Search This Blog

Friday, January 10, 2020

Ξανά στο Φανάρι ο …σοκακιάρης.!


Δεν πρόλαβε να επιστρέψει και να αλωνίσει όλο τον Καναδά Χριστουγεννιάτικα και νάτος πάλι, ξανά μανά στο Φανάρι για ξεκούραση βασικά αλλά και για να συμμετάσχει στη νομιμοποίηση των όποιων αποφάσεων έλαβε στο ενδιάμεσο διάστημα ο Βαρθολομαίος με την κλίκα του… Μη νομίζετε ότι μαζεύονται εκεί κάθε μήνα οι διάφοροι διορισμένοι ιεράρχες ώστε να αποφασίσουν- όπως
νομίζουν - για τα διάφορα σοβαρά θέματα της Εκκλησίας… Εκεί πάνε για να νομιμοποιούν τις ό,ποιες αποφάσεις του Βαρθολομαίου.! Εξ’ ού και η Ορθοδοξία πάει κατά-διαβόλου, μέρα με τη μέρα, απομακρύνοντας όλο και περισσότερο, όποιους απόμειναν ακόμη πιστοί.!!! Διότι τι να αποφασίσουν και με τι μυαλό, όλοι αυτοί οι υπερήλικες , με την ενισχυμένη άνοια – και τα συνακόλουθα της ηλικίας τους - να τους ακολουθεί πιστά κατά πόδας; Άκουσες ποτέ σου ρε Σωτήριε, κάποια από τις βιντεοταινίες που μαγνητοσκοπείς και τις «προσευχές» που απευθύνεις στο Χριστό, ώστε να δεις τι …μαργαριτάρια Τσαμπουνάς και ακούει το ποίμνιό σου, παρ' ότι προσεύχεται - όπως απαιτείς - ώστε αυτά που του λες να είναι λόγια του Θεού; Τι κατάντια είναι τούτη μωρέ;  

3 comments:

  1. Αντίποδα έχεις απόλυτο δίκαιο εδώ, το σύστημα είναι πολύ έξυπνο, πρέπει να ξεκουράζει τους "σκεπτόμενους" να νομιμοποιούν τις αποφάσεις τους και κάτι άλλο που σε διαφεύγει, πολύ σοβαρό, να παίρνουν εντολές. Οι εντολές δίνονται υπεύθυνα και προσωπικά για να κατανοούνται πλήρως και χωρίς αμφιβολίες και νοθεύσεις.

    ReplyDelete
  2. Ενώ το Ορθόδοξο σύστημα είναι κατα τους κανόνες, συνοδικό σύστημα, σε ωρισμένες αυτοκέφαλες εκκλησίες και σε κάποια Πατριαρχεία ,αυτός που διοικεί είναι ο πρώτος . Ο Αρχιεπίσκοπος ή ο Πατριάρχης. Στό Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίνεται καθαρά ότι ο Πατριάρχης διοικεί και αποφασίζει.
    Πως είναι δυνατόν ΠΑΝΤΟΤΕ να υπάρχει ομοφωνία σε όλα τα θέματα και στις εκλογές Επισκόπων ακόμη. Ολοι "φοβούνται" τον αφέντη που έχει γίνει χειρότερος και από τον Πάπα της Ρώμης. Ενώ η δύση ανοίγεται σταδιακά σε ένα συνοδικό σύστημα, η Ανατολή, λόγω πολλών συμφερόντων αγκαλιάζει το απολυταρχικό δυτικό σύστημα.
    Κάθε Δεσπότης ,ακόμη και παπάς, ενεργεί και μιλα΄σαν να είναι η παπική αυθεντία.
    Ντροπή.
    Μπράβο στό Νίκο Βρέττη που τα είπε με σεβασμό αλλά έξω από τα δόντια!!

    ReplyDelete
  3. Και το ωραίο είναι ότι δεν έχουν να λογοδοτήσουν απολύτως σε κανέναν. Ούτε και οικονομικό, περιουσιακό απολογισμό δεν δίνουν και δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν σε καμία κυβέρνηση, οπότε τι μας απομένει να σκεφθούμε; ότι είναι κράτος εν κράτει! Απόδειξη πως καμία κυβέρνηση, κανένας πολιτικός δεν πήγε κόντρα στους μαυροφορεμένους τσολιάδες.

    ReplyDelete