Search This Blog

Wednesday, August 14, 2019

Μας παρακολουθεί ΚΑΙ ο Βαρθολομαίος; Αδύνατον…



Πληροφορηθήκαμε πριν από λίγο ότι το Πατριαρχείο έδωσε εντολή στον «Αρχιεπίσκοπο» Σωτήριο να δημιουργήσει επειγόντως τρεις επισκοπικές περιφέρειες στον Καναδά, χειροτονώντας αντίστοιχα 3 κληρικούς ως Επισκόπους ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο η Αρχιεπισκοπή Καναδά και ο ίδιος τον τίτλο του Αρχιεπίσκοπου…  Αφορμή της εντολής αυτής ήταν η αναφορά μας σε σχετικό δημοσίευμα - και τα σχόλια που γράφτηκαν – ότι ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει Αρχιεπισκοπή χωρίς Επισκοπές και φυσικά Επισκόπους. Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν,
λοιπόν, οι ηγέτες της Εκκλησίας μας. Και τούτο διότι το μέλημά τους όλο είναι το πώς θα αυξήσουν την περιουσία τους και όχι η σωστή …ποίμανση του κοπαδιού τους την οποία τους «ανέθεσε» ο Θεός…
Φυσικά και ΔΕΝ γνωρίζουμε τον τρόπο της επιλογής ή … «εκλογής» των νέων ιεραρχών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις νέες Μητροπόλεις - Επισκοπές οι οποίες θα εδρεύουν  όπως λέγεται στο Μόντρεαλ, Τορόντο και Βανκούβερ… Και για να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι - μιας και ΔΕΝ κρατάμε μυστικό – βρέθηκε κιόλας ο ένας εκ των τριών νέων Επισκόπων ο οποίος είναι συνταξιούχος και πρώην ιερατικώς προϊστάμενος μεγάλης ενορίας – κοινότητας στο Ανατολικό Τορόντο… Πάντως στους παραπάνω 3 ΔΕΝ συγκαταλέγεται ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας του οποίου η μετάθεση στις ΗΠΑ αναβλήθηκε για το τέλος Φεβρουαρίου – όπως μας είπαν από το Φανάρι - ώστε να μπορέσει ο Σωτήριος να βρει τον αντικαταστάτη του στη διεύθυνση της ιερατικής σχολής… Αυτά για τώρα και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να προσεύχεστε στο Θεό ώστε τα κηρύγματα του Σωτήριου να είναι αληθινά λόγια του Θεού και όχι "έπεα πτερόεντα" ή, επί το ορθότερο, αερολογίες  όπως συνήθως…         

12 comments:

  1. Ο Σωτήριος από πρίν έπρεπε να είχε Επισκόπους. Αλλά έλεγε " Εάν θα κάνω Επισκόπους εγώ θα κάνω πάλι τη δουλειά, γιατί δεν γνωρίζουν... " Δηλαδή για το Σωτήριο ήταν το ίδιο ,είτε έκανε είτε όχι.
    Εδώ κάποιες φορές έλεγε ότι αρκετοί από τους παπάδες του, είναι άχρηστοι. Ετσι μου έλεγε ένας παπάς πριν καιρό.
    Τι θα γίνουμε λοιπόν όταν φύγει για την άλλη ζωή ο πολυχρονεμένος ? Θα χαθούμε !!!!

    ReplyDelete
  2. Οι εκλεχθεντες παρά του Αγ. Πνεύματος οι οποίοι έχουν την ευλογία το Βαρθολο$$$ είναι ο Αρχ. Νεκταριος από τον Τίμιο Σταύρο στο Λαβάλ και ο κοντό αρχιμανδρίτης Δημήτριος από τον Αγ. Γεώργιο του Μοντρεάλ..... Αυτά είναι Real News και θα τα δείτε στην προσεχή πορεία....!!! Σιδηροκεφαλοι......!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Εδώ υπάρχουν Μητροπόλεις στην Ευρώπη και αλλού που έχουν Επισκόπους. Ο Σωτήριος ήθελε να είναι μόνος του. Είχε ανασφάλειες.

    Τώρα φεύγει και ο Αθηναγόρας ο οποίος είναι συγκινημένος που αφήνει τον Καναδά. >>>> !!!

    ReplyDelete
  4. Πρώτον και κύριο για να φτιάξεις αιπόλους πρέπει να έχεις ποίμνιο, δηλαδή αιγοπρόβατα, και από τέτοιο, δόξα νάχει ο ύψιστος. Θα μπορούσε να κάνει μητροπολίτη τον επίσκοπο ανδίδων(αλήθεια που βρίσκονται οι Ανδίδες;)αλλά αυτός προτίμησε να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι,και κάποια άλλη μητρόπολη στα βάθη της οθωμανικής αυτοκρατορίας και αυτός μια χαρά αρχιεπίσκοπος. Αλήθεια πόσο είναι ο μισθός ενός αρχιεπισκόπου και ποιος πληρώνει, εδώ στα ξένα πού είμαστε;

    ReplyDelete
  5. Μερικά που λέει ο σχολιαστής 3.Ο7 δεν αληθεύουν απόλυτα.
    Ο Επίσκοπος Χριστοφόρος , υπερήλικας απεφασισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν πήρε άλλη θέση ή τίτλο αλλά παραμένει στο τόπο που γεννήθηκε μέχρι να τον καλέσει ο Θεός.
    Ολοι γνωρίζουν το Σωτήριο, τί πονηριά κουβαλάει. Ισως ο Επίσκοπος να αντέδρασε σε μερικά θέματα και να δημιουργήθηκε πρόβλημα στις σχέσεις του με το Σωτήριο.

    Οσον αφορά για τους Επισκόπους , έχουν γραφτεί και από άλλους εδώ στό Αντίποδα, ότι ο Σωτήριος θέλει να είναι ο μοναδικός αφέντης,διότι σύμφωνα με όσα έχει πεί , εδώ και εκεί, " κανένας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά, που κάνει αυτός"

    Τώρα αντί 3 Επισκόπους, θα κάνει δύο όπως ακούγεται, διότι ο Αθηναγόρας πηγαίνει στη Βοστώνη να πάρει θέσεις και τίτλους .!!!

    Τ

    ReplyDelete
  6. Ναί ο Αθηναγόρας είχε δακρύσει στο Ναό της Παναγίας όταν αποχαιρετούσε τον κόσμο καθότι φεύγει τέλη Αυγούστου.
    Σε ένα χρόνο γνώρισε κάποιους ανθρώπους που τον καλούσαν στο σπίτι τους και συνδέθηκε. Αλλά πρ΄πει να κάνει υπακοή στο Πατριαρχείο.

    Τωρα όμως που πήρε θέση ξακουστή και μεγάλη τι θά γίνει? Θα έρχεται κάπου κάπου να τους βλέπει? ή ολες αυτές οι συγκινήσεις. ήταν για το θεαθήναι?

    Παιδιά οι παπάδες ζούν μέσα στην ταπείνωση!!!

    ReplyDelete
  7. Αγαπητέ Ανώνυμε 11.07 αναφέρεστε για μερικά που λέω, ενώ ασχολείστε μόνο με ένα. Θα μπορούσε να κάνει μητροπολίτη τον γέροντα Χριστοφόρο από την αρχή και δεν αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα από μόνος του. Μετά για να μην ξεχνιόμαστε, ο τρίτος βαθμός της ιεροσύνης είναι μόνο ο επίσκοπος, όλα τα άλλα είναι κουδούνια αλαλάζοντα. Μέχρι και ο πατριάρχης αυτοκαλείται επίσκοπος Κων/λης και κάτι άλλα κοσμητικά επίθετα. Όσο για θέσεις και τίτλους για τον κ. Αθηναγόρα, γιατί όχι. όλοι όσοι δουλεύουν το θέλουν και το κυνηγούν αυτό(αν το αξίζουν φυσικά). Και ο πιατάς θέλει να γίνει αρχηπιατάς(όπως λέγαμε εκείνα τα χρόνια).

    ReplyDelete
  8. Μάλιστα πάτερ ανώνυμε 1.Ο5 . Οπως τα λές. Να υποστηρίζεις τη σκληρή δουλειά που κάνουν οι παπάδες.
    Θέλουν να φέρουν τον κόσμο κοντά στο Θεό αλλά οι ίδιοι, βρίσκονται στο δρόμο του θεού?
    Αντε με το παπαδαριό όλη την ώρα. Τελικά ναι έχεις δίκιο. Ο Αθηναγόρας εργάστηκε σκληρά στόν Καναδα και για τη επαρχία του Σωτήρη.

    ReplyDelete
  9. Αγαπητέ ανώνυμε 9.52, λάθος με αποκαλείς πατέρα, είμαι μόνο πατέρας των παιδιών μου και κανενός άλλου. Προσωπικά δεν αποκαλώ κανέναν πατέρα εκτός του δικού μου. Για έναν τέτοιο τίτλο, θα πρέπει να κουρασθεί πολύ κανείς να τον αποκτήσει. Τώρα κατά πόσο θέλουν οι κληρικοί να φέρουν τον κόσμο κοντά ή στο δρόμο του θεού δεν το γνωρίζω, ξέρω όμως πως εκεί έξω υπάρχουν (κάμποσοι) καλοί παπάδες γενικά. Εγώ θα έλεγα καλοί άνθρωποι, βάσει του κανόνα, παντού υπάρχουν οι εξαιρέσεις.
    Και όπως έλεγε ο δικός μου πατέρας, πρώτα είσαι άνθρωπος και μετά οτιδήποτε άλλο.

    ReplyDelete
  10. Αγαπητέ ανώνυμε 9:52,
    Το είπες και μόνος σου... (χωρίς ίσως να το καταλάβεις), ... "εργάστηκε για την επαρχία του Σωτήρη". Από πού αυτό σημαίνει ότι εργάζεται για το Θεό; Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Θεός σου είναι ο Σωτήρης... εκτός και αν είσαι από τα αρπακτικά που τα παίρνουν ή από τους αφελείς, ευκολόπιστος που τα δίνουν ή ελπιδοφόρους που ελπίζουν. Βεβαίως ακόμη και εδώ άλλοι είναι κατά χάριν και άλλοι κατά όνομα. Εκεί στη νέα χώρα που θα πάει πάντως (αυτός που μας εγκαταλείπει πρόορα, σαν έκτρωση ένα πράμα) έχει έναν ομοϊδεάτη Ελπιδοφόρο μόνο κατά όνομα να τον περιμένει να τον ανταμείψει, γιατί πολύ φοβάμαι ότι ο Θεός (όχι ο καλός Σωτήρης σου) από καιρό τώρα έχει πάψει να αγαπά τον εκάστοτε νοικοκύρη. Βάλε τώρα με το λιγοστό μυαλό σου να δείς ποιός απομένει να τον "αγαπά".

    ReplyDelete
  11. Αγαπητοί μου, νομίζω πως μπλέξατε τα μπούτια σας και ξέρετε και κάτι άλλο, αρχίσατε να παραφέρεστε, το ποιος έχει πολύ μυαλό και ποιος λίγο αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Προσωπικά πολύ ασχολήθηκε με τους παππάδες. Το βρίσκω α non issue θέμα. Αυτοί που έχουν τα γένια, ας βρούνε και τα χτένια. Και το σπουδαιότερο, δεν πρόκειται να αλλάξουμε εμείς κάτι, ότι και να πούμε, ότι και να κάνουμε. ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΌ δεν λογοδοτεί για ΤΙΠΟΤΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ReplyDelete
  12. Και οι δυό σας ασχολείσθε με μαλ@κίες. Με το Αρχιεπίσκοπο, τον Αθηναγόρα και γενικά άλλα μικρο-θέματα κάνοντας με σαρκασμό, τους έξυπνους.
    Μέσα από σχόλια που καταγράφονται εδώ, κανείς δεν μπορει να έχει σωστή ιδέα σε τι εννοεί ο άλλος.
    Αφήστε τις ανοησίες που λέτε και δεν ωφελούν, γιατί ο ένας βασιλεύει εδώ,κι άλλος πάει για να πιάσει θέση κάπου αλλού. Αμάν πιά, τα ίδια και τα ίδια και τα γίδια!!.

    ReplyDelete