Search This Blog

Monday, September 9, 2019

Ανέλαβε καθήκοντα ο …δικός μας Αθηναγόρας…



Ύστερα από τη γνωστή μετάθεσή του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ανέλαβε την 1η του Σεπτέμβρη τα καθήκοντά του ως διευθυντής της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης ο επί διετία διευθυντής της ιερατικής σχολής Τορόντο κ. Αθηναγόρας Ζιλιασκόπουλος…

Πρόκειται για τον πρώτο επιτυχή διορισμό στελέχους της Εκκλησίας στη Θεολογική Σχολή, την οποία  και θα αναδιοργανώσει, ο μέχρι τώρα σχολάρχης της Ελληνορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Καναδά, στην οποία
προσπάθησε να επιτέλεσε έργο, μορφώνοντας σωστούς, από πάσης απόψεως, ιερείς για τις ελληνορθόδοξες κοινότητες  Καναδά και η οποία προσπάθεια διεκόπη, αφού όλα έδειχναν ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ ήταν αρεστό στην κεφαλή της εδώ Εκκλησίας.!.
Είναι γνωστό ότι ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας είναι ένας εκ των πλέον λογίων κληρικών της Εκκλησίας με  ευρυμάθεια και γλωσσομάθεια, ενώ συνδέεται με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο με μακρόχρονη γνωριμία και φιλία.
Βασική του μέριμνα θα είναι και η Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού. Την οραματίζεται φως επί την λυχνίαν, φυτώριο άριστα κατηρτισμένων κληρικών, πόλο έλξης θεολογικής αναζήτησης και κέντρο ελληνορθόδοξης παιδείας και πολιτισμού».
Το πλούσιο Βιογραφικό…
Ο π. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος (του Δημητρίου και της Φωτεινής), αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, γεννήθηκε το 1970 στο Reutlingen της Γερμανίας.
Μεγάλωσε στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Κατάγεται από το Θούριο Ορεστιάδος και τη Βλάστη Κοζάνης.
Πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας και Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Γερμανικών Σπουδών και Παιδαγωγικών στο Johann Wolfgang Goethe Universit?t Frankfurt, μεταπτυχιακό του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ.
Παρακολούθησε πρόγραμμα BΑ συγκριτικής θρησκειολογίας, πρόγραμμα Bachelor Φιλοσοφίας, μαθήματα Ευαγγελικής και Ρωμαιοκαθολικής Θεολογίας και το πρόγραμμα MA Ισλαμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης.
Το 2012 ανεκηρύχθη Διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ (θέμα διδακτορικής διατριβής: H στάση της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας στις εγκυκλίους του Πάπα μετά το 1965.
Οι σχέσεις με τη Pωμαιοκαθολική Εκκλησία μετά τη Β' Βατικάνεια Σύνοδο). Εργάστηκε ως μεταφραστής, ως εκπαιδευτικός, ως λέκτορας στο Ανώτατο Τεχνικό Ιδρυμα Darmstadt. Το 1992 εκάρη μοναχός.
Το 1997 χειροτονία σε διάκονο και το 1998 σε πρεσβύτερο στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Φραγκφούρτης της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας από τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο.
Το 2000 χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Από το 1997 ώς το 2017 υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας. Διηκόνησε στις ενορίες Αγίου Νεκταρίου Neuss, Salvatorkirche (ο ιστορικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος) Μονάχου και στην ενορία Προφήτου Ηλιού Φραγκφούρτης όπου εργάστηκε για την ανέγερση νέου ναού. Ιδρυσε ορθόδοξο παρεκκλήσιο στο διεθνές αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης.
Διετέλεσε μέλος των αντιπροσωπειών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο θεολογικό διάλογο των Ορθοδόξων με τις προτεσταντικές Εκκλησίες της Leuenberger Konkordie (GEKE) και στη 2η Συνδιάσκεψη Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στο Σιμπίου της Ρουμανίας.
Αρχιερατικός επίτροπος Εσσης και Ρηνανίας Παλατινάτου (2005-2017), πανεπιστημιακός ιερέας στη Φραγκφούρτη, μέλος των Συμβουλίων Χριστιανικών Εκκλησιών Εσσης και Βαυαρίας, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Φραγκφούρτης, πρόεδρος του Συμβουλίου των Θρησκειών Φραγκφούρτης, μέλος της Διαχριστιανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Μεταναστών Γερμανίας και πρόεδρος της Διάσκεψης ορθοδόξων κληρικών Φραγκφούρτης.
Από τον Αύγουστο 2017 μέχρι τον Αύγουστο 2019 υπηρέτησε στην «Αρχιεπισκοπή» Καναδά ως διευθυντής της  Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο, ως καθηγητής Θρησκειολογίας, ως διευθυντής γραφείων της Ι. Μητρόπολης Τορόντο, ως προϊστάμενος του ιερού ναού Αγ. Ιωάννου Θεολόγου και ως πνευματικός.
Την 26η Αυγούστου 2019 μετατέθηκε, μετά από αίτημα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, στην Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη όπου διακονεί ως πανεπιστημιακός ιερέας.


20 comments:

  1. Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας δεν διορίστηκε ακόμα Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης. Διορίστηκε εκκλησιάρχης , που σημαίνει ότι είναι ο επίσημος ιερέας της Σχολής της Βοστώνης.Τόσο η ιστοσελίδα Romfea.gr, όσο κ ομογενειακές εφημερίδες της Αμερικής αυτό τον τίτλο αναφέρουν.
    Επίσης αναφέρουν και το όνομα του προσωρινού διευθυντού της Θεολογικής Σχολής. Δεν είναι λοιπον ακόμη διευθυντής της Σχολής.

    Επειδή γνωρίζει καλά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο - κατά άλλους
    Ελπι-δοκτόνο- θα πάρει θέσεις , τιμές και προαγωγή σύντομα. Κάτι που ίσως το ζητούσε πολύ.

    Θυμηθείτε το Γιανναρά τι λέει όταν κάποιος γίνει δεσπότης και πάρει θέσεις. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να πούμε.

    ReplyDelete
  2. Ναί, αυτό που λέει ο σχολιαστής 11.38 είναι αλήθεια. Ειναι εκκλησιάρχης.

    Αλλά σύντομα οι φιλοι και οι κολλητοί, θα τουν βάλουν τη μίτρα για να αισθάνεται καλλίτερα.
    Είναι λυπηρό ένας τόσο μορφωμένος να μην ανέβει την κλίμακα της διοίκησης και εξουσίας.
    Ελπίζω ο Ελπιδιφόρος να τον ανυψώσει γιατί πίσω απο τα χαμόγελα και τις ευγένειες , αγωνιά γιά το μέλλον του.
    Αντε γρήγορα για να ζήσουμε όλοι αυτή τη χαρά !!!!!

    ReplyDelete
  3. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας ενοχλεί που κάποιος σηκώνει τη μύτη του όταν πιάνει τον πάπα από τα....και εσείς το ίδιο θα κάνατε. Ορίστε ο άλλος τον θέλει δικό του, ανέλαβε λέει...ο δικός μας, από που και ως που είναι δικός μας ή δικός σας, του εαυτού του είναι και αυτόν τον ίδιο προσπαθεί να του φορέσει μίτρα. Όλοι πάνε μπροστά, όταν πηδάνε, όταν τους λένε να πηδήσουν οποιοδήποτε πήδημα, είτε εις μήκος ή σε ύψος.

    ReplyDelete
  4. Λοιπόν; Όπως κάποιος είπε, τα λιμνάζοντα νερά και τα αδύνατα μυαλά μη τα ταρακουνάτε, και οι μαυροφορεμένοι, λιμνάζοντα νερά είναι, αφού για πολλές εκατονταετίες τα ίδια πράγματα λένε, μόνο οι ακριβές στολές αλλάζουνε κάπου κάπου. Αφήστε τους τσοπαναραίους και το ποίμνιό τους στην ησυχία και στο ψεύτικο έργο τους. Στο κάτω κάτω της γραφής όπως οι ίδιοι λένε, ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ για τη σωτηρία μας.

    ReplyDelete
  5. Με ένα τέτοιο βιογραφικό πώς ήταν δυνατόν να παραμείνει στο Τορόντο; Είναι δυνατόν ο Σωτήριος να αφήσει στο πόδι του κάποιον ανώτερό του και μάλιστα με ένα τόσο πλούσιο βιογραφικό; Δεν σφάξανε...... Θα δείτε σε λίγο ποιούς θα χρήσει επισκόπους του

    ReplyDelete
  6. Παλαιότερα, αν ψάξετε, θα βρείτε πως στην Αμερική είχανε χειροτονήσει κάποιον έγγαμο παπά επίσκοπο, ο οποίος νομίζω πως είναι εν ζωή ακόμη. Τώρα στον Καναδά αν βρεθεί κάποιος χήρος ιερέψ ή κάποιος που δεν τα πάει καλά με την πρεσβυτέρα του και πάει ο γάμος στο φούντο ή ακόμη κάποιος μοχθηρός, η κανένας κερατωμένος, ε θα τους κάμωμεν όλους επισκόπους.



    ReplyDelete
  7. Γνωρίζαμε Ίδη ποιους έχει διαλέξει..... Δυο una fatsa una ratsa...:. Τον Νεκταριο απ’τον Τίμιο Σταυρο του Λαβάλ κσι τον Δημήτριο απ’τον Αγ. Γεώργιο Μοντρεάλ ...... Αυτά τα ονόματα είναι σίγουρα .....!!!

    ReplyDelete
  8. Ε ρε μεγαλεία, τώρα ο αρχιεπίσκοπος θα ντύνεται και θα ξεντύνεται από δεσποτάδες, οι διάκοι θα χαζεύουν. Αλλά καλό είναι ανώνυμε 1.40 ΑΜ να μη λέμε ονόματα, όχι τίποτα άλλο, αν δεν τους φτιάξει, τότε με τι ΠΡΟΣΩΠΟ βγαίνεις έξω !

    ReplyDelete
  9. Δεν φοβάμαι φίλε ότι δεν θα τους φτιάξει.....
    ‘Ο κόσμος το’χει τούμπανο και’μεις κρυφό καμαρι’ όπως λέγει ο λαός... Προς πληροφόρηση σου η υποψηφιότητα έχει εγκρίθει από την Ιερά Σύνοδο εδώ και δυο μηνύω...... Περιμένετε, σύντομα νεότερα.....

    ReplyDelete
  10. Προς το 6:37..... Είναι παρά πολλά που δρν γνωρίζει ο κόσμος για τους μελλοντικούς δεσποτάδες.....
    Ένα απ’αυτα είναι ότι ο Νεκταριος έχει πάνω-κάτω πέντε αρχιερατικες ενδειμασιες , το άλλο μια πρόεδρος της φιλόπτωχου που παραθέριζε στην Ελλάδα του έφερε στην επιστροφή της μια κομπλέ Αρχιερατική στολή..... Μήτρα, πατερίτσα κτλ
    Αν δεν τον φτιάξει όπως λες τότε πρέπει να πουλήσει όλα αυτά στο Ε Βαy η στο Κijiji......

    ReplyDelete
  11. Εσύ που γράφεις τα παραπάνω, που τα ξερεις? εισαι στο κόλπο και σύ ?
    Αντε παραμυθά του πεζοδρόμου

    ReplyDelete
  12. Υπάρχουν, ευτυχώς, και κάποιοι που γνωρίζουν λίγα πράγματα παραπάνω από τους άσχετους όπως εσύ, τι να γίνει; Να ξε-πέσουν όλοι στο επίπεδό σου θα ήθελες;

    ReplyDelete
  13. Μπράβο 11:36.....Καλύτερα δεν νομίζω ότι θα του τα’λεγε κάποιος άλλος.... Είναι μερικά βόδια εκεί έξω που δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτα, είναι ξερόλες και δεν βλέπουν το δάσος γιατί το κρύβουν τα δέντρα.....!!!

    ReplyDelete
  14. Εσύ ρε που τα γράφεις 3.21 κ 11.36 πρέπει να είσαι ο ίδιος. Που τα μαθαίνεις? Μήπως είσαι φίλος τους και τώρα κρυφά μιλάς εναντίον τους ?..

    ReplyDelete
  15. Είσαι πολύ χαμηλής υποστάσεως και διανοητικού επιπέδου φίλε.... Αν ξέρεις να διαβάζεις και δεν στα διαβάζει άλλος θα δεις ότι δεν μιλώ εναντίον κανενός.... Απλά γράφω αυτά που γνωρίζω από έγκυρες πηγές......Ερώτηση .... Δεν μου λες όταν μάθεις ότι αυτά που γράφω είναι αλήθεια θα μου ζήτησης συγνώμη η θα χαθείς στο δάσος που δεν βλέπεις....;;;;

    ReplyDelete
  16. Να ζητήσω συγγνώμη από ένα που μιλά και κουτσομπολεύει ? Κοίτα τα χάλια σου πρωτα. Τα λεγόμενα σου φανερόνουν τι είσαι

    ReplyDelete
  17. Κοιτάξτε παλικάρια, δεν χρειάζεται να βγάλετε τα ξίφη για τους παππάδες. Αυτό θέλουν και αυτοί, να χωριστούμε σε μέτωπα για χατίρι τους, εκτός και αν είμαστε κρυφομητροπολιτικοί και κρυφοαρχιεπισκοπικοί και από ότι καταλαβαίνω όλοι είμαστε ενάντιοί τους.

    ReplyDelete
  18. Αυτα που γράφει αυτός για ους δυό παπάδες στο Μόντρεαλ , πώς τα ξέρει. Τι βάζει ?
    Ντεντέκτιβς είναι, ή ένας χαρακτήρας που κρίβεται πίσω από το anonymous, γιατί φοβάται να τα πεί με όνομα?

    ReplyDelete
  19. Εσυ ρε φίλε είσαι για κλάματα, πραγματικά η είσαι μαζόχα .... Εκεί γράφεις, γράφεις όλο μπούρδες και ΑΝΩΝΥΜΑ ..... γιατί δεν λες το ονοματάκι σου εσυ σαν δεν φοβάσαι κανένα.... Πάντως περίμενε σε λίγο που θα γυρίσει απ’την Ελλάδα ο ‘Αρχιεπισκοπος και μετά από λίγο θα μάθεις για τις προτάσεις Επισκόπων..... Τότε θα γράψω ότι είσαι βλάκας και θα απετισω να μου ζητήσεις συγνώμη .... προς το παρών άντε να πλύνεις τα πόδια σου....!!!!

    ReplyDelete
  20. Εσύ πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είσαι ΒΛΑΚΑΣ, έτσι δεν είναι; Και μάλιστα το γνωρίζεις από πρώτο χέρι, σωστά;

    ReplyDelete