Search This Blog

Friday, February 28, 2020

Θεία Κοινωνία και σε μη Ορθόδοξους.!!!


Και σε μη Ορθόδοξους θα προσφέρεται από δω και πέρα η Θεία μετάληψη, όπως ανακοίνωσε ο νέος αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, και …ελπίδα της εκεί Ορθόδοξης Εκκλησίας…

Μπορεί η πράξη αυτή να μην είναι και τόσο σύμφωνη με τις αρχές που έθεσαν οι πατέρες της  Εκκλησίας, αλλά ίσως να επιβάλλεται από το γεγονός ότι αδειάζουν καθημερινά οι εκκλησίες μας και σε λίγο ΔΕΝ θα πατάει ψυχή σ’ αυτές.!
Και φυσικά αιτία είναι ο όλο και αυξανόμενος αριθμός των κουσουδιάρων κληρικών οι οποίοι αποξενώνουν το λαό από τούς ναούς, με στόχο να προστατέψουν τα παιδιά τους.! Εύγε, λοιπόν, στον …φέρελπί Ελπιδοφόρο, για τη σκέψη του να αυξήσει την παρουσία των  μη ορθόδοξων στις εκκλησιές της Αμερικής, αψηφώντας ακόμα και την αρνητική, υποθέτουμε, γνώμη του Βαρθολομαίου ο οποίος παρουσιάζεται πολύ πιστός στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας…
Με πρώτη ευκαιρία θα πούμε περισσότερα, αφού πρώτα πάρουμε κάποιες απαραίτητες πληροφορίες…     

3 comments:

  1. Η θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο θέμα της Θ.Κοινωνίας των μη ορθοδόξων είναι μεν τολμηρή αλλά δείχνει ότι η Εκκλησία είναι μια αγκαλιά που σκεπάζει όλους. Οι μικτοί γάμοι έχουν υπερβεί το 60ο/ο στην Αμερική και με τον τρόπο αυτό θέλει ο Αρχιεπίσκοπος να κάνει την ορθόδοξη Εκκλησία πιο προσιτή σε αυτούς που είναι μεν χριστιανοί αλλά όχι ορθόδοξοι.
    Αλλά πόσοι από τους ορθοδόξους είναι ορθόδοξοι στην πράξη?

    Βέβαια οι '"προστάτες" θα φωνάξουν . Είναι αυτοί οι ευσεβιστές που παρουσιάζονται σαν πνευματικές αυθεντίες για λόγους που ακόμη οι ίδιοι δεν γνωρίζουν. Είναι οι αδιόριστοι "δικηγόροι του θεού"

    ο Θεός δεν ξεχωρίζει και δίνει ταμπέλες στούς χριστιανούς.
    Καιρός για μετάνοια. Οχι για φωνές. Καλλίτερα κανείς να είναι αμαρτωλός παρά υποκριτής .

    J.T

    ReplyDelete
  2. Βέβαια σωστός ο Ελπιδοφόρος για το " μαγαζί " του, σωστός και ο J.T. Όμως πηγαίνοντας ολίγον τι πίσω στο χρόνο, θα δούμε πως κατακρίναμε και μάλιστα σκληρά τον "δικό" μας μητροπολίτη τότε, για συλλείτουργα με αλλόδοξους και ετερόδοξους επισκόπους και εκκλησίες. Ακόμη και τον πατριάρχη κατακρίναμε για το ίδιο λάθος. Οι κανόνες της ορθόδοξης εκκλησίες ρητά απαγορεύουν κάθε επικοινωνία με οποιαδήποτε αλλόδοξο δόγμα και θρήσκευμα. Εκτός και αν μας το πούνε καθαρά, για να μη χολοσκάμε, πως όλος αυτός ο πανθεϊσμός απλά είναι businesses. Για το θέμα πιστεύω πως ο οργανισμός "άγιος Αθανάσιος" θα έχει σοβαρές αντιρρήσεις.

    ReplyDelete


  3. Εάν νομίζετε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ανάγκη από "μπράβους" τότε είστε γελασμένοι. Η ορθόδοξη Εκκλησία είναι θησαυρός που ακόμη και οι ίδιοι οι παπάδες δεν το έχουν καταλάβει.

    Οι κανόνες της Εκκλησίας! Ποιοί κανόνες? Πάρτε περάδειγμα το Ουκρανικό. Ολοι γράφουν και βασίζονται σε κανόνες!!! Και ο καθένας φτιάχνει τους κανόνες, στα "μέτρα του." Τόσο μελάνι για το Ουκρανικό δεν έχει γραφτεί ποτέ . Θρησκευτικοί καραγκιόζηδες !! Αντε στο καλό πιά!!!!

    ReplyDelete