Search This Blog

Monday, March 18, 2019

Ξένη δημοσίευση...

Λάβαμε και δημοσιεύουμε...

Κύριε Αντίποδα,

διαπιστώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό απουσιάζατε από το παροικιακό γίγνεσθαι και απέχετε των παροικιακών εκδηλώσεων, θέλω να μου επιτρέψετε να σας αναπληρώσω το κατά δύναμη, παρουσιάζοντας κάποια πράματα τα οποία εσείς φυσικά θα κρίνετε αν είναι δημοσιεύσιμα ή όχι. Παραβρέθηκα σε μια πετυχημένη σχετικά εκδήλωση που διοργάνωσαν οι φίλες της Μονής αγ. Τριάδας του Ντιρόϊτ, στην αίθουσα του αγ. Ιωάννου της Κοινότητας Τορόντο. Η εκδήλωση αυτή είχε μια μεγάλη θα έλεγα έκπληξη για μένα όταν μεταξύ των παρευρισκόμενων διαπίστωσα να υπάρχει και ο παπάς της εκκλησίας ο γνωστός παπαφίλιππας. Είχα χρόνια να συναντήσω τον παπά αυτόν σε κοινοτική εκδήλωση στην ίδια αυτή αίθουσα της ενορίας του από όπου έχει κερδίσει ο ίδιος προσωπικά εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ώστε να συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιοτέρων ιερέων της Μητρόπολης! Δεν ν τράπηκε καθόλου ο αθεόφοβος να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι μεταξύ των ενοριτών και επιτρόπων του ναού, όταν έχει πολλά χρόνια να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις που οργανώνουν οι ίδιοι για την εκκλησία τους.…. Ντροπή του και σευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία !!! 

3 comments:

  1. Κάποια παροιμία λέει " τα ράσα είναι σαν τα κάρβουνα, όταν είναι ζεστά σε καίνε και όταν είναι σβησμένα σε λερώνουν" αγαπητοί Αντίποδα και παρατηρητή. Η αισχύνη είναι ένα μεγάλο και ευγενικό αίσθημα καθώς και προτέρημα. Πολλοί δεν γνωρίζουν ούτε καν την ίδια τη λέξη.

    ReplyDelete
  2. Ama den paei o papas ton vrizete. Tora pou pige pali ton vrizete. Poso malakes eisaste re

    ReplyDelete
  3. H poutanes pane mono ekee pou plirononte. Otan sas exoun gamese sto parelthon den erxontai xana kai as tous exeis Kalo plirosee, then axeezee ton ko chrono sas na xalate ta logia sas yia auton ton xrimato laatre. exei roufeexe thn ekklisia tou apo olo to ema tis kai o idios mazi me ton afendiko tou tha einai ypefthini yia th katastrofee ths.

    ReplyDelete