Search This Blog

Sunday, September 15, 2019

Το Νόμπελ αναισθησίας στο Σωτήριο…



Θα γεμίσει από Νόμπελ η Ήπειρος τούτη τη χρονιά… Μετά την πρόταση στον Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης, σειρά παίρνει ο Σωτήριος για το Νόμπελ …Αναισθησίας.!

Στις 22 Αυγούστου απεβίωσε ο ιερέας Ιωάννης Σπ. Κουλουράς, επί 40 σχεδόν χρόνια ιερατικώς προϊστάμενος των Αγίων Πάντων, της πρώτης …διασπαστικής εκκλησίας στο Τορόντο με στόχο τη συρρίκνωση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο  και τη διάλυσή της, σύμφωνα με τα σχέδια του τότε Αμερικής Ιάκωβου και του επισκόπου Κωνσταντίας Σωτήριου.!

Την εποχή εκείνη ο παπα-Γιάννης ο οποίος υπηρετούσε ως προϊστάμενος της ενορίας του Αγ. Γεωργίου η οποία ανήκε στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο έλαβε εντολή να πάρει όσους περισσότερους ενορίτες μπορούσε και να ιδρύσουν σε σχετικά κοντινή απόσταση τους άγιους Πάντες. Το σατανικό σχέδιο των …πνευματικών πατέρων έπιασε και η πρώτη διασπαστική «κοινότητα» ήταν γεγονός.
Αυτόν λοιπόν τον ιερέα τον π. Ιωάννη επέλεξε ο Σωτήριος να πετάξει στην αφάνεια, απαγορεύοντας στην μητρόπολη αλλά και τους υπεύθυνους των αγ. Πάντων την αναγγελία του θανάτου του και την όποια αναφορά τους επ’ αυτού.! Άδικα – και ίσως εσκεμμένα - περιμέναμε μια οποιαδήποτε πληροφορία με λεπτομέρειες για τον θάνατό του. Ουδείς εκ των εν Χριστώ …αδελφών και συλλειτουργών του μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί μαζί του έστω και με ένα δημόσιο συλλυπητήριο μήνυμα προς τους οικείους του.!!!
Κατά τα άλλα, ο Σωτήριος πήγε στο χωριό του και προσευχήθηκε για την ανάπαυση των ψυχών των μελών της οικογενείας του αλλά και όλων των νεκρών συγχωριανών του. Και καλά για τους συγγενείς του, μπορούσε να κάνει ότι θέλει, αλλά τους άλλους τους ρώτησε αν ήθελαν ευχές και μνημόσυνα από έναν τοιούτον κληρικό ο οποίος συμπεριφέρεται κατ’ αυτό τον τρόπο σε υφισταμένους του κληρικού και μάλιστα μετά θάνατον; Θα πούμε όμως κι’ άλλα…    



1 comment:

  1. Τώρα καταλάβατε τον ρόλο της Σωσο....
    Τα ίδια δεν έκανε και στο Μοντρεάλ όταν η Κοινότητα έβαλε μπροστά την ανέγερση του Ι.Ν. «Αγ. Ιωαννη» αυτός κουβάλησε έναν ιερέα από το Thunder Bay να ίδρυσει άλλη κοινότητα και σε λίγο καιρό αγόρασε ένα σπίτι που το έκανε Εκκλησία.... Ο Σωτήριος ονόμασε και αυτόν τον ναό ‘Αγ. Ιωαννη’ κσι της κοινότητας άλλαξε το όνομα που αρχικά είχε εγκρίνει σε ‘Αγ. Μαρινα’ ..... Άσε που διχάστηκαν ολόκληρες οικογένειες και ακόμα δεν μιλούν μετάξι τους αδέλφια....
    Το Διερει και βασίλευε στο μεγαλείο του....

    ReplyDelete