Search This Blog

Monday, November 16, 2020

Έφυγε από τη Ζωή ο ιερέας π. Ηλίας Χουρζαμάνης. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα…

Έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος ιερέας π. Ηλίας Χουρζαμάνης. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα στις 11 π. μ. από το παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, της Αρχιεπισκοπής παρουσία πολλών ιερέων και του αρχιεπίσκοπου Σωτήριου … Ο π. Ηλίας γεννημένος την Αθήνα το έτος 1933, μετανάστευσε το Τορόντο, όπου δίδαξε ελληνικα στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας, ενώ το 1984 αποφάσισε να υπηρετήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία του Καναδά και ύστερα από μεγάλη υπομονή και επιμονή χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος, υπηρετώντας την Ορθοδοξία από διάφορες ενορίες. Ένεκα, μάλιστα, της μεγάλης του μόρφωσης, χρησιμοποιήθηκε κάποιο διάστημα και ως γραμματέας της Μητρόπολης. Ήταν παντρεμένος με την πρεσβυτέρα Μαρία, η οποία απεβίωσε προ τετραετίας, με την οποία έφεραν στον κόσμο δυο παιδιά, τα οποία τους έκαναν δυο φορές παππού και γιαγιά. Στον αγαπητό π. Ηλία ευχόμαστε ανάπαυση της ψυχής του, αιωνία τη μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

2 comments:

  1. Ο π. Ηλίας ήταν ένας λόγιος ιερέας με γνώσεις πολλές. Αρκετές φορές "προκαλούσε" με κάποιες από τις ιδέεες του καθότι αρκετοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν το βαθύτερο μήνυμα που προσπαθούσε να δώσει.
    Ευγενής πάντοτε 'ελεγε με θάρρος τη γνώμη του, χωρίς να φοβάται.
    Βέβαια τελευταία η ηλικία και οι διάφορες ασθένειες τον είχαν κουράσει .Οταν γεράσει ο άνθρωπος πολλά έρχονται.
    Εκεί στη "γειτονιά των αγγέλων" ίσως αναπαυθεί η ψυχή του!




    ReplyDelete
  2. Πραγματικά για όσους τον ‘γνώρισαν ευλογία....
    Να και ένας άνθρωπος με την πραγματική σημασία της λέξεως.... Ο Θεός που υπηρέτησε να τον έχει κοντά του..... ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ.....!!!!😇

    ReplyDelete