Search This Blog

Monday, March 23, 2020

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο - Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητά μέλη και φίλοι της Κοινότητάς μας,

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (ΕΚΤ) κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19, εργάζεται να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων της σύμφωνα με τις οδηγίες δημόσιας ασφάλειας της επαρχιακής και ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα πρωτόγνωρη και αγχωτική περίοδο, με πρωτοφανή αντίκτυπο στην Κοινότητά μας, η υγεία και η ευημερία του κοινού, των πελατών, των μελών, των ενοριτών, των εθελοντών και των εργαζομένων αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα για εμάς.

Καλούμαστε όλοι να παρακολουθούμε στενά και υπεύθυνα την εξέλιξη της πανδημίας και να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να λαμβάνουμε έγκαιρα αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ρευστή και εξελισσόμενη αυτή κατάσταση. Συνεπώς, αναλύουμε και αξιολογούμε προσεκτικά τις πληροφορίες και τις κυβερνητικές οδηγίες και προσαρμόζουμε άμεσα τις επιχειρηματικές μας πρακτικές, όπως απαιτείται. Συγκεκριμένα, προσπαθήσαμε να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από όλους τους επίσημους φορείς και σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα πριν επικοινωνήσουμε πιο αναλυτικά μαζί σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με αίσθημα ευθύνης προς την Κοινότητά μας, λαμβάνει τις παρακάτω αποφάσεις, με άμεση ισχύ, ώστε να προστατέψουμε όλους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να είμαστε προσεχτικοί και να ακολουθούμε τις οδηγίες της κυβέρνησης και των ιατρικών εμπειρογνωμόνων.

Σας ενθαρρύνουμε να περάσετε αυτό το μήνυμα στους φίλους ή τους συγγενείς σας που δεν έχουν πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στον τύπο.

Από τις 20 Μαρτίου, 2020:

· Τα σχολεία, τα πολιτιστικά προγράμματα και τα κατηχητικά σχολεία της ΕΚΤ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 5 Απρίλιου, 2020.
· Όλες οι εκδηλώσεις της ΕΚΤ, συμπεριλαμβανομένης της Θεατρικής Παραγωγής ακυρώνονται μέχρι νεοτέρας. 
· Όλα τα κτήρια της ΕΚΤ είναι κλειδωμένα.Σε κανέναν δεν επιτρέπεται η είσοδος στα κτήρια εκτός από το προσωπικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ωστόσο, ακόμα κι αυτοί, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλο χώρο πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο που αφορά τον τομέα εργασίας τους. 
· Το γραφείο της ΕΚΤ θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεοτέρας. Με αίσθημα ευθύνης στους Ελληνοκαναδούς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες μέσω της τηλεφωνικής μας γραμμής 416-425-2485, καθημερινές από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 5:00μ.μ.
· Στους τέσσερις Ιερούς Ναούς της ΕΚΤ θα τελούνται όλες οι Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες με την παρουσία μόνο του ιερέα, του ψάλτη και τον νεωκόρο, κεκλεισμένων των θυρών του Ιερού Ναού μέχρι νεοτέρας. Όλοι μας μπορούμε να ασκούμε την πίστη μας από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις Ιερές Ακολουθίες και τις Θείες Λειτουργίες που τελούνται στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Επιπλέον, εργαζόμαστε για την παροχή ζωντανής ροής στον Ιερό Ναού του Αγίου Δημητρίου και θα σας ενημερώσουμε σχετικά. Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ενορίτες μας καθώς και οι πιο ευάλωτοι συνάνθρωποί μας θα μπορούν να παρακολουθούν τις Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες.

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, θα δημοσιεύσουμε ανανεωμένο δελτίο τύπου.

· Το Γραφείο Κηδειών της ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο κοινό, σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της Καναδικής Κυβέρνησης. Η υπεύθυνη του γραφείου κηδειών κυρία Τούλα Κυριακίδη είναι διαθέσιμη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο τηλέφωνο 647-704-5880.

Η υγεία και η ασφάλεια της Κοινότητάς μας αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΚΤ και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τυχόν εξελίξεις.

Παρακαλείστε να ενημερώνεστε σχετικά με την πανδημία COVID-19 στις παρακάτω επίσημες ιστοσελίδες προκειμένου να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατε πληροφορίες.

Government of Canada:

City of Toronto:

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την δύσκολη κατάσταση και με τη λήψη σωστών προληπτικών μέτρων μπορούμε να βοηθήσουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19). Η άσκηση καλής υγιεινής και η κοινωνική αποστασιοποίηση ή απόσταση είναι δύο σημαντικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε. Μένουμε σπίτι και φροντίζουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και τους συμπολίτες μας.



No comments:

Post a Comment