Search This Blog

Friday, March 29, 2019

Να λέμε και κάτι καλό, αν και όταν υπάρχει…

Κατηγορούμαστε ότι ασχολούμαστε και γράφουμε μόνο τα κακά  των Θεσμών και των ηγετών τους και πως τίποτα καλό ΔΕΝ μπορούμε να δούμε και να επισημάνουμε…
Να, λοιπόν, που ήρθε η ώρα να ομολογήσουμε και κάτι τέτοιο το οποίο αφορά τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην πόλη μας. Στις προχθεσινές γιορτές και παρελάσεις
εντός και εκτός Ελλάδας, όλο και κάποια παρατράγουδα συνέβησαν -αλλού περιορισμένα κι’ αλλού εκτενέστερα (Βαρεμένος-Αυστραλία)- από μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες Ελλήνων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Μόνο στο Τορόντο ΔΕΝ διαπιστώθηκε κάποια -έστω η παραμικρή- διαμαρτυρία σε καμία από τις πολλές εκδηλώσεις πρίν και μετά την μεγάλη παρέλαση.!!! Η επιτυχία αυτή δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στον εδώ γενικό πρόξενο της Ελλάδας ο οποίος με πραγματικά μεγάλη διπλωματική μαεστρία πέτυχε να …τιθασεύσει σύσσωμη  την ηγεσία και τα μέλη της  Παμμακεδονικής, βάζοντάς τους υπό την …σκέπη του, καλοπιάνοντάς τους και πείθοντάς τους πόσο καλά παιδιά και καλοί πατριώτες είναι. Δεν δίστασε ακόμα και να «χρίσει» ομοτράπεζό του τον πρόεδρό τους, ο οποίος δεν θα μπορούσε παρά να δώσει τα …ρέστα του στην  τόσο μεγάλη τιμή που του έγινε.!!! Το …κρίμα, μάλιστα, έγκειται στο ότι είναι ο ίδιος αυτός «ηγέτης» ο οποίος λίγους μήνες πριν πρωτοστάτησε στη μΕΓΑΛΗ διαμαρτυρία κατά της απόφασης των Πρεσπών, μπροστά στο Προξενικό Κατάστημα, με άλλους εξήντα ομογενείς, διοργανωμένη από το «Εθνικό» του Παππα-Μάνιου.!!!
Με παρόμοια ηγεσία  πού, αλήθεια, μπορεί να πάει η παροικία; Αλλά, θα αντίπει κάποιος, όταν η Ελλάδα παραδόθηκε στα χέρια ενός αρχιψευταράκου πρωθυπουργού, τι περιμένουμε από απλούς ομογενείς οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν νοματαίοι, καταλαμβάνοντας μια οποιαδήποτε προεδρία; Άντε αυτά για τώρα και ίσως τα ξαναπούμε…

4 comments:

  1. Ο πρόξενος πιστεύω δεν είναι διπλωμάτης παρά ένας επίσημος εκπρόσωπος ενός κράτους που δραστηριοποιείται σε μια ξένη χώρα, και σκοπό του έχει την εξυπηρέτηση και την προστασία των συμπατριωτών του, καθώς επίσης και την ενίσχυση του εμπορίου. Ε, αυτόν τον πρόξενο οι παροικίες θεοποιούν και ψοφάνε όλοι να βγούνε φωτογραφία μαζί του. Δε θα πρέπει ένας πρόξενος να συγχέεται με τον πρέσβη, του οποίου τα καθήκοντα αφορούν τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.
    Στην προκειμένη περίπτωση, αν ένας πρόξενος μπορεί και τιθασεύει μεγάλη ιστορική και εθνική Οργάνωση, έ τότε είναι διπλωμάτης. Όσο για την εθνική Οργάνωση που τα έκανε πλακάκια μόνο και μόνο να δειπνήσει με τους ιθύνοντες, τότε πήγαν χαράμι τα τόσο πολλά λόγια της τα τελευταία 10 χρόνια. Ξεχνάτε κ. Αντίποδα ότι δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τότε που αυτός ο προεδράς εξύβρισε χυδαία και δημόσια σε κάποιο μεγάλο πανηγύρι κάποιον άλλο πρόεδρο, που σημαίνει δεν έχει κανένας ούτε μπέσα ούτε και φιλότιμο.

    ReplyDelete
  2. ιδού.....

    ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ... Ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

    Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς το ναό της Πατρίδας στη πόλη μας, να έχει μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο προπαγάνδας για την επανεκλογή του αλεξίου και των υπολοίπων αρουραίων.

    Η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη όταν βλέπεις παροικιακούς ηγέτες τους οποίους θεωρούσαμε μέχρι σήμερα αξιοπρεπείς και με προσωπικότητα, να γελοιοποιούνται και να γλύφουν εκεί που έφτυναν και να προσκυνούν τον υβριστή τους.

    Μήπως φοβούνται τη διαγραφή τους από τη λίστα των ψυριζέων της ελίτ-κλίκας του Τορόντο.

    Τόσο μαζόχες είναι τα απολωλότα προεδράκια που υποκλίνονται στον αναρχικό ταραξία ώστε να τον φιμώσουν και να μη ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ !

    Η γνωστή κλίκα και το κλειστό κλαμπ της παροικίας συνεχίζει την καταστροφική της πορεία.

    ReplyDelete
  3. Από ότι φαίνεται από τα υπονοούμενα των δύο σχολιαστών, έχουν δημιουργηθεί κάτι λυκοφιλίες που δεν θα κρατήσουν και πολύ, καμιά λυκοφιλία δεν κρατάει. Λυκοφιλία λοιπόν, η ψεύτικη και προσποιητή φιλία, που αν γίνει, γίνεται για να κερδίσει κυρίως ο λύκος. Ο λύκος, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένα άγριο ζώο που δεν μπορεί να εξημερωθεί. Ο λύκος δεν κάνει φίλους. Γνωρίζει και συναναστρέφεται μόνο τους συντρόφους του. Σε μεγάλες πείνες, ίσως να συμβιβαστεί και αυτό είναι η λυκοφιλία που λέμε.
    Μεταφορικά, κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τις ανθρώπινες φιλίες. Ο άνθρωπος σαν λογικός λύκος κάνει φιλίες προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί ο ένας τον άλλον. Τέτοιες φιλίες άρχισαν να δημιουργούνται στην παροικία. Όταν βλέπεις αιπόλους(γιδάρηδες) που παλαιότερα τρωγόντουσαν μεταξύ τους άσχημα σαν σκυλιά και μάλιστα δημόσια, τώρα συντρώγουν και πάλι δημόσια για να εορτάσουν τα γεγονότα λέει, σαν τι άλλο μπορεί να συμβαίνει εκτός λυκοφιλίας; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Θα δείξει.
    Εν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη. Ούτε καν στη μητρότητα. Ούτε στη φιλία.

    ReplyDelete

  4. ΦΙΛΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ,
    ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΣΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ !
    ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ Η ΟΣΙΑ ΜΑΡΙΑ, Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ "ΚΑΛΙΑΚΚΟΥΔΗΣ"... Ο ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ.. BABΥFACE..! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΟ ΔΑΣΚΑΛΟ.
    ΤΕΛΙΙΚΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ "ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΓΕΛΩΜΕΝΑ "ΘΗΡΑΜΑΤΑ"...
    ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΥΚΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ , ΠΟΥΘΕ ΠΑΝ΄ Τ' ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ;
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ,,,, ME «ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ» ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ.

    ReplyDelete