Search This Blog

Monday, November 4, 2019

...Σωτήρια προσπάθεια Σωτηρίου.!!!


Μια -ακόμα- ...Σωτήρια προσπάθεια  Σωτηρίου για τη ...Σωτηρία της Ελληνικής Κοινότητας...

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε ένα δημοσίευμα από το «Τηλεσκόπιο» με υπογραφή του αείμνηστου Κώστα Κρανιά, το οποίο αναφέρεται σε μια ακόμα …θεάρεστη πράξη του Σωτήριου ώστε να …βοηθήσει την Κοινότητα στις δύσκολες στιγμές της, μετά την αποχώρηση του Σωτήρα Μενεγάκη. Καλή ανάγνωση…

Εάν θέλετε αγαπητοί αναγνώστες να γνωρίζετε τι εστί παραπληροφόρηση, μας την προσέφερε στο πιάτο ο Νίκωνας Γεωργακόπουλος με ερώτηση που έκανε παλαιότερα στον
Σεβασμιότατο και μας έβγαλε είδηση. Σας την  μεταφέρουμε. Ο τίτλος του σχολίου ήταν «Ο Νίκωνας το γράμμα και η άρνηση.» Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το επιχειρησιακό μυαλό του Μητροπολίτη δουλεύει ακατάπαυστα για την αύξηση των περιουσιακών στοιχείων της Μητρόπολης. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι επί των ημερών του (νέος ήταν και γέρασε, όπως όλοι μας) έχει ανεβάσει το κασέ της Μητρόπολης στα $100 εκ. δολάρια και πάει λέγοντας. Με γεια του με χαρά του, Χαιρόμαστε κι εμείς μαζί του. Όλα καλά και άγια. Όμως υπάρχει ένα «αλλά» που μας βασανίζει και μαζί με μας και την παροικία.
Την ιστορία την ξέρετε. Όταν η Κοινότητα βάδιζε προς εξαφάνιση λόγω οικονομικών βαρών (όχι ότι τώρα διέφυγε τον κίνδυνο οριστικά) βρέθηκε ο “σωτήρας της Τον γνωρίζετε, τον γνωρίζουμε, το πληροφορήθηκε όλη η παροικία. Την ιστορία την επαναλαμβάνουμε. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Σωτήριος είχε στείλει γράμμα στην τράπεζα στην οποία ήταν υποθηκευμένα όλα της τα περιουσιακά στοιχεία της Κοινότητας αναλαμβάνοντας να ξεπληρώσει το χρέος, (6.5 εκ. περίπου) με αντάλλαγμα να καρπωθεί τις εκκλησίες της. Δηλαδή με ένα κομάτι ψωμί μια περιουσία 20 εκατομμυρίων.
Την ενέργεια αυτή είχαμε πληροφορηθεί από “Θεϊκή” έγκυρη φιλική του πηγή και την επιβεβαίωσε ο Νίκωνας Γεωργακόπουλος στην συνεδρίαση με τις φιλόπτωχες, ρωτώντας τον Σεβασμιότατο γιατί το έκανε. “Μη με συκοφαντείτε αδίκως, απέδειξέ το” απάντησε ενοχλημένος ο Σεβασμιότατος. Το να το αποδείξει ο Νίκωνας φυσικά και δεν μπορεί γιατί υπάρχει το απόρρητο της τράπεζας. Εμείς αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι κάποιος μας λέει ψέματα. Αν δεν υπάρχει το γράμμα υπάρχει παραπληροφόρηση, ενώ εάν υπάρχει, είναι ένα μεγάλο ψέμα και μάλιστα από ιεράρχη ολκής που προσπαθεί να καλύψει μια λανθασμένη του ενέργεια. Ας τον συγχωρήσει ο Θεός.

No comments:

Post a Comment