ο γεροντισμος έχει γίνει πλέον μόδα . Μερικοί με τον τρόπο τους θεοποιούν τους γέροντες . Είναι μια οδυνηρή κατάσταση της Εκκλησίας

    Παλαιά έλεγες ένα πάτερ και έδειχνες το σεβασμό σου στον ιερέα . Τώρα λένε , τι θα πει ο γέροντας . Για να πάρεις αυτοκινητοβ. Ποιον ή ποια πρέπει να παντρευτείς . Σε ποια Εκκλησία να πηγαίνει κάποιος . Ποιον να κάνεις παρέα
    Μάλιστα κάποιοι ήταν με τον τάδε γέροντα και μετά κατηγορούσαν τον άλλον γέροντα

    Είναι αυτή ορθόδοξη πνευματικότητα ;?

    Μου φαίνεται ότι τους παρουσιάζουν σαν τους γκουρού . Έλεος πια . Τι κολημμενοι άνθρωποι που υπάρχουν

    Οι πραγματικοί πνευματικοί άνθρωποι είναι οι άνθρωποι της σιωπής Κ της προσευχής και είναι μακρυά από να διοικούν και να εξουσιάζουν τους άλλους , δήθεν για να τους βοηθήσουν να σωθούν
    Παραέγινε το κακό με το γεροντοισμο Κ τη γεροντοπληξια

    ReplyDelete