Search This Blog

Saturday, December 1, 2018

Χαράς ευαγγέλια.!!!


Ήρθε επιτέλους η ώρα για σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση  της παροικίας…

Αγαπητέ Αντίποδα,
Όπως όλα δείχνουν, ήρθε η ώρα για τους  ομογενείς του Τορόντο - και των γύρο περιοχών υποθέτω - να ενημερώνονται σωστά, αντικειμενικά και υπεύθυνα από επίσημες εκδοτικές εταιρίες και επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται σ’ αυτές προσφέροντας στο κοινό τους τις ενημερωτικές υπηρεσίες τους. Τούτο έγινε εφικτό ύστερα από πολύχρονες προσπάθειες του «συμβουλίου εκδοτών» και
του προέδρου του, ο όποιος πέτυχε να τους εντάξει όλους -ή σχεδόν όλους-, στον κατάλογο των μελών του οργανισμού, αφου πέρασαν με επιτυχία, υποθέτω, τις νόμιμες διαδικασίες εξετάσεων στη γνώση του αντικειμένου τους. Έτσι έχουν όλοι πλέον στην τσέπη τους μια επίσημη δημοσιογραφική ταυτότητα με την υπογραφή του …Νέστωρα  της δημοσιογραφίας Θωμά Σάρα ενώ μια πλάκα με την υπογραφή του καμαρώνει κρεμασμένη σε κάποιον τοίχο του γραφείου ενός  εκάστου εξ’ αυτών, οι οποίοι …δίκαια καμαρώνουν στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αποθανατίζουν τη στιγμή παράδοσης και παραλαβής των πτυχίων τους… Από δω και πέρα, λοιπόν, μπορούμε να αφεθούμε ελεύθερα στην αντικειμενική και υπεύθυνη ενημέρωσή τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Συγχαρητήρια, λοιπόν, έστω κι’ αν μερικοί εξ’ ημών μείναμε στην απ’ έξω.
Τούτο το συμπέρασμα εξάγεται και από τις γραπτές δηλώσεις κάποιοι «φόλου» μου στο fb στο οποίο αλίευσα και τα εξής:
«Την Παρασκευή το απόγευμα βραβεύθηκα από την Ένωση Συντακτών Εθνικών Μέσων Καναδά. Θα τολμήσω, όμως, να πω πως μεγαλύτερη τιμή ή/και βράβευση δεν υπάρχει όταν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Thomas S. Saras, την επόμενη της ανακοίνωσης μου που τον κάλεσα για να τον ευχαριστήσω και να πω πως δεν έπρεπε, μου απάντησε “Να ξερεις πως εάν είχαμε δέκα σαν εσένα αυτός ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.”
Μετά από αυτό, μία πλακέτα και ένα παράσημο στέκουν ως ενθυμητές πως ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι ένα έργο ενημέρωσης των δεδομένων και όχι φερεφώνων.
»

Το καλύτερο μάλιστα το διάβασα λίγο παρακάτω όπου ο μετριόφρων βραβευθείς δημοσιογράφος γράφει:
«Η 9η Νοεμβρίου, θα είναι μία βραδιά τιμητική για τους ανθρώπους της Ένωσης Συντακτών Εθνικών και Εθνοτικών ΜΜΕ Καναδά που θα βρίσονται εκεί.
Όταν, όμως, ανάμεσα σε δέκα έλληνες σε όλες τις κατηγορίες, βλέπεις το όνομα σου πρώτο-πρώτο στην τέταρτη κατηγορία τότε νοιώθεις απλά χαρούμενος, ενδεχομένως περήφανος αλλά σίγουρα διερωτάσαι για πολλά!
#NEPMCC, ένα ταπεινό και ολόψυχο σε ευχαριστώ.»…


Σημ. Αντίποδα: Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα παραπάνω από όσα γράφει ο αρκετά καλά ενημερωμένος -όπως φαίνεται- σχολιαστής. Θα συμπληρώσουμε μόνο ότι στους βραβευμένους της βραδιάς συμπεριλαμβάνεται και ο …παγκόσμιος και επί 45χρόνια  συναπτός, τιμηθείς με την πλάκα  όπως λένε οι γνωρίζοντες, Υποσχόμαστε όμως ότι με πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουμε για κάτι περισσότερο αν φυσικά υπάρξει…

2 comments:

  1. Δεν είναι μόνο ο παγκόσμιος και ο κύριος με το «ταπεινό και ολόψυχο ευχαριστώ» αλλά έλαβε ταυτότητα και πλάκα (της πλάκας φυσικά) και η δικιά μας η κυρά Ζωή η αισθητικός από το μόντρεαλ για το πολύπλευρο ταλέντο της και στην ενημέρωση....... Μπράβο κυριε πρόεδρε……

    ReplyDelete

  2. Πήρε προαγωγή η κυρία Ζωή βρε Αντίποδα;
    θα μπορούσε ο Μπάρμπα-Θωμάς να αγνοήσει τέτoiο ταλέντο της τηλεόρασης του Μοντρεάλ ; Τηλεπαρουσιάστρια (Copy and Paste) για σπάνιες κρέμες απο κολοκυθάκια, μπάμιες, με πολά “ΒΛΙΤΑ”, και την παγκοσμίου φήμης παραγογή της κρέμα “ΑXORTAGOS DE PARI “… και πληρώνει αδρά ο Παπούς. για κάθε εκπομπή !
    Εδώ και δεκαετίαες η κύρια δραστηριοποιείται σε τεράστια εταιρεία, εκκένωσης βόθρων, ο “Αχότραγος”, οικογενειακή επιχείρηση. . ..
    Το υλικό της έδωσε την έμπνευση, να κατασκεύασεi μια πρωτοποριακή κρέμα με τά ξεχωριστά αύτά υλικά φτιαγμένα με έμπνευση μεράκι που την έκανε την διάσημη, την μεγαλήτερη Ελληνίδα Αισθητικο - Παρουσιάστρια στα διεθνή ΜΜΕ.
    Κοιτάξτε τα μούτρα του συντρόφου της και θα πειστείτε, επιστημονικά πράγματα λέμε ….
    Βρε Αντiποδα , έχεις δει κάποιον σοβαρό να δέχετε τέτοια γελοιοποίηση, μια ταυτότητα για βλίτα!
    Πως θα κονομίσει και ο πρόεδρος εαν δεν υπάρχουν και τέτοια ψώνια;
    BTG-Το patriotaki@Μontreal. org

    ReplyDelete