Search This Blog

Monday, March 30, 2020

Εντός των ημερών - ίσως και σήμερα - η πρώτη (:) προσπάθεια συμβιβασμού.!!!



ΔΕΝ μας φτάνουν τα βάσανα με τον Κορωνοϊό και τις επακόλουθες απαγορεύσεις στις μετακινήσεις του λαού και ο Σωτήριος συνεχίζει να τρέχει πασχαλιάτικα στα δικαστήρια, μπας και μπορέσει να πάρει ό,σα περισσότερα μπορεί από το ταμείο της Κοινότητας, με απώτερο στόχο, όπως έχουμε ξαναγράψει, την οικονομική της εξάντληση και την μεταφορά των περιουσιακών της στοιχείων  στην αρχιεπισκοπή και κατ’ επέκταση στο Φανάρι του Βαρθολομαίου.

Όπως είχαμε προβλέψει περί το τέλος του έτους, όταν πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικές καταθέσεις των μαρτύρων από τις δυο πλευρές, σε τρεις περίπου μήνες επιβάλλονταν από το νόμο μια συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, ώστε να υπάρξει μια εξωδικαστική συμφωνία και να τελειώσουν όλα εκτός δικαστικής αίθουσας. Η ημέρα λοιπόν της εξωδικαστικής «συμφωνίας» έφτασε και οι ενδιαφερόμενοι θα συναντηθούν εντός των 2-3 προσεχών ημερών για να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν για τις μεταξύ τους απαιτήσεις. Φυσικά ΔΕΝ είμαστε σίγουροι ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, καθ’ ότι υπάρχει ο φόβος του Κορωνοϊού, αν και υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα που ίσως μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Πάντως τούτη η εβδομάδα μπορεί και να μείνει στην Ιστορία της παροικίας μας αν οι ηγέτες μας -κληρικοί και λαϊκοί - δείξουν κάποια κατανόηση, κάνουν τις απαραίτητες υποχωρήσεις που επιβάλλονται να γίνουν, ώστε να πάει ο ελληνισμός ένα βήμα μπροστά. Με πρώτη κερδισμένη, βασικά, την Εκκλησία η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο, με τις εκκλησιές να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, μετονομαζόμενες σε …ιεραποστολικές.!
Να πούμε ότι οι προσπάθειες που έκανε ο κ.  Γιάννης Φαναράς ως εκπρόσωπος της Κοινότητας, στις πολλές συναντήσεις του με τον Σωτήριο, ώστε να βρεθεί μια σωστή, δίκαια και κοινώς αποδεκτή λύση, συνάντησαν μια άρνηση η οποία μόνο σε πνευματικό ηγέτη ΔΕΝ ταιριάζει. Ας περιμένουμε όμως λίγες μέρες τα αποτελέσματα της επίσημης τούτης προσπάθειας και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε…  
        

14 comments:

  1. Το ψεμα που λες είναι εντυπωσιακο!
    Κυριε, αν γινεται να σε αποκαλεσει καποιος ετσι, οι κοινοτητα ξεφυγε στα δικαστηρια όχι οι Αρχιεπισκοπη. Και τωρα, όπως λενε, θα κοιμηθουν όπως εστρωσαν.
    Πολύ απλα και ξεκαθαρα πραγματα που αποδεικνυουν την προπαγανδα σου.

    ReplyDelete
  2. Αν κρίνω από την πληροφόρηση που δεν έχεις και τα ελληνικά σου είσαι μάλλον εκωλαπτόμενος παπάς!

    ReplyDelete
  3. μήπως εννοούσες εκκολαπτόμενος εσύ που κρίνεις και είσαι απληροφορητος;

    ReplyDelete
  4. πολυ εύκολα να διαβάσει κάποιος την δικογραφία και θα δει ότι ο 9:28 am έχει το δίκιο

    ReplyDelete
  5. Ασχολείσθε με υποθέσεις και πράγματα που δεν είναι της ώρας.
    Εδώ ο κόσμος "καίγεται" με την πανδημία, οικογένειες διαλύονται και πενθούν , άνθρωποι υποφέρουν και σείς ασχολείσθε με την Κοινότητα και το Μητροπολίτη.

    Ελεος πιά

    ReplyDelete
  6. Δηλαδή ο Σωτήριος σωστά ασχολείται με την Κοινότητα και την περιουσία της, ξημεροβραδιάζοντας στα δικαστήρια, ενώ εμείς ΠΡΕΠΕΙ να ασχολούμαστε με την πανδημία, τις διαλυμένες οικογένειες (για τη βοήθεια των οποίων πληρώνεται από την κυβέρνηση) και φυσικά να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους που υποφέρουν, μιας και η Εκκλησία του Σωτήριου με τις φιλοπτωχίνες ...ΔΕΝ ευκαιρούν.!!! Έλεος ...πχιά βρε τενεκέδες... Λίγη ντροπή μωρέ...

    ReplyDelete
  7. Νομίζω αντίποδα ότι κάνεις λάθος με το να ειρωνεύεσαι τον σχολιαστη 9¨11.
    Μπορεί να υπάρχουν κάποια σωστά στα λεγόμενά σου αλλά δεν στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων.

    Καλό είναι να σκεφτόμαστε τώρα την κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει σε όλο τον κόσμο και να μην υποτιμούμε τα γεγονότα που συμβαίνουν δίπλα μας.
    Αλλαξε για λίγο σελίδα .Καταλαβαίνω αυτά που λές αλλά μην γίνεσαι τόσο αντίποδας, αντίπους!!

    ReplyDelete
  8. Πρώτα απ' όλα κ. 11:34, ΔΕΝ δεχόμαστε απλήρωτο δικηγόρο για οποιαδήποτε συμβουλή. Το ίδιο ισχύει και για τον 9:11. Και λέμε απλήρωτο καθ' ότι ΔΕΝ έχουμε το όνομά σου ώστε να εκδώσουμε την επιταγή της πληρωμής σου. Δεύτερο ΔΕΝ μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είσαι σοβαρός και άρα οι συμβουλές σου έχουν μια κάποια αξία αφού ντρέπεσαι α πεις το όνομά σου. Τέλος αν νομίζεις ότι εμείς ΔΕΝ στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, καταλαβαίνεις πόσο χαμηλά βρίσκεται ο Σωτήριος για τον οποίο ΔΕΝ τολμάς να πεις κουβέντα; Άσε, λοιπόν, εμάς στη σελίδα μας και διάβασε εσύ κάποιο άλλο μέσω. Έτσι αντί για 10 θα μας διαβάζουν 9, δεν έχει και μεγάλη διαφορά... Για μας διπλανά γεγονότα είναι η αλητείες των ηγετών μας και μάλιστα των ...πνευματικών.! Αν χρειαστεί εδώ είμαστε...

    ReplyDelete
  9. Απόλυτο δίκαιο Αντίποδα, όλοι οι παραπάνω ανήκουν στο ποίμνιο και τρέμουν την κόλαση, πιστεύοντας πως ο αρχι-επίσκοπος θα τους δώσει άφεση αμαρτιών και διαβατήριο για τα Ηλύσια Πεδία (παράδεισο), με ανταλλαγή μεγάλων χρηματικών ποσών. Φοβούνται ακόμη να σκεφθούν και ακόμη περισσότερο να μιλήσουν εναντίον του. Τι χρεία έχομε να τους με μεταπείσουμε!

    ReplyDelete
  10. ο 11:34 τι φουμαρεις;το πουρο του αντιποδα;

    ReplyDelete
  11. και εννοουσα το mar 31 11:34 για να μην το παρει; απανω του

    ReplyDelete
  12. Και φυσικά για να δείξεις -και να εννοήσουμε όλοι- πόσο ΒΛΑΞ είσαι... Έτσι δε είναι κ. 6:34; Βγάλε, όμως, -ή έστω κατέβασε -τη φουστίτσα σου να δούμε το ...φουρό σου ή έστω το ονοματάκι σου μωρή... Μην κρύβεσαι γιατί όταν - και αν - ωριμάσεις θα ντρέπεσαι για σένα...

    ReplyDelete
  13. Μερικές φορές αντιποδα γίνεσαι χυδαίος και κατεβάζεις το επίπεδο του ιστολογίου.
    Εαν μπορέσεις να είσαι πιό προσεκτικός στα λεγόμενα σου, ίσως αυτή η ιστοσελίδα αποκτήσει υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Μην ειρωνεύεσαι κάποιους που έχουν αντίθετη προσέγγιση.


    ReplyDelete
  14. Το ξανάπαμε, ΔΕΝ δεχόμαστε συμβουλές απο αγνώστους που πιθανότατα να θέλουν το κακό μας. Ονοματάκι, λοιπον, και εδώ είμαστε για κουβεντούλα. Άσε που για να υπάρξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα πρέπει να σοβαρευτούμε πρώτα εμείς, κάτι όμως πολυ έως αρκετά ...δύσκολο, για μας, εντάξει;

    ReplyDelete